www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

help problem s toshibo satellitom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iriswin
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:06
Aktiv.: 0.01
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:17 pm    Naslov sporočila:  help problem s toshibo satellitom Odgovori s citatom

imam prenosni racunalnik toshiba satellite in imam en hud problem...racunalnik se brez vsakega opozorila ugasa. a bi mi kdo znal svetovat kaj naj naredim..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem podrobneje opiši problem.
Se ti čisto ugasne, ali ponovno zažene?
Katere Windowse imaš?

Če so XP, poženi računalnik in takoj, ko se stvari naložijo, v polje Start-->Run/Zaženi vpiši: shutdown -a . Se ti še ugaša?

Imaš dostop do interneta z njim, oziroma kako močno si prepričan, da ni kakšen črviv trojanski virus gor?
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iriswin
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:06
Aktiv.: 0.01
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uporabljam xp in ja dostop do interneta imam..a mi lahko priporocas kaksen anti virusni, ki bi ugotovil, ce je res kaki trojanec gor..ker moj anti virusni nic ne zazna.
ja racunalnik se popolnoma ugasne in ko ga ponovno zazenem niti ne zazna, da ni bil ugasnjnen korektno
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, nevem izbire imas veliko. Jaz naprimer uporabljam Nod 32, požarni zid, imam pa tudi ruter. Odkar imam na sistemu našteto nimam nobenih problemov za kakšnimi koli virusi.

Pred časom sem tudi jaz imel problem, da se mi je računalnik kar naenkrat med delom zresetiral. Ko sem prisel nazaj v sistem mi ja napisalo, da se je sistem po napaki obnovil. Takrat nisem našel nobene druge resitve kot formatacija diska. Od takrat teh problemov nimam več Wink .

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V temle vrstnem redu se jaz preko interneta lotevam razne zalege, če mi instaliran NOD32 nič ne odkrije:

http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html

http://www.pandasoftware.com/products/activescan/com/activescan_principal.htm

http://si.trendmicro-europe.com/consumer/products/housecall_pre.php

Potem sta pa še
http://spybot.safer-networking.de/en/index.html (TeaTimer mora biti ves čas aktiven)
in
http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/ (samo Personal je brezplačna)
ki sta standardna programa proti črvom in trojancem.
LP, Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V BIOSu preveri tudi temperaturo procesorja - lahko da se je zapacal hladilnik ali skuril ventilator in se računalnik avtomatsko ugasne zaradi previsoke temperature procesorja.

LP, Grega
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je cel kup napak. Pokvarjen windows, pokvarjen software, virus, črvi, hardwerska napaka (od napajanja, do pregrevanja ali navijanja.
Kaj piše v sistemskih logih (pregledovalnik dogodkov)?
Za začetek uporabi nek (live) sistem, ki se zboota samo iz CDja. Če bo sistem deloval, pomeni, da imaš verjetno pokvarjen software na disku. Če bodo napake še vedno prisotne, je verjetno kriv hardware.

Poizkusi iz CDja na novo naložiti windowse (upgrade). Na ta način se večkrat odpravi napake. Včasih pa se stanje poslabša.

Če nočes zgubljati časa, sformatiraj disk in na novo naloži sistem. Zanesljivo deluje.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jur je napisal/a:

Če nočes zgubljati časa, sformatiraj disk in na novo naloži sistem. Zanesljivo deluje.

Jur

Pod tole se podpišem tudi jaz.

Je pa čisto odvisno, koliko (časovno) ti pomeni na novo nalagat sistem. Sam imam pri vsaki instalaciji (če je le mogoče) vedno v mislih, koliko časa bi mi vzela obnovitev sistema. Na tem načinom razmišljanja, lahko skrajšam kompleten postopek na 2-3 ure. Drugače pa...
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: help problem s toshibo satellitom.

Lastnik računalnika verjetno še vedno čaka na predlog rešitve. Če bi v trenutku postinga začel z novo instalacijo, bi sporočilo zgledalo takole:

Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 10:21 pm Naslov sporočila: toshiba že deluje

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BHawk
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 9:30
Aktiv.: 0.04
Kraj: med vikendi v Brežicah, med tednom v Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem mel isti problem z enim starim Compaqom (star ene 6let). Se je tud vedno ugasnil brez opozorila. Pa sem formatiral, na novo naložil ves sistem, pa je bilo isto. Vzamem "šraufnciger" ga razstavim, tisti prah na rebrih sem spihal stran, preverim kontakte in ga nazaj sestavim. In napaka se je še vedno ponavljala.

Po podrobni analizi problema je bila težava v disku. In sicer se je resetiral ob vsakem tresljaju (Če si dal na mizo kako knjigo, al pa zaprl predal na mizi). Ker nisem vedel kaj bi bilo narobe (zračne luknje so imele normalen pretok zraka, kontakti so dobro držali, nenadnega padca napetosti ni bilo), sem zaključil da je pokvarjeno vezje na disku. Šel sem do serviserja in to vezje nabavil in zamenjal. Stvar sedaj deluje normalno Wink

Tako da poglej malo kako je z diskom. Daj ga v drug računalnik, al pa v eksterno ohišje za 2,5" diske pa ga malo "testiraj".
Nazaj na vrh
mile
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14
Aktiv.: 0.30
Kraj: Volarje

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enake simptome je kazal tudi DELL-ov prenosnik. Probal sem vse, kar mi je padlo na pamet. Menjava diska, CPU-ja, hladilnika, RAM-a, modema, grafične, tipkovnice, baterije, napajalnika.... pa brez uspeha. Takrat 450k vreden čarunalanik sem vrgel v šaro!?.
Očitno je bilo nekaj na matični plošči. Step-down konverter ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni