www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obnova baterije vrtalnika Makita?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 6:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Ena slaba lastnost zaščitnega vezja se je pokazala- če zablokiram , da vrže ven, se resetira le tako, da dam za par trenutkov v polnilec.

To je vse samo slaba lastnost ne. Je kar prav tako.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Ena slaba lastnost zaščitnega vezja se je pokazala- če zablokiram , da vrže ven, se resetira le tako, da dam za par trenutkov v polnilec.

It's a feature, not a bug! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Ideja v osnovi ni zamišljena napačno - pač prepreči pretirano (pre)izpraznjenje akuja, kar pri kitajskih mejah (ki so že tako ali tako res na spodnji sprejemljivi meji ali še pod njo ...)

No, lahko narediš enostaven "reset" z eno mikro tipko nekje na ohišju, s katero za trenutek skleneš B+ in P+ (oz. B- in P- če imaš odklopno vezje z NFET-om).

Lp, g

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mucek, tudi sam sem razmišljal popolnoma enako, le da nisem bil ziher, če bi delalo. Bom sprobal in poročam Smile
lp
Robi

p.s.
Sem sprobal povezat za trenutek in dela!!
Zdaj moram samo eno tipko dobit nekje....

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 7:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj, če dam tam samo upor recimo 10K ali še več?
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.60
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem izgubiš cel smisel zašlite.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi bil problem pri polnjenju, ampak če bi dal 100k, potem po moje ne. Pri praznjenju pa to ne bi predstavljalo problema po moje.

Sem našel tipko in zmontiral- deluje b.p.

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tipka je pri napisu 14,4V in je malo vdrta, da ne moreš po pomoti stisnit. Polnilec ima notri tisti napajalnik, ki sem ga linkal.

DSCF9896.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  130.22 KB
 Pogledana:  1 krat

DSCF9896.jpg

DSCF9895.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  86.87 KB
 Pogledana:  9 krat

DSCF9895.jpg

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, kletvice ti vseeno ne uidejo...ko si npr. na strehi in bi rad zvrtal še zadnjo luknjo, pa ti začne sveder prijemati in accu metati ven....
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ven vrže pri 16A in v prvi brzini ga z roko sploh ne morem zaustavit, ker bi mi jo zasmodilo. V drugi brzini jo lahko zaustavim, ampak ne tako lahko. Mislim, da mi med normalnim delom ne bo metalo ven.
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da bom naročil kar tole:

http://www.ebay.de/itm/AKKU-BATTERIE-ACCU-12V-3000mAh-fur-MAKITA-6271DWALE-8270D-8270DWAE-/290868329810?pt=DE_Akkus_Ladeger%C3%A4te&hash=item43b91a7d52

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 26, 2013 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upaj, da so celice notri take, kot treba. Jaz sem s kitajske naročil 10 celic, pa je kvaliteta enaka ceni - plačal sem cca 15-20 evrov, pa zadeva deluje ob manjših obremenitvah, pri večjih pa hitro zmanjka soka. Tudi polni se čudno - po nekih 10 minutah polnilec izklopi, ker je "kao" polna Whistle Po moje je polnilni tok prevelik, ampak še nisem raziskoval dlje v tej smeri.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.56
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2015 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2015
Malo oživljam temo. Sosed mi je prinesel 2 polnilca in 2 makitini bateriji [slovenščina je zame španska vas] 1830 in pravi polnilca ne delata. Seveda ne, ker so litijeve baterije brez napetosti vseh 10.
Zanima me se splača menjat akuje ali je bolje kje ugodno druge kupit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2015 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi bilo najprej potrebno preveriti, če elektronika sploh deluje. Namreč, nekdo (če se prav spomnim Aly) je nekoč omenil slabo stran makitinih elektronik: če polnilec trikrat zaporedoma zazna slabo baterijo, potem menda nepovratno uniči (zaklene) kontrolni čip v elektroniki baterije. Da ne boš slučajno nabavil celice, pa ne bo nič s polnjenjem...
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.28
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2015 3:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pa rešeno pri Dewalt-u... tudi podobne nevšečnosti ?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.56
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 29, 2015 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Bi bilo najprej potrebno preveriti, če elektronika sploh deluje. Namreč, nekdo (če se prav spomnim Aly) je nekoč omenil slabo stran makitinih elektronik: če polnilec trikrat zaporedoma zazna slabo baterijo, potem menda nepovratno uniči (zaklene) kontrolni čip v elektroniki baterije. Da ne boš slučajno nabavil celice, pa ne bo nič s polnjenjem...

Preveril, z nekaj starimi celicami in bip bip, 2 polnilca ignorirata baterijo.
Hvala za info! Applause

201505294719.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  360.35 KB
 Pogledana:  0 krat

201505294719.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni