|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3475 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2006 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ne deluje dinamični fokus.
Ker praviš, da je monitor nekaj mesecev stal, predvidevam, da je kakšen slab elektrolit. Malo poglej okoli horizontalnega dela. Če rabiš načrt, ga imam. Če se ne motim sem ga našel na http://www.eserviceinfo.com.
Lahko tudi poskusiš nastaviti fokus (trimer je na horizontalnem transformatorju).
Če je slika meglena tudi po vertikali (vodoravna črta ni ostra), potem ni kriv kabel.
podboj: Trenutno imam ravno tak monitor v popravilu. Če bom rabil kakšen rezervni del (poleg VN transformatorja, ki sem ga naročil), se bom oglasil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Monitor sem zrihtal.
Problem je bil samo v nastavitvi potenciometrov na VN-trafotu. Gor sta dva potenciometra in ko sem enega obrnil za mm je bila razlika očitna. Po nastavitvi je sedaj slika super
Hvala vsem za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
En potenciometer je za fokus, drugi je za visoko napetost. Če ga premikaš, lahko postane nevarno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3475 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
En potenciometer je za fokus, drugi je za visoko napetost. Če ga premikaš, lahko postane nevarno.
Jur |
Jur, mislim (praktično vem), da se motiš. En potenciometer je fokus (pri boljših monitorjih/TV sta dva), drugi (včasih ga ni) je za Ug2 (ca. 600 V), s katerim v bistvu nastaviš pravo svetlost. Potenciometer za nastavljanje VN (ca. 28 kV) je na tiskanem vezju in sploh ni pri vseh monitorjih, pri TV praviloma ne.
P.S.: Po drugi strani je pa tudi fokus nekaj kV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2006 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, imaš prav. Napetost na g2.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni