www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Visokotlačni čistilnik problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Tudi sam imam problem z visokotlačnim čistilnikom Lavor..

Problem je tak, da po nekem pretečenem času začne "trokirat", torej je pritisk za kakšno sekundo, potem spet ni, potem spet je, itn... se to ponavlja v nedogled.

Kot pravim, to začne delati po kakšnih 2 minutah. Nevem, po teh 2 minutah se že opazi da je motor kar topel, nevem sicer kakšna temperatura naj bi bila prava, ampak vseeno se mi zdi malo pretoplo.

Je lahko to problem tudi v kondenzatorju? Kondenzator je 30uF.
Poskusil sem že tudi z drugo pištolo in nastavki, pa je enako, tudi v dovodu vode ni problem, saj deluje z močnejšim WAP-om normalno.

Naj povem tudi, da so bile gumice zamenjane.. Serije čistilnika in konkretnih zmogljivosti nemorem podati, ker ni napisano nikjer, škatle pa nimam več.

IMAG0506.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  740.28 KB
 Pogledana:  0 krat

IMAG0506.jpg

IMAG0504.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  70.13 KB
 Pogledana:  5 krat

IMAG0504.jpg

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, kot da ti nekje vleče zrak ali pa da ima vhodni vodni filter zapacan.
lp

oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 12:55 am    Naslov sporočila:  Kje dobiti silikonsko mast in olje? Odgovori s citatom

Malo pozen odgovor, a vendar se ravno ukvarjam s podobnimi problemi.

Če ni ena izmed napak, ki jih je opisal ro-bi, je lahko da šteka eden izmed protipovratnih ventilov. Meni je pritisk padel, ker so kamenčki prišli v ventilčke in se niso več do konca zaprli. Je pa res čudno, da 2 minuti dela, 2 pa ne. Ne verjamem, da bi bil kondenzator.

Sam sem zadevo razdrl, pregledal, očistil in spihal, sedaj pa iščem primeren material za ponovno sestavljanje:
- Silikonsko mast priporočajo za mazanje vseh o-ringov
- Olje, da zamenjam obstoječe, saj je notri prišlo malo vode ko sem razdiral.

Pri silikonski masti sem našel: Molykote 55 (še nimam cene), Kent K44 (0.27€/g) in razne potapljaške masti po 0.4€/g. Zanima me, če kdo ve, ali so te potapljaške mažei ravno tako ok za mazanje malce bolj zahtevnih mehanskih sklopov kot so visokotlačni čistilnik? 20g mi namreč bolj ustreza kot 100g, kolikor je minimalna količina za K44.

Za olje sem prebral, da bi lahko dal notri navadno 15-40, vendar se mi zdi obstoječe olje bolj gosto, sivkaste barve, tako da občasno vleče že kar malo na metalic. Bi bilo lahko tako spremenjeno od obrabe? Zadeva ni prav veliko delovala.

Ima kdo kakšen nasvet na to temo?

Lp, Matic

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

Sam sem o-ringe pri mojem visokotlačnem čistilniku namazal z litijevo mastjo. Za mazanje same črpalke sem takrat kolikor se spomnim uporabil olje za kompresorske glave : link .

Dela še danes...(po cca 5 letih občasne uporabe Wink )

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha, to potrjuje dejstvo, da ne velja preveč komplicirat kar se tiče mazanja.

Kjer koli prebereš, piše da tesnila nabreknejo pri mazanju z mastjo na mineralni osnovi in jim dolgoročno poškoduje strukturo, pa vendar pri neki zmerni uporabi kakšne vidne degradacije ni opaziti.
Oče je še pred leti več kot 20 let starega Tomosa 4 vsako leto po dolgem in počez z vsemi tesnili in oringi vred premazal z litijevo mastjo, pa smo ga na koncu brezhibnega prodali.

Kljub vsemu sem našel 100g Molykote 55 silikonske masti za 15€, pa mislim, da jo bom vzel Smile

Lp, Matic

janez72
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Feb 2011 22:17
Aktiv.: 0.23
Kraj: ms

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 27, 2014 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je to čep ki ti ga je odtrgalo? Pod čepom so tlači ventili. Nove ventile še dobiš za kupit, niso poceni (25 eurov za kos), se pa splača obudit mašinco. Snemi glavo z ventili očisti ventile in posebej varnostni ventil na desni strani glave. Bo mašinca delovala še nekal let.
Lp, Janez
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 17, 2014 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo me tudi jaz se zezam s to stvarjo, ki sliši na Einhell bavaria bhr 101 f. Samo mašino recimo, da mi je nekako uspelo porihtat. Zamenjati sem moral vzmeti saj so privzete bile preslabe in batov ni potiskalo nazaj.

Imam pa problem s pištolo. Pred tem, ko mi ta zadeva ni delovala pravilno sem mislil, da je zapacan ventil v pištoli in jaz butel sem šel to podirat. Ma ne, da sem samo butel, tudi neroden znam biti včasih preveč. Izgubil sem nekaj delov pri tem ventilu in ne vem kaj narediti? Zanima, me kje bi uspel najti vsaj kakšno kosovnico in pa prodajalca teh delov? Priznati moram, da niti ne vem kako izgleda ves skupek saj so mi deli odleteli po zraku neznano kam.

Hvala za kakršne koli info že v naprej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2014 6:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kosovnico mogoče najdeš tu:
http://www.isc-gmbh.info/index.php?menuref=portal&action=setport&level1=5&chglng=en
ali pa tu:
http://www.powertoolspares.com/buy-parts/#/manufacturer/einhell-spares-and-accessories/

Dele pa mogoče najdeš tu:
http://www.elektrodekleva.si/servis.php

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2014 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem vse probal, na odgovor še čakam, preko telefona mi pa ne more poslat kosovnic, Very Happy

Sem kasneje ugotovil, da na drugem nastavku manka še več kosov, kot naprimer razpržilna diza oz. šoba.

Bom vesel, če kdo ve za koga, da se mu kakšni takšni nastavki in pištoa valjajo kje na podstrešju od pokvarjenega visokotlačnega čistilca. Novo se mi ne splača kupovat, ker je zadeva v osnovi ničvredna nastavki in pištola kot nadomestni deli pa žafranje dragi.
Nazaj na vrh
ana2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2014 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj kakšno slikico gor, mogoče ti vseeno lahko pomagam. Še raje mi daj slike na PM.

Da se razmeva, slikaj tisto kar imaš. Kar manjka pa vsaj opiši.
Very Happy

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 14, 2014 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ventil mi je nekako ratalo „porihtat” pri pištoli, šoba bo pa večji problem. Vgradne dimenzije so premer vstopne luknje je 6mm, drugi izstopni konec luknje pa je velika 4mm. Dolžina te luknje je nekje 30mm, pri vstopni luknji je šoba najverjetneje imela rob saj pride zadaj vzmet, ki mora nekam pritiskat.

Vglavnem ne vem kako ta šoba izgleda ne kje jo iskati, vem pa da v angleščini temu nastavku kjer se ta šoba nahaja imenujejo vario nozzle oz. vario lance.
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 14, 2014 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je tudi laser nozzle.
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 22, 2014 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mogoče kdo ve, kje se dobijo takile adapterji na sliki?

adapterji Elektro Maschinen-002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.9 KB
 Pogledana:  5 krat

adapterji Elektro Maschinen-002.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni