www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Regulator napetosti za velik tok (za motor Honda Mtx 125 RG)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PatrikD1Š
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jun 2014 16:38
Aktiv.: 0.09
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 11:44 am    Naslov sporočila:  Regulator napetosti za velik tok (za motor Honda Mtx 125 RG) Odgovori s citatom

Živjo.
Jaz imam doma motor Honda MTX 125 RG ( http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/171/6940/32252650/dscf3949-1955781862264601605.jpg ).
Vendar imam eno težavo.
Ko sem dobil ta motor, ni imel luči in ni imel baterije. Na odpadu sem dobil luč nekega drugačnega motorja, ki pa je narejena tako, da je z njo kompatibilna le halogenska žarnica H4 ( http://img.coolbuy.in/imed/2727_i2.jpg ).
Na motorju nisem nikjer dobil 12 V napetosti, da bi napajal žarnico.
Dobil pa sem napetost 50 V, ki se, z dodajanjem plina, poveča tudi na 250 V.
Halogenska žarnica H4 ima moč 60 W in deluje na napetosti 12 V. To torej pomeni da skozi njo teče električni tok 5 A.
Na vas se obračam, ker bi rad naredil regulator napetosti, ki bo, neglede na vhodno napetost, vedno oddajal izhodno napetost 12 V, in bo zmogel električni tok 5 A, da bom lahko napajal halogensko žarnico H4.
Lahko mi pošljete kakšen "link", na katerem se prodaja kakšen izmed takih regulatorjev, najraje bi pa videl, da bi mi narisali shemo električnih elementov in napisali vrednosti teh elementov.
Prosim vas za pomoč in se že v naprej najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav PatrikD1Š

Nazadnje urejal/a PatrikD1Š Pet Jun 27, 2014 3:00 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Vir pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni baterije. Odkod pa potem dobivaš to napetost? Pa ja ne z vžigalne tuljave? O mopedih ne vem nič pa vendar moram to vprašat. Mr. Green
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ledo: Dobivam jo iz ene žice, ki sem jo odkril prerezano odspredaj, kjer naj bi bila luč. Domnevam, da je bil tam verjetno nekakšen regulator, ki je to napetost omejeval na določeno vrednost. Točno to bi rad sedaj, vendar moram ta regulator nekako dobiti/narediti.
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vezava
Servisna navodila

hondamtx125-200.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  581.14 KB
 Pogledana:  61 krat

hondamtx125-200.jpg

Nazadnje urejal/a kastaneda Pet Jun 27, 2014 3:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kastaneda: Hvala za shemo, ampak če kliknem nanjo, da bi jo povečal, se mi odprejo pravila obnašanja na forumu.
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.41

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PatrikD1Š je napisal/a:
... se mi odprejo pravila obnašanja na forumu.

Torej jih preberi. Very Happy
Dodal sem še servisna navodila...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da tistemu kar ti manjka pravijo regulator polnenja akumulatorja ali "regler". Se motim? Think
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ledo: Mogoče, ne vem, verjetno ja, ker tudi baterije ni. Če bi imel regler, misliš da bi dobil iz njega 12 V tudi za luč?

kastaneda: Hvala za servisna navodila.
Nazaj na vrh
ledo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav vem ta stvar daje tam okol 14VDC ven za polnenje aku. Aku ti potem vse skup stabilizira in gor obesiš porabnike. To stvar je brez veze delat, ker so mojstri to že vse naredili prav namensko!! Ti samo moped skompletiraj nazaj v originalno stanje. Vse ostalo bo samo približek. To je moje skromno mnenje. Mr. Green
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ledo: Najlepša hvala za mnenje. Če še nekaj časa ne bom dobil rešitve za moj problem, bom primoran narediti ravno to, kar praviš ti: v original stanje.
Še enkrat hvala za mnenje.
Nazaj na vrh
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ti bo tole olajšalo marsikaj. Meni je Smile

* K L I K *

PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2014 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala LEDuser. Si prepričan, da oddaja 12V?
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 28, 2014 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razkoplji tam kjer je magnet in navitja, kar boš moral tako ali tako storiti, da boš lahko po že pripeti shemi povezal regulator.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PatrikD1Š
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 01, 2014 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC: Ni mi treba razkopati. Sem pa nekaj ugotovil iz sheme. Na shemi je vidno, da na regulator vodi 5 žic. Tri na enem konektorju, dve na drugem. Ko sem snel vso električno napeljavo iz motorja (dva dni nazaj), sem ugotovil, da sta dva konektorja (eden s tremi žičkami, eden pa z dvemi) visela v prazno in nanju ni bilo nič priklopljeno. Ker je tam zraven en nosilec z vijakom, si to z lahkoto razlagam tako, da tam manjka regulator. Mislite, da je to ta: Regulator Rectifier Honda MTX125 MTX 125 MTX200 MTX 200 New Part?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni