www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Repeater za mobilni telefon
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 4:33 pm    Naslov sporočila:  Repeater za mobilni telefon Odgovori s citatom

En kolega sprašuje ali se dobi kaj na temo repeaterjev za mobilni telefon. Pravi, da mu telefon izven stavbe lovi, v hiši pa ne.

Kakšna ideja?

xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.07

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo. Sam sem ga imel, ko tukaj še ni bilo v bližini bazne postaje. Samo tukaj je problem, da ne sme biti v stavbi signala. Hec je, ta se da zadeva hitro moti. Tako, da če je zunaj stavbe in na oknih signal, bo potem notri signal, ob oknih ti pa ne bo lovilo.

To je bolj za kakšno garažo ali pa kaj podobnega..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma ti si tudi za eno garažo. Hec!

Obstaja več vrst teh repetitorjev. Najbolje po mojih izkušnjah delujejo tisti na 900 MHz bandu (na žalost pa to ni 3G...) višjih moči (recimo 30dBm). Z ustrezno postavljeno zunanjo in eno (ali več) notranjimi lahko zadovoljivo pokriješ marsikaj.
Imajo tudi svojo ceno. Pod 250€ ne boš prišel skozi.

Razne igrače z izhodno močjo par 10mW pa ni vredno kupovat.
Nazaj na vrh
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.07

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@satelitko no no, predpogoj je, da v stavbi dejansko ni signala. Drugače se ti zunanji in notranji signal mešata.

Pri nas je bilo že tako, po hiši je sicer dobro lovilo, pri oknih pa ne...
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali obstaja tak, ki je mixed 900/1800? Ideja je v tem, da na 900 MHz deluje zvez proti bazno postaji na 1800MHz pa proti telefonom. To bi po moje rešilo marsikak problem.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem, takega (še?) ni. Repetitor primerne moči mora v hiši povozit bazno postajo, potem ni problemov.
Darko, GSM protokola ne poznam dovolj, a "crossband" zveza po moje ne gre.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Kolikor vem, takega (še?) ni. Repetitor primerne moči mora v hiši povozit bazno postajo, potem ni problemov.
Darko, GSM protokola ne poznam dovolj, a "crossband" zveza po moje ne gre.

Tudi jaz ne. In mislim, da crossband ne bo šel.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene zanima dodatni zvonec za mobi. Obstaja kaj takšnega ? Npr. pustiš mobi v garaži, dodatni zvonec pa je v 1.nadstropju. Ali obratno.
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vse te zadeve (repetitorji, ojačevalci,...) so v SLO - PREPOVEDANE!
npr. AT-700 so prodaja predvsem v SLO!:
http://www.digitshop.si/izdelek_OJA-EVALEC-GSM-SIGNALA-AT700-AT-700-PEPETITOR-PREPITER

Kar se tiče delovanja je res, da se zadeve lahko motijo! notranji in zunanji signal mora biti čimbolj "izoliran"...

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.87
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

siljo je napisal/a:
http://www.digitshop.si/izdelek_OJA-EVALEC-GSM-SIGNALA-AT700-AT-700-PEPETITOR-PREPITER

Prepovedani? Ne vem če bi si jih upali prodajati - klik, klik, klik.
So pa na pogled "isti" kot zgornji AT-700.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa stacionarni telefon z GSM modulom, zunaj pa Yagi antena? Tako sem sam razmišljal za lovljenje Simobila pri nas, ker signal od tega skoraj, da ni. Tako bi bilo potem fino imet zvezano z bigBob paketom, ki deluje preko Simobila.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
siljo je napisal/a:

Prepovedani? Ne vem če bi si jih upali prodajati - klik, klik, [url=f*p://ftp2.iskra-mis.si/web/gsm_repetitorji_in_pribor_-_katalog_slo.pdf]klik.[/url]
So pa na pogled "isti" kot zgornji AT-700.

LP, Peter

ja vem, da se prodajajo, jaz jih ne prodajam več!! Smile
Sicer pa, če jih prodajaš po moje niti še ni nič narobe!
Ko sem jaz samo začel spraševati v tej smeri so me na mobitel-u "napadli", da je to strogo prepovedano! To lahko naredijo le njihovi strokovnjaki! Vsakršno "dodajanje" elektronskih zadev je prepovedano saj nimam: koncesije za uporabo radiofrekvenčnega spektra......!!

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakor so predhodniki povedali je oddajanje na teh frekvencah prepovedano, za to se lahko zakupijo licence in samo operaterji, ki imajo zakupljen določen band lahko le-tega tudi uporabljajo, sicer vas lahko pošteno udarijo po denarnici saj je vaš oddajnik motilni signal po zakonodaji, enko kakor oddajanje v spektru komercijalnih radijskih postaj in ostalih dodeljenih frekvenčnih pasovih.

Spekter se dodeljuje na javnih licitacijah in lahko greste na pristojno agencijo, plačate primerno licenco in del spektra je vaš na področju za katerega ste plačali licenčnino.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za oddajanje do 1000m^2? Ne ga lomit. Po nekod še do soseda težko pride.

Antene so prodajali že od zmeraj in to za vse sorte frekvenc, kakšen ojačevalec ne škoduje pri daljšem kablu, primarno napravo moraš pa razdevičit.

Aja včasih so mobiteli celo premogli konektorje za zunanjo anteno.

In potem pa prodajajo neka draga jajčka od modem/roterjev(brez vezav/pogodb) katerim internet vleče v hitrosti klicne linije, ker že v osnovi ne morejo preferirat v paket nekaj podobnega kot je navedeno pod povezavo od Iskra sistemi. Nimajo vsi UMTSa še manj LTEa, EDGE se pa že, da popedenat z dobro anteno, da deluje nekoliko spodobneje.

Nazadnje urejal/a kobranka Čet Mar 27, 2014 11:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz povem kako je, kako si to kdo predstavlja je povsem osebne narave.

http://www.akos-rs.si/zasebne-mreze

V primeru, da te kdo zatoži, imajo vso pravno podlago, čeprav si sredi gozda. Kako kdo kaj naredi je pa njegova stvar.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni