www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Smeti - Načrt za električni pastir

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matteo16
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Mar 2009 15:49
Aktiv.: 0.26
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 06, 2009 8:26 pm    Naslov sporočila:  Smeti - Načrt za električni pastir Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Jaz bi potreboval načrt za električni pastir. Res je da je že veliko tem odprtih za električni pastir. Ampak zami ni nobena uporabna. Prosil bi, če bi mi kdo dal načert, ki vsebuje potrebne komponente, shemo. In če bi bil še tista slika, katero naj bi prekopiral na folijo, da bi naredil foto postopek.
V elektroniki nisem kaj izkušen in ne vem, če sem vse prav napisal. Prosim da me popravite.
Bi pa potre en načrt na katerem bi se kaj znašel, tak bol enostaven načrt tam kjer je že vse napisano kako narediti in kam kaj pricinati.

Hvala za odgovore
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejanjancar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18
Aktiv.: 0.33
Kraj: Tomačevica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če boš dobil prav točno željeno ker tisti ki jih izdelujemo doma ne ravno dajemo tega okoli.Lahko ti pomagam kako pa kaj kako stvar rešit.
Če pa si tako ne vešč v elektroniki je najboljše, da se obrneš na tiste na forumu ki to delajo. Reber ima zelo dobre pastirje ter veliko izkušenj z njimi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

recimo [url=...]Tale[/url] .
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore

Samo ne vem kje bi jaz dobil tisti del od avta no nevem točno kako se reče tistemu delu ampak mislim, da je kondenzator.

Čeprav bi jaz raje naredil drugačen pastir tak navaden da ni tistega dela od avta.
Če ne bo drugače si bom pa sposodil enega pastirja in bom videl kako je narejen.

Vseeno hvala za odgovore, če dobim tisti del od avta pa bom naredu tistega pastrija.

Lp
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To vžigalno tuljavo bi se lahko dobil na avto odpad ali pa pri avtoelektričarju.

d060450_210.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  d060450_210.pdf
 Velikost datoteke:  393.21 KB
 Downloadano:  203 krat

Nazadnje urejal/a andrejj Ned Mar 08, 2009 7:56 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2009 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matteo16, koliko pa si star ?
Imam namreč občutek, da si si za svojo starost izbral nekoliko pretežak projekt.

matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo

Ali to tuljavo naredim tudi sam ali jo je pre težko narediti?
Pa tudi to me zanima ali mora biti točno taka tuljava kot ta, ker se mi zdi da je od fičota. Mogoče imam eno samo nisem prepričan da deluje.

Lp
Nazaj na vrh
matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja pa še to sem pozabil odgovoriti na vprašanje.
Star sem 17 let.

Lp
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne splača napraviti,pa še težko bi bilo.Ker mora biti narejeno da ne prebija.Nabavi avtomobilsko vžigalno tuljavo za 12V.
Nazaj na vrh
matteo16
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 08, 2009 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam vsem za nasvete, tisto vžigalno tuljavo pa sem že dobil in bom naredil pastir po tistem načrtu.

Lp
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Električnega pastirja se NE SME delati z avtomobilsko vžigalno tuljavo !!!

Citiram:
However, because it is a Continuous pulse output,
WARNING: This can Kill Smaller animals, such as cats and rabbits, And Probably Even Small Children!

Mateo, kaj ti ni jasno ?!?

RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Samo ne vem kje bi jaz dobil tisti del od avta no nevem točno kako se reče tistemu delu ampak mislim, da je kondenzator.

Takole bi ti jaz reku. Če ne ločiš avtomobilske vžigalne tuljave od kondenzatorja, potem je edina VARNA varianta električnega pastirja tale:

Baterija 2xAAA ali ustrezna LiIion, ali LiPo, katero po navodilih povežeš z MP3 predvajalnikom. Takole si rešil zadevo ELEKTRIČNI, ostane ti samo še kako rešiti zadevo PASTIR.

Resno, če nimaš ustreznega znanja si izberi nekaj, kar ne trese tako močno, kot te lahko useka električni pastir. Verjemi, da te bo prišlo ceneje, če kupiš takega ta zaresnega v kaki trgovini, kot pa da sam nekaj eksperimentiraš. Lahko se zgodi, da neustrezna dolžina impulza in neustrezna veličina izhodne napetosti in toka poškodujeta ne samo zajca ali pa mačko, lahko tudi kaj večjega, pa bog ne daj, da bi našel kakega spraženega človeka ob ograji. Poleg tega je pa tu še poraba sama. Reber ti bo znal najbolj povedat, ampak tako vezje mora biti precej optimizirano, da ti en avtomobilski akumulator zdrži čim dlje. Tak pastir, ki ti v enem dnevu sprazni akumulator je lih toliko vreden, kot če bi imel Boxerja za pastirskega psa...

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tierpi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 15 Feb 2012 20:56
Aktiv.: 0.01
Kraj: PRIBOJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2013 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

:shock:Odlicna a jednostavna konstrukcija,ukoliko bude potrebno moguce je promenom zahteve. rc vrednosti u oba oscilatora prilagoditi vase

super cobanica.jpg
 Opis:
super pastir
 Velikost datoteke:  34.92 KB
 Pogledana:  134 krat

super cobanica.jpg

pdavid113
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 16 Okt 2013 16:52
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 1:13 pm    Naslov sporočila: icon_mocker el. pastir Odgovori s citatom

Kaj ima gdo še kakšno razločno sliko va vezavo el. pastirja
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni