www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

1.2V Ni-Cd AA - kapaciteta

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gusti
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Feb 2008 17:34
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kotlje - Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:24 pm    Naslov sporočila:  1.2V Ni-Cd AA - kapaciteta Odgovori s citatom

V brivniku mi crkuje, baterija zato sem ga odprl in noter sta dve Ni-Cd 1.2V AA bateriji. Ker sta bateriji zlotani jiva ne morem obrnit tako, da bi videl če je kje na embalaži napisana kapaciteta. A lahko kaj zajebem, če kupim nekaj standardnega npr. 1000mAh? Naprimer: http://b2c.hte.si/izdelek/5675/AKUMULATOR-NICD-1-2V-1000mAh-AA-%28R6%29-USESCA

Sej vem, lahko bi jih odlotal in pogledal, ampak nočem z spajkalnikom noter šarit več kot je to nujno potrebno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja pa tole sem našel pod FAQ za moj brivnik na netu:

Question
Can I replace the built-in battery with any type of rechargeable battery available on the market?
Answer

No, definitely not. You should on no account replace the built-in rechargeable battery with any type of rechargeable battery you can buy in the shops.

The built-in battery is tailor-made for the charging system in this shaver. Do not try to replace the battery yourself.
If you have problems with the battery in your shaver, take the shaver to a local Philips dealer, or call the Philips Customer Care Center.

Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi preveril, če sta res 1,2V . Mislim da jih zato ne moreš zamenjat za navadnimi.

Kolegu sem nekaj popravljal in (pišem po spominu) so bili akuji - dve bateriji - napetosti 4,8V, po obliki pa zelo podobni klasičnemu akuju... Bi jih z lahkoto spregledal, če nebi instrumenta zraven dal. Bil je pa ravno tako Philips.
Nazaj na vrh
gusti
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ju pomeril z voltmetrom in pod obremenitvijo dajeta od sebe 1,2V. Če jiva pomerim par minut po polnjenju je pa gor okrog 1.7V. Seveda sta pa v brivniku zalotani zaporedno in je potem 2.4V battery pack. Tako, da mislim da bo to to, kar se napetosti tiče.

Bolj me zanima, če lahko z previsoko kapaciteto kaj pokvarim v brivniku? Logika mi sicer pravi da ne, ampak raje vprašam prej.
Nazaj na vrh
M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2014 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
You should on no account replace the built-in rechargeable battery with any type of rechargeable battery you can buy in the shops.

Seveda ne smeš, ker mora to storiti uradni serviser, kar pa stane. Jaz jih pa nisem spraševal, ampak sem vzel prvo NiMH (imel sem NiMH), ki mi je prišla pod roke in jo zalotal v brivnik. Po pol leta je izgubila toliko kapacitete, da sem zalotal noter drugo, ki tudi dela brezhibno.

Kaj lahko izgubiš z lastno menjavo? Nič, kupiti moraš samo drug brivnik. Kar je sicer neizogibno, ker servis lahko stane več kot nov brivnik.
Nazaj na vrh
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjaj sam!
Pazi na pravo kemijo (niMh, NiCd,...) ter dimenzijo.
Kar se tiče pa kapacitete naj bo pa vsaj tolikšna kot originalne ampak ne za 1x večja. Če ima zadeva časovni izklop polnjenja potem ne bo nikoli polna.

Če nisi vešč v lotanju akumulatorjev potem ti to lahko naredi ena od trgovin v Lj. ob nakupu novih baterij.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni