|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Na nekem forumu sem prebral, da WD še dodatno povzroča rjavenje. Ne zdi se mi preveč logično. Ali je kdo opazil kaj takega? |
WD apsorbira vlago - tudi zračno - recimo ko pršimo. Tako da vrjamem, da lahko dodatno povzroči korozijo. Enkrat sem že napisal - naj ponovim. WD je izredno dobro topilo za maščobe, zato ga nikoli NE uporabljajte kot mazivo pri recimo montaži ležajev. Če pride WD v ležaj, ki je namazan z mastjo, bo le to zelo razrečil, ter bo le ta iztekla iz ležaja. Ležaj bo ostal suh. (WD pride tudi skozi tesnilo ležaja 2Z RS) Po isti poti bo razrečena mast iztekla. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Na nekem forumu sem prebral, da WD še dodatno povzroča rjavenje. Ne zdi se mi preveč logično. Ali je kdo opazil kaj takega? |
Odstranjuje staro zascitno plast (katere ne razumejo vsi kot zascitno ...) - zdi se povsem logicno, da bo ociscena kovina spet oksidirala naprej. V kotlih in podobnih zadevah je npr. "rja" (sicer FeO namesto Fe2O3) ravno zato tam, da sciti kovino in se je ne cisti stran. Mast je tudi zascita pred rjo, ceprav ponavadi nenamerno  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2006 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
WD odstrani debel zaščitni sloj nesnage in ga nadomesti s tankim zaščitnim slojem.
Zato tudi piše, da se nasprejanega mesta ne sme obrisati, kadar želimo obvarovati kovino pred korozijo.
Sicer pa sem jaz enkrat sprej okrog obrnil, da sem izpraznil samo zrak. Nato sem v pločevinko izvrtal luknjo in WD tekočino natočil v stekleničko. Na pravo mesto jo kapljam z injekcijo (za polnjenje kartuš) v katero sem zapičil rdečo cevko od WDja. Vse paše .
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razplet :
Sosed je avto ponosno pripeljal domov danes dopoldan.
Cena popravila - sitnica 72.000 SIT.
Pravi, da WD40 zanj ne obstaja več, da pa bo po novem uporabljal na servisu predlagani Sonax-ov sprej, ki mu je ekvivalenten !!!!???!?!?!?!?!?!?
Res je Kekec.
( Kako pa so mu očistili konektorje, pa ni znal povedati. Verjetno je, ko je videl račun, pozabil vprašati ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na ceno so vrjetno zamenjali cel komplet konektorjev. Za nekatere bi morali tudi avtomobili imeti garancijsko nalepko čez  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kruto ... ampak zgleda, da ga ne bo izučilo, če še vedno razmišlja o preventivnem sprejanju.
Nikoli, res nikoli v življenju nisem sprejal ali mazal nobenih konektorjev na nobenem avtomobilu. Pač ni bilo potrebno. Smiselno je mazanje akumulatorskih klem z mastjo, pa še ta naj bi bila elektro mast, ampak dobra je tudi navadna mast, tista zelena na primer ali rjava, ker grafitna je preveč črna in umazana. Mazanje klem šele po montaži in pričvrstitvi.
Konektorji naj bi bili že sami po sebi dovolj zaščiteni z galvanskim nanosom na kontaktih ali pa dovolj zaprti že originalno.
Vsaka šola nekaj stane, tale pa še posebno veliko ... za ta denar bi plačal vlečno in servis v primeru okvare če bi pustil vse pri miru in bi se slučajno kaj pokvarilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akumolatorske kleme je najbolje namazati z vazelinom. Sicer pa je nabiranje oksida na klemi po večini posledica slabega tesnjenja med ohišjem akumolatorja ter priključkom. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem dobil na popravilo z wdjem popravljan avtoojačevalec. Si ne želite videti te packarije. Je bilo olje vsepovsod. Problem sem zasilno rešil z nitrom, čopičem in ščetko za zobe. Vendar vsega se ne da oprat, še posebej ne pod icji. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pon Nov 06, 2006 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri zgleda mislijo, da je WD-40 čudežno zdravilo za vse naprave:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
V bistvu nisem verjel, ko sem bral ta post. Potem sem se pa na lastne oči (in smrdljivo mastne roke) prepričal. _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Preostane še tolažba: za avtomobilsko okvaro za 72.000 SIT morda ni bil kriv WD40. Brez spraya bi lahko popravilo stalo enako. Ampak ne tega lastniku povedat.
Za vse slabo napisano o WDju lahko proizvajalec nas uporabnike ali lastnike in upravnike foruma toži??
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Za vse slabo napisano o WDju lahko proizvajalec nas uporabnike ali lastnike in upravnike foruma toži?? |
Zakaj le ?
Če rečem, da mleko ni dobro za loviti muhe, me mlekarna ne more prav nič tožiti, čeprav je res, da so z mlekom včasih lovili muhe !
Čisto res! Res je pa tudi, da sem pozabil povedati, da so vanj prej namočili rdečo mušnico. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Nov 07, 2006 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, zakaj bi nas tožili, če smo napisali nekaj kar je res.
WD40 je zelo dobro sredstvo za določene stvari, za nekatere stvari je pa škodljiv. Če napišemo in pojasnimo ta dejstva, smo proizvajalcu naredili uslugo in ne škode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, je sosed povedal, da so mu menjali lambda sondo in LMM, ter s sonax sprejem, ne pove katerim, presprejali konektorje. Konektorji so dejansko še videti 'mastni'.
In, da je bil WD kriv ???!!!??
Kaj bi lahko imel WD z lambdo ne vem, pa tudi po tipalu LMM ja ni sprejal, niti se ga ni dotikal. Sprejal je samo konektorje. Tistega za lambdo niti ni dosegel.
Pomembno pa je, da mu 'BC' ne javlja več napak in da avto deluje.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sosed je verjetno uporabil WD 40 spray, po tem ko je error lučka že svetila. V tem primeru WD spray ni nič kriv.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni