|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 2:18 pm Naslov sporočila: Merjenje temeprature tekočine |
|
|
Poskušamo vse bolj zdravo živeti in že več let vkuhavamo jabolčni sok. Do sedaj sem letal okoli s termometrom in gledal kdaj bo dosežena prava temperatura, vmes se izprazni še baterija v termometru, ko vse zamenjam je pa temeprature že ...skratka
Zamislil sem si, da bi sestavil tem. krmilnik , SSR ... zatakne se pa pri senzorju..
ali bi bil ta pravi
ali pa ta
Prvi mi je bolj všeč zaradi lažje "montaže" na lonec in same robustnosti, nikjer pa nisem zasledil ali je sploh uporaben tudi v tekočinah.
Ima kdo od vas kakšne izkušnje na tem področju. _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 3:04 pm Naslov sporočila: Re: Merjenje temeprature tekočine |
|
|
kolikšno temperaturo pa dosega kotel?
načeloma bi ti lahko bil OK kar tale. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sok segrejemo na 86 - 89 stopinj C. Ta na tvojem linku mi je v toliko neroden , ker ima kratko sondo in ga hitro potopiš v sok preglobobko. _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
edo11 Član

Pridružen-a: Pet 07 Maj 2010 9:19 Prispevkov: 65 Aktiv.: 0.35 Kraj: Komen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.93 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo ta grelni sistem kdaj pregledovan s strani kakšne inšpekcije glej, da bo imelo tipalo HACCP certifikat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem ravno hotel predlagati, vendar sem sprva pričakoval, da bojo stopinje presegle 100°C.
drugače je pa najboljše, da v vsakem primeru najdeš senzor, ki ima "ohišje" že navojno šibko - tako ga najlažje pozicioniraš. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Dec 12, 2013 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Že dolgo vrsto let vkuhavamo sok in vedno delamo po "kmečkem" sistemu:
- segrejemo skoraj do vrelišča,
- takoj vroče zapremo s kronskimi zamaški.
Pomembno je samo to, da ti temperatura ne pade pod "pasterizacijsko". Koliko stopinj je to, me niti ne zanima, ker vedno dosegamo 100% uspeh!
Če pa te že zanima, kakšna je dejanska temperatura, priporočam IR termometer ("pištolico"). _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.93 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni