|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sre Nov 13, 2013 12:48 pm Naslov sporočila: DVB predvajalnik Xplore pr 2219 |
|
|
Pozdravljeni
Ima mogoče kdo shemo za DVB predvajalnik, oznake Xplore pr 2219, ali pa kaj podobnega ?
Izgleda da mu je odletelo napajanje .... pa bi z pomočjo sheme mogoče lažje našel napako... ...
Hvala
lp
Darko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Sre Nov 13, 2013 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
a res nihče nima omenjene sheme ?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
DVB predvajalnik - kaj je to? Če misliš DVB-T pretvornik, potem itak ne rabiš nobene sheme za tisti enostavni napajalniček, ki je tam notri.
Sploh pa, je tale Explore eno največjih s*anj, kar sem jih srečal. V mesecu in pol sem jih zamenjal kakih 10, ker so crknili, še enih par, ki "kao delajo", pa imajo tuner tako neobčutljiv, da je groza. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
zack69, če mi zrihtaš drug sprejemnih in ne tega Xplorerja ti ga doniram. Moj deluje, vendar tako kot je omenil satelitko (tuner), polek tega mu bom en dan njegov daljinec zamlativ vanj, ker ne deluje tako kot bi moral. Ga trenutno čistim na ena do dva meseca, ker se ta ku.ba smoli od nevem kje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:19 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
DVB predvajalnik - kaj je to? Če misliš DVB-T pretvornik, potem itak ne rabiš nobene sheme za tisti enostavni napajalniček, ki je tam notri.
Sploh pa, je tale Explore eno največjih s*anj, kar sem jih srečal. V mesecu in pol sem jih zamenjal kakih 10, ker so crknili, še enih par, ki "kao delajo", pa imajo tuner tako neobčutljiv, da je groza. |
Satelitko: aha, moja napaka.. sem napisal predvajalnik, namesto pretvornik ... ja to da je sranje, sem tudi sam ugotovil ... nekako se mi napetost izgubi okrog čipa DH321 ... malce sem poguglal v tej smeri, pa sem našel nadomestno vezje .... pa bom nadaljeval dalje ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:21 am Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
zack69, če mi zrihtaš drug sprejemnih in ne tega Xplorerja ti ga doniram. Moj deluje, vendar tako kot je omenil satelitko (tuner), polek tega mu bom en dan njegov daljinec zamlativ vanj, ker ne deluje tako kot bi moral. Ga trenutno čistim na ena do dva meseca, ker se ta ku.ba smoli od nevem kje. |
h ehe he, kobranka, zadeva ni moja, je od prijatelja, ker mu je najprej napajalnik piskal, potem pa je do konca crknil ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem so najverjetneje šli samo elektroliti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Andrej64 je napisal/a: |
Možno, a pri prvih dveh Explore-jih sem se spravil popravit napajalnik (potem sem itak vse skupaj metal proč) in ugotovil, da je odneslo še nekaj na osnovni plati, ker se zadeva ni pobrala, kljub delujočemu napajalniku.
zack - zavedaj se, da tole počneš izključno za svoje veselje, zaslužil ne boš nič. Če pa boš, boš izgubil prijatelja...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Andrej64 je napisal/a: |
Možno, a pri prvih dveh Explore-jih sem se spravil popravit napajalnik (potem sem itak vse skupaj metal proč) in ugotovil, da je odneslo še nekaj na osnovni plati, ker se zadeva ni pobrala, kljub delujočemu napajalniku.
zack - zavedaj se, da tole počneš izključno za svoje veselje, zaslužil ne boš nič. Če pa boš, boš izgubil prijatelja...  |
he he he.. satelitko, zgleda da je pri meni napaka identična... sem uštimal napajalnik, ampak še je napaka nekje drugje ...
je pa res, da to delam samo za veselje... da bi nekaj zaslužil, to pa itak ne računam, kvečjemu kakega Zlatoroga ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tega Xplora in je dobesedno jajc od jajca
Seveda mu je po letu in še malo odletel napajalec (elektroliti), signal lovi tako tako, ampak za rezervo je dober, glavni je en drugi  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni