www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVB predvajalnik Xplore pr 2219

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zack69
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Aktiv.: 0.89
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 13, 2013 12:48 pm    Naslov sporočila:  DVB predvajalnik Xplore pr 2219 Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Ima mogoče kdo shemo za DVB predvajalnik, oznake Xplore pr 2219, ali pa kaj podobnega ?
Izgleda da mu je odletelo napajanje .... pa bi z pomočjo sheme mogoče lažje našel napako... ...

Hvala

lp
Darko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 13, 2013 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a res nihče nima omenjene sheme ??
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2013 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DVB predvajalnik - kaj je to? Če misliš DVB-T pretvornik, potem itak ne rabiš nobene sheme za tisti enostavni napajalniček, ki je tam notri.
Sploh pa, je tale Explore eno največjih s*anj, kar sem jih srečal. V mesecu in pol sem jih zamenjal kakih 10, ker so crknili, še enih par, ki "kao delajo", pa imajo tuner tako neobčutljiv, da je groza.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 14, 2013 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zack69, če mi zrihtaš drug sprejemnih in ne tega Xplorerja ti ga doniram. Moj deluje, vendar tako kot je omenil satelitko (tuner), polek tega mu bom en dan njegov daljinec zamlativ vanj, ker ne deluje tako kot bi moral. Ga trenutno čistim na ena do dva meseca, ker se ta ku.ba smoli od nevem kje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
DVB predvajalnik - kaj je to? Če misliš DVB-T pretvornik, potem itak ne rabiš nobene sheme za tisti enostavni napajalniček, ki je tam notri.
Sploh pa, je tale Explore eno največjih s*anj, kar sem jih srečal. V mesecu in pol sem jih zamenjal kakih 10, ker so crknili, še enih par, ki "kao delajo", pa imajo tuner tako neobčutljiv, da je groza.

Satelitko: aha, moja napaka.. sem napisal predvajalnik, namesto pretvornik ... ja to da je sranje, sem tudi sam ugotovil Smile ... nekako se mi napetost izgubi okrog čipa DH321 ... malce sem poguglal v tej smeri, pa sem našel nadomestno vezje .... pa bom nadaljeval dalje ...
Nazaj na vrh
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
zack69, če mi zrihtaš drug sprejemnih in ne tega Xplorerja ti ga doniram. Moj deluje, vendar tako kot je omenil satelitko (tuner), polek tega mu bom en dan njegov daljinec zamlativ vanj, ker ne deluje tako kot bi moral. Ga trenutno čistim na ena do dva meseca, ker se ta ku.ba smoli od nevem kje.

h ehe he, kobranka, zadeva ni moja, je od prijatelja, ker mu je najprej napajalnik piskal, potem pa je do konca crknil ...
Nazaj na vrh
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.60
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 7:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem so najverjetneje šli samo elektroliti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrej64 je napisal/a:

Možno, a pri prvih dveh Explore-jih sem se spravil popravit napajalnik (potem sem itak vse skupaj metal proč) in ugotovil, da je odneslo še nekaj na osnovni plati, ker se zadeva ni pobrala, kljub delujočemu napajalniku.

zack - zavedaj se, da tole počneš izključno za svoje veselje, zaslužil ne boš nič. Če pa boš, boš izgubil prijatelja... Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zack69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Andrej64 je napisal/a:

Možno, a pri prvih dveh Explore-jih sem se spravil popravit napajalnik (potem sem itak vse skupaj metal proč) in ugotovil, da je odneslo še nekaj na osnovni plati, ker se zadeva ni pobrala, kljub delujočemu napajalniku.

zack - zavedaj se, da tole počneš izključno za svoje veselje, zaslužil ne boš nič. Če pa boš, boš izgubil prijatelja... Mr. Green

he he he.. satelitko, zgleda da je pri meni napaka identična... sem uštimal napajalnik, ampak še je napaka nekje drugje ...

je pa res, da to delam samo za veselje... da bi nekaj zaslužil, to pa itak ne računam, kvečjemu kakega Zlatoroga Smile ...
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 16, 2013 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tega Xplora in je dobesedno jajc od jajca Mr. Green

Seveda mu je po letu in še malo odletel napajalec (elektroliti), signal lovi tako tako, ampak za rezervo je dober, glavni je en drugi Mr. Green

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni