www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odstranjevanje WD40 iz konektorjev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na nekem forumu sem prebral, da WD še dodatno povzroča rjavenje. Ne zdi se mi preveč logično. Ali je kdo opazil kaj takega?

WD apsorbira vlago - tudi zračno - recimo ko pršimo. Tako da vrjamem, da lahko dodatno povzroči korozijo. Enkrat sem že napisal - naj ponovim. WD je izredno dobro topilo za maščobe, zato ga nikoli NE uporabljajte kot mazivo pri recimo montaži ležajev. Če pride WD v ležaj, ki je namazan z mastjo, bo le to zelo razrečil, ter bo le ta iztekla iz ležaja. Ležaj bo ostal suh. (WD pride tudi skozi tesnilo ležaja 2Z RS) Po isti poti bo razrečena mast iztekla.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Na nekem forumu sem prebral, da WD še dodatno povzroča rjavenje. Ne zdi se mi preveč logično. Ali je kdo opazil kaj takega?

Odstranjuje staro zascitno plast (katere ne razumejo vsi kot zascitno ...) - zdi se povsem logicno, da bo ociscena kovina spet oksidirala naprej. V kotlih in podobnih zadevah je npr. "rja" (sicer FeO namesto Fe2O3) ravno zato tam, da sciti kovino in se je ne cisti stran. Mast je tudi zascita pred rjo, ceprav ponavadi nenamerno Laughing

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.01

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WD odstrani debel zaščitni sloj nesnage Mr. Green in ga nadomesti s tankim zaščitnim slojem.
Zato tudi piše, da se nasprejanega mesta ne sme obrisati, kadar želimo obvarovati kovino pred korozijo.

Sicer pa sem jaz enkrat sprej okrog obrnil, da sem izpraznil samo zrak. Nato sem v pločevinko izvrtal luknjo in WD tekočino natočil v stekleničko. Na pravo mesto jo kapljam z injekcijo (za polnjenje kartuš) v katero sem zapičil rdečo cevko od WDja. Vse paše Wink .
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razplet :

Sosed je avto ponosno pripeljal domov danes dopoldan.

Cena popravila - sitnica 72.000 SIT.

Pravi, da WD40 zanj ne obstaja več, da pa bo po novem uporabljal na servisu predlagani Sonax-ov sprej, ki mu je ekvivalenten !!!!???!?!?!?!?!?!?

Res je Kekec.

( Kako pa so mu očistili konektorje, pa ni znal povedati. Verjetno je, ko je videl račun, pozabil vprašati )
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na ceno so vrjetno zamenjali cel komplet konektorjev. Za nekatere bi morali tudi avtomobili imeti garancijsko nalepko čez Twisted Evil
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kruto ... ampak zgleda, da ga ne bo izučilo, če še vedno razmišlja o preventivnem sprejanju.
Nikoli, res nikoli v življenju nisem sprejal ali mazal nobenih konektorjev na nobenem avtomobilu. Pač ni bilo potrebno. Smiselno je mazanje akumulatorskih klem z mastjo, pa še ta naj bi bila elektro mast, ampak dobra je tudi navadna mast, tista zelena na primer ali rjava, ker grafitna je preveč črna in umazana. Mazanje klem šele po montaži in pričvrstitvi.
Konektorji naj bi bili že sami po sebi dovolj zaščiteni z galvanskim nanosom na kontaktih ali pa dovolj zaprti že originalno.
Vsaka šola nekaj stane, tale pa še posebno veliko ... za ta denar bi plačal vlečno in servis v primeru okvare če bi pustil vse pri miru in bi se slučajno kaj pokvarilo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Akumolatorske kleme je najbolje namazati z vazelinom. Sicer pa je nabiranje oksida na klemi po večini posledica slabega tesnjenja med ohišjem akumolatorja ter priključkom.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem dobil na popravilo z wdjem popravljan avtoojačevalec. Si ne želite videti te packarije. Je bilo olje vsepovsod. Problem sem zasilno rešil z nitrom, čopičem in ščetko za zobe. Vendar vsega se ne da oprat, še posebej ne pod icji.
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 06, 2006 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri zgleda mislijo, da je WD-40 čudežno zdravilo za vse naprave:)
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu nisem verjel, ko sem bral ta post. Potem sem se pa na lastne oči (in smrdljivo mastne roke) prepričal.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preostane še tolažba: za avtomobilsko okvaro za 72.000 SIT morda ni bil kriv WD40. Brez spraya bi lahko popravilo stalo enako. Ampak ne tega lastniku povedat.

Za vse slabo napisano o WDju lahko proizvajalec nas uporabnike ali lastnike in upravnike foruma toži??

Jur
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:
Za vse slabo napisano o WDju lahko proizvajalec nas uporabnike ali lastnike in upravnike foruma toži??

Zakaj le ?
Če rečem, da mleko ni dobro za loviti muhe, me mlekarna ne more prav nič tožiti, čeprav je res, da so z mlekom včasih lovili muhe !
Čisto res! Res je pa tudi, da sem pozabil povedati, da so vanj prej namočili rdečo mušnico.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 07, 2006 10:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, zakaj bi nas tožili, če smo napisali nekaj kar je res.
WD40 je zelo dobro sredstvo za določene stvari, za nekatere stvari je pa škodljiv. Če napišemo in pojasnimo ta dejstva, smo proizvajalcu naredili uslugo in ne škode.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, je sosed povedal, da so mu menjali lambda sondo in LMM, ter s sonax sprejem, ne pove katerim, presprejali konektorje. Konektorji so dejansko še videti 'mastni'.

In, da je bil WD kriv ???!!!??

Kaj bi lahko imel WD z lambdo ne vem, pa tudi po tipalu LMM ja ni sprejal, niti se ga ni dotikal. Sprejal je samo konektorje. Tistega za lambdo niti ni dosegel.

Pomembno pa je, da mu 'BC' ne javlja več napak in da avto deluje.

LP Igor
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosed je verjetno uporabil WD 40 spray, po tem ko je error lučka že svetila. V tem primeru WD spray ni nič kriv.

Jur
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni