www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Starinska Televizija !
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
retro-guy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25
Aktiv.: 1.18
Kraj: Celje/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 29, 2014 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po menjavi kondenzatorja se je zadeva izboljšala.Ampak glavni problem se vedno ostaja.

carli je napisal/a:
Uh si pa resno vzel meritve, včasih ni bilo takih točnih meritev. B13 nihanje napetosti na katodi triode. Morala bi bit stabilna napetost 10V saj ima 2 kondenzatorja in upor proti masi, pa na anodi je napetost ok.
B9 na mrežici triode -14V naj bi bilo -17/-25V iz vertikalne stopnje. Posledično je na anodi 0,4V na bi pa bilo 0,5/5V.
Najlažje je menjat žarnice, pa če ni efekta potem iščeš naprej napako.

B9 je PCF80,ke sem jo menjal z drugimi,ki vem da delujejo,ampak brez efekta,
B9 je tudi elektronka,ki je direktno povezana na tuner.

Tuner je čisto mrtev ,nobenega signala ni od njega,ali bi lahko to pomankanje negativne napetosti na B9 mrežici povzročalo te težave ? (drgač sem menjal čisto vse kondenzatorje,pregledal večino uporov,edino kar bi lahko bilo,so sumljivi majhni kondenzatorčki,večinoma vezani na šasijo ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
retro-guy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25
Aktiv.: 1.18
Kraj: Celje/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

torej po dolgi bitki z obnovo tega tv,mi je končno uspelo, TV deluje kot nov,ima zelo lepo svetlo sliko,katoda pa zgleda,da je bila predelana tik preden so jo prejšni lastniki
upokojili.

Imam pa še dve težavici,vedno ko za vsako prižgem TV se nekatere lampe za trenutek zažarijo bolj kot druge,to je očitno normalono,ampak mene moti to,dda vedno ko ga prižgem znova,se grelec na ekranu-katodi zažari bolj in potem žari normalno,mislim ker če mi pregori grelec v katodi,sem v sranju.Kaj naj storim,da se mi bodo vsi grelci lepo počasi in enakomerno prižigal ?

Vedno ko ugasnem Tv,ko se slika skrči,ostane taka svetla pika v sredini ekrana,ki mi lahko zažge piko v fosfor,zato moram vedno ko izklopim tv,izklopiti tudi konektor za katodo(ekran) da pika izgine,kaj bi lahko to povzročalo ?

Drugače je pa TV obnovljen in dela perfektno ! Dancing

Zvok je tudi zelo močan,ter izvrsten bas .

IMG633.jpg
 Opis:
Šasija se sveti !
 Velikost datoteke:  679.31 KB
 Pogledana:  22 krat

IMG633.jpg

IMG815.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  510.56 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG815.jpg

IMG817.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  495.55 KB
 Pogledana:  9 krat

IMG817.jpg

IMG822.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  440.25 KB
 Pogledana:  8 krat

IMG822.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
DenisH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Sep 2012 0:05
Aktiv.: 0.61
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitke, dobro delo! Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2014 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

retro-guy je napisal/a:
Vedno ko ugasnem Tv,ko se slika skrči,ostane taka svetla pika v sredini ekrana,ki mi lahko zažge piko v fosfor,zato moram vedno ko izklopim tv,izklopiti tudi konektor za katodo(ekran) da pika izgine,kaj bi lahko to povzročalo ?

Tole je precej znana napaka televizorja. Je vsepovsod opisana, tako da z njo ne boš imel kaj preveč težav. Kakšen nov elektrolit bo treba.

lipa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39
Aktiv.: 3.84
Kraj: Lipa Beltinci

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2014 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za gašenje svetle pike na ekranu služi C100 (mogoče tudi C97), oba sta priključena na G1 ekrana. Probaj tudi povečati C100 za faktor 2 do 5x.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni