|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 4:33 pm Naslov sporočila: Repeater za mobilni telefon |
|
|
En kolega sprašuje ali se dobi kaj na temo repeaterjev za mobilni telefon. Pravi, da mu telefon izven stavbe lovi, v hiši pa ne.
Kakšna ideja? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo. Sam sem ga imel, ko tukaj še ni bilo v bližini bazne postaje. Samo tukaj je problem, da ne sme biti v stavbi signala. Hec je, ta se da zadeva hitro moti. Tako, da če je zunaj stavbe in na oknih signal, bo potem notri signal, ob oknih ti pa ne bo lovilo.
To je bolj za kakšno garažo ali pa kaj podobnega.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma ti si tudi za eno garažo. Hec!
Obstaja več vrst teh repetitorjev. Najbolje po mojih izkušnjah delujejo tisti na 900 MHz bandu (na žalost pa to ni 3G...) višjih moči (recimo 30dBm). Z ustrezno postavljeno zunanjo in eno (ali več) notranjimi lahko zadovoljivo pokriješ marsikaj.
Imajo tudi svojo ceno. Pod 250€ ne boš prišel skozi.
Razne igrače z izhodno močjo par 10mW pa ni vredno kupovat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
@satelitko no no, predpogoj je, da v stavbi dejansko ni signala. Drugače se ti zunanji in notranji signal mešata.
Pri nas je bilo že tako, po hiši je sicer dobro lovilo, pri oknih pa ne... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali obstaja tak, ki je mixed 900/1800? Ideja je v tem, da na 900 MHz deluje zvez proti bazno postaji na 1800MHz pa proti telefonom. To bi po moje rešilo marsikak problem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, takega (še?) ni. Repetitor primerne moči mora v hiši povozit bazno postajo, potem ni problemov.
Darko, GSM protokola ne poznam dovolj, a "crossband" zveza po moje ne gre. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Kolikor vem, takega (še?) ni. Repetitor primerne moči mora v hiši povozit bazno postajo, potem ni problemov.
Darko, GSM protokola ne poznam dovolj, a "crossband" zveza po moje ne gre. |
Tudi jaz ne. In mislim, da crossband ne bo šel. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
mene zanima dodatni zvonec za mobi. Obstaja kaj takšnega ? Npr. pustiš mobi v garaži, dodatni zvonec pa je v 1.nadstropju. Ali obratno. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.87 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prepovedani? Ne vem če bi si jih upali prodajati - klik, klik, klik.
So pa na pogled "isti" kot zgornji AT-700.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa stacionarni telefon z GSM modulom, zunaj pa Yagi antena? Tako sem sam razmišljal za lovljenje Simobila pri nas, ker signal od tega skoraj, da ni. Tako bi bilo potem fino imet zvezano z bigBob paketom, ki deluje preko Simobila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
Prepovedani? Ne vem če bi si jih upali prodajati - klik, klik, [url=f*p://ftp2.iskra-mis.si/web/gsm_repetitorji_in_pribor_-_katalog_slo.pdf]klik.[/url]
So pa na pogled "isti" kot zgornji AT-700.
LP, Peter |
ja vem, da se prodajajo, jaz jih ne prodajam več!!
Sicer pa, če jih prodajaš po moje niti še ni nič narobe!
Ko sem jaz samo začel spraševati v tej smeri so me na mobitel-u "napadli", da je to strogo prepovedano! To lahko naredijo le njihovi strokovnjaki! Vsakršno "dodajanje" elektronskih zadev je prepovedano saj nimam: koncesije za uporabo radiofrekvenčnega spektra......!! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakor so predhodniki povedali je oddajanje na teh frekvencah prepovedano, za to se lahko zakupijo licence in samo operaterji, ki imajo zakupljen določen band lahko le-tega tudi uporabljajo, sicer vas lahko pošteno udarijo po denarnici saj je vaš oddajnik motilni signal po zakonodaji, enko kakor oddajanje v spektru komercijalnih radijskih postaj in ostalih dodeljenih frekvenčnih pasovih.
Spekter se dodeljuje na javnih licitacijah in lahko greste na pristojno agencijo, plačate primerno licenco in del spektra je vaš na področju za katerega ste plačali licenčnino.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za oddajanje do 1000m^2? Ne ga lomit. Po nekod še do soseda težko pride.
Antene so prodajali že od zmeraj in to za vse sorte frekvenc, kakšen ojačevalec ne škoduje pri daljšem kablu, primarno napravo moraš pa razdevičit.
Aja včasih so mobiteli celo premogli konektorje za zunanjo anteno.
In potem pa prodajajo neka draga jajčka od modem/roterjev(brez vezav/pogodb) katerim internet vleče v hitrosti klicne linije, ker že v osnovi ne morejo preferirat v paket nekaj podobnega kot je navedeno pod povezavo od Iskra sistemi. Nimajo vsi UMTSa še manj LTEa, EDGE se pa že, da popedenat z dobro anteno, da deluje nekoliko spodobneje.
Nazadnje urejal/a kobranka Čet Mar 27, 2014 11:49 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.68 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 27, 2014 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz povem kako je, kako si to kdo predstavlja je povsem osebne narave.
http://www.akos-rs.si/zasebne-mreze
V primeru, da te kdo zatoži, imajo vso pravno podlago, čeprav si sredi gozda. Kako kdo kaj naredi je pa njegova stvar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni