www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LIDL laminator
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pogorevc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Avg 2013 23:07
Aktiv.: 0.37

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 5:55 pm    Naslov sporočila:  LIDL laminator Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni,

Ker si opremo za tiskana vezja še nekako kupujem mi je padel v oči ta laminator, ki se sedaj vrti v LIDL reklamah. Ali se vam zdi primeren za izdeovanje TIV.

Gledal sem tudi tega v conrad

http://www.conrad.si/Olympia-Laminator-A233,-A4.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=1176447&ci=SHOP_AREA_40104_0405032.

Kateri se vam zdi boljši in ali imate kakšnega drugaga za svetovati.

Zahvaljujem se vam za vašo pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matko5
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53
Aktiv.: 0.87
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko kupiš tudi cenejšega, saj se ga ob okvari lahko popravi. Nekateri uporabljajo tudi popravljene starejše laminatorje in še vedno naredijo TIV. Gledati moraš, da ploščica pride skozi.

To je samo moje mnenje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že slišal, da so bile težave in je bilo potrebno stružit valje.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
pogorevc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pa z papirjem? Zaenkrat se nimam printerja in razmisljam o tem, da bi printal v bližnji fotokopirnici, kjer imajo profi printerje na toner? Ali se bo zadeva prijela na ploščico iz navadnega belega papirja?
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navaden bel papir ne,ker ni gladek.O tem veliko piše na forum.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri profi printerji odpadejo, ker so tonerji drugačni. Že na pogled - ko pogledaš natisnjeno stran, se črke svetijo, medtem ko se pri domačem ne. Po moje zna biti temperatura višja, zato se potem toner ne prenese na PCB.
Pa tudi dvomim, da bodo hoteli dati notri reklamni papir...je le neka nevarnost, da se zabije notri, printer pa predrag za tako telovadbo. Jaz ga vedno nalepim na navaden papir ravno zato.

Sicer imam jaz doma tak lidl laminator, a ga uporabljam za laminiranje, ne za PCB. Namreč - ko enkrat laminator uporabljaš za PCB, je za laminiranje več ali manj neuporaben, ker se valji sčasoma nekoliko razmaknejo in zato folijo ne stiskajo dovolj skupaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
blasny
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13
Aktiv.: 0.45
Kraj: Tepanjce

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tega Lidlovega. 1.5mm debela ploščica gre lepo skozi.

Tukaj je nekdo opisal predelave termostata: http://www.hw2sw.com/2011/09/23/turn-a-common-laminator-into-a-pcb-laminator/
Jaz predelave nisem naredil. Sem pa ploščico (1mm) spustil skozi ene 20 krat. Par malenkosti sem sicer moral popraviti z alkoholnim flomastrom, sicer se je pa toner lepo prenesel. Če bi se igral s termostati najbrž niti to ne bi bilo potrebno.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Nekateri profi printerji odpadejo, ker so tonerji drugačni. Že na pogled - ko pogledaš natisnjeno stran, se črke svetijo, medtem ko se pri domačem ne. Po moje zna biti temperatura višja, zato se potem toner ne prenese na PCB.
Pa tudi dvomim, da bodo hoteli dati notri reklamni papir...je le neka nevarnost, da se zabije notri, printer pa predrag za tako telovadbo. Jaz ga vedno nalepim na navaden papir ravno zato.

Sicer imam jaz doma tak lidl laminator, a ga uporabljam za laminiranje, ne za PCB. Namreč - ko enkrat laminator uporabljaš za PCB, je za laminiranje več ali manj neuporaben, ker se valji sčasoma nekoliko razmaknejo in zato folijo ne stiskajo dovolj skupaj.

Shame on you Shame on you Tudi na navadnem tiskalniku se sveti, če je na njem polno tonerja. Sicer pa nižja temperatura, hitrejši tisk, zato dvomim, da imajo profi printerji toner na višji temperaturi.
Meni se je tudi parkrat zgodilo, da se mi je reklamni list zataknil za valj. Zadnjič mi je to uničilo valj. Sedaj prakticiram to, da z malim kosom maskirnega (papirnati) selotejpa nalepim kos reklamnega papirja na običajni list. Od tedaj nimam več težav.

pogorevc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej navaden papir beli odpade. Mora biti pac tak gladek kot je reklamni? Kateri printer pa mi svetujete v primeru nakupa?
Nazaj na vrh
pogorevc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Kako se pa obnese recimo ta gladek papir, ki ostane od nalepk? Imam možnost dobiti ta papir na katerem so nalepke je kar gladek? kateri printer pa svetujete za tako nalogo?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 23, 2014 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam samo tak papir. Obnese se bolje kakor vse drugo, samo previden moraš biti, ker se toner zelo slabo prime nanj.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 23, 2014 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od printerja, oziroma tonerja v njem. Moja Konica ni tiskala uporabne stvari na takem papirju. Je treba preizkusit, če gre je to gotovo najboljša varianta.

Sem pa zadnje dni malce testiral z revijo ONA in je rezultat na videz enak hoferjevem papirju, le odstrani se ga lažje (čeprav tudi hoferjev gre zelo hitro dol).
Nazaj na vrh
Lude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Nov 2013 23:27
Aktiv.: 0.44
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ste opazili, je v Lidlu do srede 7.1.2015 spet na voljo sledeč laminator:

http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?action=showDetail&id=8900

Ker se zanimam za nakup, me zanima če bo zadeva uporabna za izdelavo PCB
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2015 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je problem če nima notri klasičnih termostatov ampak NTC grelec - tega ni mogoče predelati na višjo temperaturo...
Nazaj na vrh
TRIROG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Avg 2007 12:23
Aktiv.: 0.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo že kupil in lahko kaj pove o teh, ki so trenutno v akciji?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni