www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Univerzalni polnilniki, mnenja predlogi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
tretjic je napisal/a:
Meni je namreč še v garanciji 2x crknil, oba so zamenjali z novim. Tretji zaenkrat dela.

Hehe, nick bi si moral zamenjati - kitajci to preverjajo in zato je tebi delal šele tretji! Smile
No, kar sem reviewev bral, so bile s 3010 kar težave, je pa bilo tako, da je crknil ali zelo hitro ali pa dela bp. Sam sem očitno imel srečo. Smile

Lp, g

Na, pa je še tretji izpustil dim. Nekako sem prepričan, da ne bom poizkusil še s četrtim...

Je pa "zanimivo", da je v vmesnih dveh letih, ko sem polnil manjše pakete, delal. Zdaj, ko sem spet začel z večjimi in bi ga končno zares rabil, je pa zdimil... Whistle
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pride jutri k hiši Pulsar 3 ... Zverina. Oglasi se ob priliki na probo Wink

Lp, g

p.s. Kaksen napajalnik imas, da ni to kaj krivo ... Ker switcher na switcher zna biti vcasih malo ... Sitno.

program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Dave iz eevbloga je pohvalil Turnigy.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_accessories.html

http://www.eevblog.com/2012/12/12/eevblog-397-turnigy-accucel-6-charger-teardown/

Imate vi kake izkušnje s tem?

Imam tega že 3 leta in sem zadovoljen z njim. 2S2P 6600mAh in 4S1P 5800mAh baterije je zadnji dve leti od aprila do julija polnil skoraj vsako noč (velikokrat na 5A, včasih manj) in še kar zadovoljiva dela Wink Osebno ne nameravam kupovati dražjih polnilcev, dokler se res ne bo pokazalo da/če so vredni cene x10 Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 14, 2013 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mucek, hvala za vabilo, mogoče pa res pridem pogledat Smile A to gre za tega? Laughing Laughing Laughing
Za to ceno ga bom upal samo skozi šipo gledat Smile

Drugače je bil priključen na 24V akumulator. Izdimil pa je, ko je že končal polnjenje (10S 5800, 15A) in sem izključil balanser...

Mogoče bom zdaj dokončal svojega 840W, ki sem se ga lotil pred leti, ko komercialni teh moči še niso obstajali (pa so prišli pred koncem in je bilo enostavneje kupiti novega). Tistega bom vsaj znal popravit (iCharger ima večino čipov pobrušenih, pa še večplastno vezje je prekurjeno do polovice...).

program_er, si prepričan, da je polnil 4S s 5A? Ker tehnični podatki navajajo, da pri 4S zmore samo okrog 3A...
Nazaj na vrh
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2013 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Za začetek sem gledal tale polnilec:
http://www.modelarstvo-stopar.si/product.php?id_product=4761

ali pa že predlagani IMAX B6 AC.

Prosim za kakšen nasvet glede izbire (pripravljen sem dati cca. 100€).

LP, Jos
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 15, 2013 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam tega http://www.robbe.de/power-peak-b6-eq-bid.html zelo zadovoljen

tudi v povezavi z računalnikom deluje odlično . Polnim pa pakete NiMh 14,4V , 11Ah

super dodatek je tale BID ki beleži zgodovino polnjenj in stanje in se ga namesti na baterijo

Nazadnje urejal/a lucca brassi Tor Okt 15, 2013 7:20 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni