www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo - obnova "vintage" VHS kamere

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lamela123
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15
Aktiv.: 1.45
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 9:37 am    Naslov sporočila:  Popravilo - obnova "vintage" VHS kamere Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Imam VHS kamero Panasonic nv-m7. Problem je sledeč... ob vklopu kamere se na televiziji pojavi slika, ki pa v roku 10. sekund popolnoma potemni in izgine. Če kamero izključim in vključim nazaj, se slika spet pojavi in zopet počasi izginja. Kot izginja mislim na to, da potemni, kot bi nekdo "dimal" luč v prostoru. Kamero sem rastavil tako daleč, da lahko cel komplet leč s priradajočim vezjem in topom držim v roki.

Naj še povem, da je problem tudi z ekranom na kameri, ki se sploh ne vključi in pa kamera nima zvoka na izhodu, ampak to ni trenutno tako važno, najprej bi se lotil izginjanja slike. Imam nekaj izkušenj s televizorji, radiji na lampe,... kar nekaj sem jih že popravil.

Mi lahko kdo svetuje? Vem, da ste na tem forumu pravi "mački" za CRT-je in te zadeve...
Link na shemo vezja:
Panasonic NV-M7

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70621.99

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 11:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lamela123
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Mar 2012 15:15
Aktiv.: 1.45
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2014 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem veldel da bom našel enega majstra Smile Bom zamenjal in sporočim nazaj.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni