www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo napajalnika za LCD TV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 20, 2014 8:59 pm    Naslov sporočila:  Popravilo napajalnika za LCD TV Odgovori s citatom

Popravljam napajalnik za LCD TV z izhodi 5v, 12V in 24V.

Najprej sem menjal kondenzatorje na 5v in 12V veji, ker je pri vklopu samo utripala rdeča standby lučka. Po menjavi se standby lučka preklopi na modro, ampak ni slike, ker na napajalniku ne dela izhod 24V ki je za napajanje inverterjev. Nato sem menjal tudi kondenzatorje na 24V veji ampak napetosti ne dobim. Preveril sem vse elemente v 24V veji, ampak so vredu. Zato sem zamenjal še čip, ki skrbi za 24V napetost MC0628R ampak je problem enak.

Datasheeta za omenjen čip ne najdem, sem pa našel shemo, ki bi naj bila enaka mojemu napajalniku. Kaj bi lahko bilo narobe?

DSC08156.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  630.23 KB
 Pogledana:  43 krat

DSC08156.JPG

DSC08163.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  729.37 KB
 Pogledana:  13 krat

DSC08163.JPG

viewsonic_n3260w_mc0628r_power.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  viewsonic_n3260w_mc0628r_power.pdf
 Velikost datoteke:  79.5 KB
 Downloadano:  14 krat

uros_k
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Sep 2009 21:29
Aktiv.: 0.05
Kraj: Konjice

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

1) 5VSB in 12V je napetost?
2) PFC dvigne napetost na 400V?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matej79
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Aktiv.: 2.03
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi samo zdi, ali ti manjkata dva elektrolita? (BC9, BC11)
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 20, 2014 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uros_k je napisal/a:
Pozdrav,

1) 5VSB in 12V je napetost?
2) PFC dvigne napetost na 400V?

Lp

1) 5VSB je 5,1V. Ko kratko sklenem 5VSB in PS-ON, je 12V: 12,2V, 5V: 5,1V. 24V: 0V. Meritve sem opravljal z neobremenjenim napajalnikom, bi ga moral obremenit?

2) Če je to mišljeno na velikem kondenzatorju na primarju, ta napetost skače od 287V-295V. Edit: 387V-395VDC !!!

Matej79 je napisal/a:
Se mi samo zdi, ali ti manjkata dva elektrolita? (BC9, BC11)

Original sta tam bila 2x po dva 1000uF vzporedno. Jaz sem te zamenjal z 2200uF.

Nazadnje urejal/a elpollo Pet Jan 24, 2014 7:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Mislim, da je MC0628 enak kot UC3846.
Zamenjaj še te male elektrolite na primarju, če jih še nisi.
Preveri, če ima ta čip napajanje na pinih 13 in 15.
MOS-FET-a, ki jih krmili ta čip sta verjetno cela?

Lp, Matic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
uros_k
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Sep 2009 21:29
Aktiv.: 0.05
Kraj: Konjice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 22, 2014 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to je mišljeno na primarju, linija DC.

Preveri malo okrog PFC kontrolerja. PFC bi moral biti 400V ob pravilnem delovanju.

Preveri še VCC linijo in če ti sploh izhod na switchu (PFC in 24V) kaj da ven.

Lp
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem se zmotil, DC na primarju je 387-395 in ne 2xx. S tem, da v standby-u imam tam napetost 320V, ko pa sklenem 5V in PS-ON pa mi skoči na 390.

VCC na čipu je 13,7V kar je po podatkih vredu, saj ima 8V-40V.

Mos-feti so ok. Sedaj grem menjavat majhne kondenzatorje na primaru in poročam.

elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mali Kondenzatorji na primarju zamenjani, zadeva funkcionira, na izhodu imam tudi 24V.

Hvala vsem za pomoč!

Drugače pa sem zamenjal kondenzatorje: 2,2uF 50V, 22uF 50V, 10uF 50V, 47uF 25V in 100uF 50V. Jutri vgradim v TV in ponovno poročam če je zvok in slika kot se šika.

p.s. - ostal mi je delujoč MC0628R , če bo kdo potreboval. Imam še več takšnih stvari, ki jih najverjetneje več ne bom potreboval. Obstaja kakšna baza na tem forumu, kjer lahko vpišeš oz. najdeš takšne zadeve?

elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem imel sreče, napajlanik sicer dela, ampak ko želim vklopiti TV, začne power indikator utripati izmenično rdeča/modra. Ko je v standby-u sveti samo rdeča, ko je TV vklopljen, bi morala svetiti samo modra. Sicer včasih se zgodi, da ostane samo modra, takrat dobim tudi pogoj za vklop inverterja in je slika modra, ampak se nato ne odzivajo nobene funkcije. Torej sedaj mora biti še problem na osnovni plošči?
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči service manual na google, boš našel sheme in opise kaj pomenijo utripajočke lučke.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni