www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira pogona za otroški tricikel
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.13
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 12:56 pm    Naslov sporočila:  Izbira pogona za otroški tricikel Odgovori s citatom

Pozdravljeni, v planu imam izdelati otroški tricikel za eno leto in pol stareg nadobudnega elektronika Very Happy Ker že imam akumulator 50Ah in tudi idejo za izvedbo, me zanima kakšen motor priporočate da uporabim, pod nujno 12V inštalacija.

Sam se nagibam h motorju tam 500W Želel pa bi, da nebi šlo kot polž ter bi lahko premagalo malo večji klanec ter vožnjo po terenu (ker smo z vipavskih koncev beri vinograd)

Kupovati res nimam namena, prenos bo na ketne od starega odrabljenega otroškega kolesa. Zanima me kje bi lahko našel kaj primernega...mogoče kakšen del od avtomobila...mogoče kje drugje..... kako se obnesejo zaganjači od skuterjev za delovanje tam 30 minut?

skratka ideje dobrodošle.
LP Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

500W??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Ne bi si jaz želel svojega otroka na kaj takega dati ... V razmislek: 250W lahko 80 kg človeka po ravnini pelje s 25 km/h. (hmm, razen če se bo ata z njim vozil Wink )

Če ti kaj prav pride, lahko dobiš en 12,5 '' inwheel 190 W kolo in ostalo kramo ... Mislim, da bi se mi moral po kleti še kje kak valjati ...

LP, g

papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za vašo ponudbo in predlog bom še premislil glede nadaljevanja v tej smeri.

Glede moči pa bom tako rekel, sem imel električni skiro z 250W motorjem, kateri je bil idealen za osebo tam do 60 kilogramov za vožnjo po asvaltiranih poteh. Tukaj govorim o opciji vožnje v hrib (neznam se izraziti v stopinjah naklona) ter po neasvaltiranih poteh...kot sem omenil bi to bil vinograd, sadovnjak...

Ne gre se za hitrost v teh 500W iz teh 500W bi z prenosom prilagodil hitrost na nkje 30km/h ali še manj, ter ostalo namenil navoru, oziroma moči samega tricikla. Gre se za to, da bi lahko tudi pozneje se predelalo na bolj strašno zverinico...ko do imel 5, 6 let..

LP Rok
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In ko obrne s klanca...

Pri mojem 3 letnem še kar razmišljam, kako po klančku dol s skirco.
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ste mi dali misliti, vendar moč bi res rad videl da bi bila ista, bom pa vključil elektroniko (beri regulator) da omejim hitrost.

Razmišljal sem za naprej..ker sem tudi sam pred leti imel tricikel, pa je samo v kotu stal ker ni bil zanimiv, po travi se ni dalo voziti, v rahel hribček ni speljalo, baterija je držala 15 minut po celi noči polnjenja.

Tako da je hitro postal nezanimiv...

LP Rok
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Mogoče bo zanimalo tudi koga iz uradnih inštitucij...

[sarcasm_on]
Mrliškega oglednika?
[sarcasm_off]

Rok - razmisli malo bolj s trezno glavo tole, ko ti bo enkrat žal, bo prepozno ... (vem kaj govorim: žlahtnik kupil 6 letnemu sinu minimoto (lastne frustracije, ker sam tega ni imel) in zdaj je njegov sin "rožica" ...)

LP, g

papagaj93
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej kaj priporočate kot primeren pogon? Kakšno končno hitrost?

LP
Nazaj na vrh
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.00
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

papagaj93 je napisal/a:
Torej kaj priporočate kot primeren pogon?

Noge. Pa naj se mulo peš podi po hribih, bo še najbolj varno, zdravo in poučno.
Nazaj na vrh
plesec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Sep 2009 20:21
Aktiv.: 0.70
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi rekel da za po takem terenu pri teh letih nič na motorni pogon. Sploh pa ne nekaj kar sam ne dohajaš s hojo.

lp primoz
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.55
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam za hcerkin projektil pripravljen 2 kW brushless modelarski motor, ki bo ze zaradi zivljenjske dobe omejen na cca 700 W (ob prisilnem hlajenju) - ampak sele ko bo tamala dovolj stara. Od zacetka pa kar lepo na 150, 200 W in taksen reduktor, da bo max hitrost kaksne 3 km/h.

Namenjen bo za voznjo po igriscu (samo na igriscu, in ne po parkingu ali plocniku ob cesti!), in bo imel daljinskega "cuvaja" - dokler bom tipko na oddajniku drzal, bo zadeva delovala, ko jo bom spustil, pa bo avtomobilcek pocakal.

Taksno zadevo sem si celo otrostvo zelel imeti. Very Happy
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.22

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pedali pa ketna...
Naj sam goni, da vidi kako je težko it hitro... Pa še kako mišico si bo razvil spotoma. Smile

Oz. niti ne. Tak mali potrebuje samo pedale. Ketna je lahko že nevarna...

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.22

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 4:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rogla.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  217.62 KB
 Pogledana:  8 krat

rogla.JPG

Nazaj na vrh
bpavsic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45
Aktiv.: 1.79
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 09, 2014 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nočem ti solit pameti ampak kot so že prej napisali, pazi, kaj delaš. Na koncu boš odgovoren ti, vsa odgovornost pa ni nič v primerjavi, če se (bog ne daj), kaj hudega zgodi. Tvojemu otroku ali pa kateremu drugemu, ki bo ob napačnem času na napačnem mestu.

Naša "ta mala" ima go-kart, kolo, rolerje, poganjačka ... vendar vse na "nožni" pogon. Otroci se v današnjem času itak premalo gibljejo tako da ni nobene potrebe po razvajanju z baterijskimi avtomobilčki in drugimi vozili. Lahko pa ti povem, da naša 5-letnica ponavadi spremlja ženo z go-kartom, ko gre ta na tek (pa so tudi hribi - res pa je, da ni makadama) in to po 5-10km. Naravno uživa, pa še ni potrebno tako hudo na njo pazit, kot če bi šla s kolesom. Mogoče razmisli kaj v tej smeri.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni