www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezžičen prenos TV signala
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima kakega konektorja. Tanek koaksialen kabel je direkt iz vezja speljan na anteno, ki jo tvori ena polovica ohišja naprave.
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozitiven podatek je že to, da je tanek koaksialni kabel Smile . Predpostaviva, da je impedanca izhoda 50 ohm. Vse kar potrebuješ je panelna antena za 2.4GHz in tale kabel odlotati, ter namesto tega prilotati kabel, ki bo šel do druge antene, ali pa "pigtail" z zunanjim konektorjem. Lažje narediti kot opisati Smile
Anteno ti lahko dam tudi jaz Smile . V ponedeljek sem v Slovenj Gradcu.

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem v ponedeljek v Udinah Sad
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda boš našel rešitev tukaj: http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Poizkusiti ni greh. Stroškov ni. čas izdelave pa 1h. Jaz sem bil pozitivno presenečen.

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 17, 2014 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ro-Bi naredi si anteni, kot jih je delal Silvo za Wi-Fi.

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1844&highlight=izdelava+antene

s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samogradnja se izplača le, če to počneš, da se nekaj naučiš. Brez pravih instrumentov, je izredno tezko narediti dobro anteno na tako visoki frekvenci. Velika večina "can" designov, ki so objavljeni na internetu je samo približek prave antene. Tiste vgrajene na kitajskem šrotu niso nič boljše, Valovodni lijak je verjetno najenostavnejši za izdelavo, je pa malo neroden po merah, da bi ga postavil za televizor. Tudi panel za televizorjem bo verjetno brca v temo, saj je cela zadnja stranica TV oblečena z pločevino in bo TV pred njo kot reflektor, ki bo odbijal izsevano energijo v veliki večini nazaj proti anteni.
Karkoli se boš odločil, moja ponudba je zgoraj, ti pa povej.

LP
Adi

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, Adi ima seveda prav. Še posebej, ker ti ponuja narejeno in umerjeno anteno. Jaz bi se na tvojem mestu na poti domov iz Udin (če seveda ne bo kaka hudo nekulturna ura) ustavil v Čežarjih pri Adiju.
lp

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.77
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sibica je napisal/a:
Laura, zakaj imaš mobilni telefon? A ne moreš povleči kabla s seboj ko greš po opravkih in s seboj nositi stacionarni telefon? // sarkazem off

Vidiš to si me dobro spomnil- bi lahko uporabil motalico kot v vojski Applause

Se strinjam z s55m-om da antena v kotu za TV ni najboljša izbira.

ro-bi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tv je oddaljen cca pol metra od stene, antena pa oddaja skozi to steno, stran od tvja.
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stena najbrž ni iz steklenih vlaken Smile
Boš že sam ugotovil, katera smer in polarizacija sta najboljši, če boš seveda poizkusil z zunanjo anteno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni