|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
iriswin Neznanec

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: mb
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: help problem s toshibo satellitom |
|
|
imam prenosni racunalnik toshiba satellite in imam en hud problem...racunalnik se brez vsakega opozorila ugasa. a bi mi kdo znal svetovat kaj naj naredim.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvsem podrobneje opiši problem.
Se ti čisto ugasne, ali ponovno zažene?
Katere Windowse imaš?
Če so XP, poženi računalnik in takoj, ko se stvari naložijo, v polje Start-->Run/Zaženi vpiši: shutdown -a . Se ti še ugaša?
Imaš dostop do interneta z njim, oziroma kako močno si prepričan, da ni kakšen črviv trojanski virus gor?
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iriswin Neznanec

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:06 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: mb
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
uporabljam xp in ja dostop do interneta imam..a mi lahko priporocas kaksen anti virusni, ki bi ugotovil, ce je res kaki trojanec gor..ker moj anti virusni nic ne zazna.
ja racunalnik se popolnoma ugasne in ko ga ponovno zazenem niti ne zazna, da ni bil ugasnjnen korektno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, nevem izbire imas veliko. Jaz naprimer uporabljam Nod 32, požarni zid, imam pa tudi ruter. Odkar imam na sistemu našteto nimam nobenih problemov za kakšnimi koli virusi.
Pred časom sem tudi jaz imel problem, da se mi je računalnik kar naenkrat med delom zresetiral. Ko sem prisel nazaj v sistem mi ja napisalo, da se je sistem po napaki obnovil. Takrat nisem našel nobene druge resitve kot formatacija diska. Od takrat teh problemov nimam več . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
V BIOSu preveri tudi temperaturo procesorja - lahko da se je zapacal hladilnik ali skuril ventilator in se računalnik avtomatsko ugasne zaradi previsoke temperature procesorja.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je cel kup napak. Pokvarjen windows, pokvarjen software, virus, črvi, hardwerska napaka (od napajanja, do pregrevanja ali navijanja.
Kaj piše v sistemskih logih (pregledovalnik dogodkov)?
Za začetek uporabi nek (live) sistem, ki se zboota samo iz CDja. Če bo sistem deloval, pomeni, da imaš verjetno pokvarjen software na disku. Če bodo napake še vedno prisotne, je verjetno kriv hardware.
Poizkusi iz CDja na novo naložiti windowse (upgrade). Na ta način se večkrat odpravi napake. Včasih pa se stanje poslabša.
Če nočes zgubljati časa, sformatiraj disk in na novo naloži sistem. Zanesljivo deluje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 15, 2006 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Če nočes zgubljati časa, sformatiraj disk in na novo naloži sistem. Zanesljivo deluje.
Jur |
Pod tole se podpišem tudi jaz.
Je pa čisto odvisno, koliko (časovno) ti pomeni na novo nalagat sistem. Sam imam pri vsaki instalaciji (če je le mogoče) vedno v mislih, koliko časa bi mi vzela obnovitev sistema. Na tem načinom razmišljanja, lahko skrajšam kompleten postopek na 2-3 ure. Drugače pa... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Nov 15, 2006 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: help problem s toshibo satellitom.
Lastnik računalnika verjetno še vedno čaka na predlog rešitve. Če bi v trenutku postinga začel z novo instalacijo, bi sporočilo zgledalo takole:
Objavljeno: Tor Nov 14, 2006 10:21 pm Naslov sporočila: toshiba že deluje
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BHawk Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 9:30 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: med vikendi v Brežicah, med tednom v Ljubljani
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem mel isti problem z enim starim Compaqom (star ene 6let). Se je tud vedno ugasnil brez opozorila. Pa sem formatiral, na novo naložil ves sistem, pa je bilo isto. Vzamem "šraufnciger" ga razstavim, tisti prah na rebrih sem spihal stran, preverim kontakte in ga nazaj sestavim. In napaka se je še vedno ponavljala.
Po podrobni analizi problema je bila težava v disku. In sicer se je resetiral ob vsakem tresljaju (Če si dal na mizo kako knjigo, al pa zaprl predal na mizi). Ker nisem vedel kaj bi bilo narobe (zračne luknje so imele normalen pretok zraka, kontakti so dobro držali, nenadnega padca napetosti ni bilo), sem zaključil da je pokvarjeno vezje na disku. Šel sem do serviserja in to vezje nabavil in zamenjal. Stvar sedaj deluje normalno
Tako da poglej malo kako je z diskom. Daj ga v drug računalnik, al pa v eksterno ohišje za 2,5" diske pa ga malo "testiraj". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mile Član

Pridružen-a: Čet 16 Mar 2006 12:14 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.30 Kraj: Volarje
|
Objavljeno: Pet Dec 15, 2006 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enake simptome je kazal tudi DELL-ov prenosnik. Probal sem vse, kar mi je padlo na pamet. Menjava diska, CPU-ja, hladilnika, RAM-a, modema, grafične, tipkovnice, baterije, napajalnika.... pa brez uspeha. Takrat 450k vreden čarunalanik sem vrgel v šaro!?.
Očitno je bilo nekaj na matični plošči. Step-down konverter ali kaj podobnega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni