|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kangoo2 Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.35 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Nov 28, 2013 9:29 pm Naslov sporočila: Nadležna klima v clio4 |
|
|
Pozdravljeni, muči me delovnje oz vklapljanje klime v cliu4. Namreč klima se vklaplja vsakič ob zagonu motorja in to brez indikacijske lučke da bi videl da klima deluje, izklopiš jo tako da jo najprej vklopiš na stikalu AC in nato izklopiš. Da ne pozabim klima je ročna in po logiki vklopiš klimo ko jo potrebuješ in ne vsakokrat ko zaženeš motor. Na servisu niso sploh vedeli da se to dogaja in če se ne motim tako dela tudi pri mojem prijatelju na clio4. Razlaga na hitro od serviserja da se mora vklopit zaradi zarositve stekla, vendar če že bi morala svetit lučka na AC tako pa tema. Ali ima kdo kakšno idejo , ker vsakokrat , da se spomniš klima ON,OFF za popizdit.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
viktorv Neznanec

Pridružen-a: Ned 24 Mar 2013 10:22 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: Skrblje
|
Objavljeno: Čet Nov 28, 2013 10:01 pm Naslov sporočila: klima |
|
|
je možno da se ti klima sama vklopi brez lučke če imaš nastavljeno na okna se pri več avtih klima avtomatsko sama vklopi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 28, 2013 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to je en pogoj pri katerem se ti klima sama prižge ampak se to dogaja na vseh pozicijah izbirnega gumba gor in dol.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2013 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, ja tako nekako je to z klimo katera koli pozicija ki ponuja možnost v kombinaciji naprimer sprednje steklo + sredinski zračnik in vse ostale kombinacije z sprednjim steklom se vklopi klima, še vedno pa indikacijska lučka ne gori, samo kombinacija pod noge ostane klima izklopljena in jo moraš vklopiti na tipki in ko jo ti vklopiš pa deluje lučka. Potrebovali so 1,5 ure da so dobili odgovor iz revoza Novo Mesto, da so ga posredovali meni naprej, razlaga serviserja:na vozilu so sisteme racionalizirali in poenostavili(za moje pojme niti približno), da moram biti pozoren na izklapljanje klime in da ne govorim da moram vedno ročno prižgati zasenčene luči in po izstopu iz vozila spet ročno ugasnit luči. Še nekaj dela me čaka da uredim vklop luči na samodejni način z zagonom motorja in stopom, ali ima kdo kakšno idejo?
Hvala in LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2013 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,moram vam sporočiti da mi je danes uspelo urediti klimatsko napravo tako da deluje samo takrat ko jo vklopim na stikalu AC in pa izklopim. Zadeva rešena ostanejo mi še zasenčene luči, to pa se lotim v naslednjih dneh.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2013 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem programer zatorej to ne znam storiti sem se pa zadeve lotil drugače,eliminiral sem notranje skrito stikalo ki je bil srž celega problema. Zadeva deluje tako kod mora in to je - ročna klima.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
kangoo2 je napisal/a: |
eliminiral sem notranje skrito stikalo ki je bil srž celega problema. |
Če bo še kdo kdaj iskal rešitev tega problema je najbolje lokacijo in samo stikalo dobro poslikat
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kangoo2 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal vas moram razočarat, ker sem pozabil slikat pozicijo imam pa stikalo katero sem dal stran, ko razstaviš enoto z tremi gumbi za uravnavanje temperature, hitrosti ventilatorja in pozicije upihavanja zraka v kabino in prav ta gumb ima na tiskanem vezju dodano mikro stikalo katero odstraniš. Pomeriš stikalo in na podlagi meritve stikala dodaš dve povezavi(premostiš) in to je to. Dodajam sliko da kdo ne zgreši stikala.(ste mislili da ne bom povedal , slikati sem pa res pozabil sori)
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.69 MB |
Pogledana: |
9 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni