|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nima kakega konektorja. Tanek koaksialen kabel je direkt iz vezja speljan na anteno, ki jo tvori ena polovica ohišja naprave. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozitiven podatek je že to, da je tanek koaksialni kabel . Predpostaviva, da je impedanca izhoda 50 ohm. Vse kar potrebuješ je panelna antena za 2.4GHz in tale kabel odlotati, ter namesto tega prilotati kabel, ki bo šel do druge antene, ali pa "pigtail" z zunanjim konektorjem. Lažje narediti kot opisati
Anteno ti lahko dam tudi jaz . V ponedeljek sem v Slovenj Gradcu. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem v ponedeljek v Udinah  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda boš našel rešitev tukaj: http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
Poizkusiti ni greh. Stroškov ni. čas izdelave pa 1h. Jaz sem bil pozitivno presenečen. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Samogradnja se izplača le, če to počneš, da se nekaj naučiš. Brez pravih instrumentov, je izredno tezko narediti dobro anteno na tako visoki frekvenci. Velika večina "can" designov, ki so objavljeni na internetu je samo približek prave antene. Tiste vgrajene na kitajskem šrotu niso nič boljše, Valovodni lijak je verjetno najenostavnejši za izdelavo, je pa malo neroden po merah, da bi ga postavil za televizor. Tudi panel za televizorjem bo verjetno brca v temo, saj je cela zadnja stranica TV oblečena z pločevino in bo TV pred njo kot reflektor, ki bo odbijal izsevano energijo v veliki večini nazaj proti anteni.
Karkoli se boš odločil, moja ponudba je zgoraj, ti pa povej.
LP
Adi _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja, Adi ima seveda prav. Še posebej, ker ti ponuja narejeno in umerjeno anteno. Jaz bi se na tvojem mestu na poti domov iz Udin (če seveda ne bo kaka hudo nekulturna ura) ustavil v Čežarjih pri Adiju.
lp _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sibica je napisal/a: |
Laura, zakaj imaš mobilni telefon? A ne moreš povleči kabla s seboj ko greš po opravkih in s seboj nositi stacionarni telefon? // sarkazem off |
Vidiš to si me dobro spomnil- bi lahko uporabil motalico kot v vojski
Se strinjam z s55m-om da antena v kotu za TV ni najboljša izbira. _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tv je oddaljen cca pol metra od stene, antena pa oddaja skozi to steno, stran od tvja. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stena najbrž ni iz steklenih vlaken
Boš že sam ugotovil, katera smer in polarizacija sta najboljši, če boš seveda poizkusil z zunanjo anteno. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni