|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 3:15 pm Naslov sporočila: Več računalnikov hkrati - optimizacija delovnega prostora |
|
|
LP!
Ker imam več računalnikov, a seveda gnečo na mizi, sem iskal program, s katerim bi lahko uporabljal le eno miš in tipkovnico na več računalnikih. Našel sem brezplačen programčič Synergy, ki omogoča ravno to. Zadeva deluje kot servis, tako da je funkcionalnost seveda dostopna že od samega zagona OS (logiranje ...) - edino za v bios je še vedno potrebno priklopiti tipkovnico lokalno.
Drug uporaben program (žal plačljiv - pa vreden tistih nekaj dolarjev), ki ga uporabljam, je MaxiVista. Ta omogoča "extended desktop" preko več zaslonov različnih računalnikov. Če imaš npr. 3 računalnike in vsakega s svojim monitorjem lahko uporabljaš le en računalnik, druga dva pa tačas uporabiš kot "extended desktop" prvega računalnika. Seveda lahko računalnik, ki ga uporabljaš zgolj kot "monitor", v ozadju izvaja poljubne programe. Pogosta funkcionalnost pri meni je računalnik, na katerega imam priklopljeno laboratorijsko kramo in kamor delam razna logiranja. Na začetku nastavim same parametre logiranja, nato pa čez dan ta računalnik uporabljam le kot monitor. Seveda se lahko tudi preklaplja med obema režimoma.
Ker vas je veliko, ki uporabljate več računalnikov in monitorjev, se mi je zdelo vredno omeniti moje izkušnje ...
LP, g
Opis: |
Synergy - takole si nastaviš "pozicijo" računalnikov, da se miška premika "pravilno" iz enega na drug računalnik |
|
Velikost datoteke: |
31.2 KB |
Pogledana: |
46 krat |

|
Opis: |
Tudi pri MaxiVisti je zadeva podobna ... |
|
 Download |
Ime datoteke: |
maxivista.png |
Velikost datoteke: |
9.46 KB |
Downloadano: |
16 krat |
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam že cca 2 leti uporabljam program Synergy in sicer za "priklop" prenosnika k stacionarcu. Postavim na mizo, vključim na mrežo, poženem program in na prenosniku uporabljam tipkovnico in miško stacionarca. Dela zelo dobro.
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, jaz uporabim kar RDP. Najenostavneje. Na enem monitorju en desktop na drugem drugi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še eden dober program za ta namen je Input Director. Prav tako zastonj za domačo rabo.
_________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen KVM Switch?
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam eno hardversko škatlo, kamor lahko priključiš 4 računalnike in eno tipkovnico/miško/ekran. Če na tipkovno vneseš pause-pause-1-enter dobiš v upravljanje prvi računalnik in tako naprej.
Zadeva deluje super, edino problem je ker mi ne dela z brezžično miško, najbrž ker je že precej stara zadeva, novejši bi to že morali podpirat.
_________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je to...KVM switch uporabljam tudi sam....je pa res, da ni 5 eur
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Dec 10, 2013 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem KVM switcha je, da je (vsaj pri meni) veliko skakanja sem in tja med računalniki in stalno preklapljanje bi bilo sitno (pri programski varianti le miško zapeljem na želeni ekran). Je pa to vsekakor ena od opcij, primerna sploh za računalnike, ki jih manj uporabljamo. Za server omare se dobi celo izvlečen 1H monitor in tipkovnico z vgrajenim 8x ali 16x KVM switchom.
Lp, g
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Mucek, predvidevam, da govorimo o lokalni mreži?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Da, seveda. Sicer bi se dalo zadevo usposobiti tudi preko interneta, a bi moral odpreti ustrezen port na routerju in pa varnost je v tem primeru malo pod vprašajem (kljub temu, da so podatki pri obeh programih kriptirani, bi me vseeno skrbelo ...)
LP, g
p.s. Še ena fletna zadeva je IP KVM switch: zadeva, ki ti dejansko na eni strani simulira priklop tipkovnice, miške in monitorja, na drugi strani pa imaš WEB vmesnik za oddaljen dostop. Na ta način lahko oddaljeno prideš tudi v bios itd.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Synergy je super stvar, ki jo uporabljam že nekaj let, je pa vseeno nekaj nevšečnosti (ki so bolj problem samih oken, kot pa programa).
- ko si v debugiraš program (breakpoint/step, v delphiju), ne moreš skočit na drugi računalnik, podobno je z UAC.
- v določenih programih miška "skače" (ko hočeš predmet zarotirat, ga obrača kot ventilator, kot da bi miško namesto za 1-2 pixla premaknil za 100-200 - DirectX).
Imam pa ga konstantno prižganega... ko vklopim notebooka doma, se že poveže z desktopom... Isto v službi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70766.06
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, samo v čem bi bil smisel Synergyja preko interneta? Če imaš dva računalnika enega poleg drugega, sta ponavadi v istem (lokalnem) omrežju. Itak ti ne koristi, da se bo miška premikala na nekem oddaljenem računalniku, kjer ne vidiš slike.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj pravim, en PC imaš kot "master" in na njega priključena dva ali pa tri monitorje. Vse ostale, tudi laptope pa itak imaš na lokalnem omrežju in omogočen remote desktop. To je vse, nobenih portov forwardirat, nobenega dodatnega programa... Windowsi vsebujejo vse.
Ali pa nisem razumel začetne težave?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Remote je čisto nekaj drugega kot Synergy.
Pri remote so ekran, miška, tipkovnica ciljnega računalnika "prenešeni" na ekran računalnika, ki ima miško / tipkovnico. Pri Synergyju pa "preneseš" miško in tipkovnico na ciljni računalnik in uporabljaš monitor ciljnega računalnika.
Bistvo je v tem, kam je priklopljen ekran.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni