|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2014 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, kolega je zdaj zbrisal na šolanje v Švico za nedoločen čas ... Ga poskusim dobiti preko skype-a, mogoče bo vedel (konec koncev so trije zvočniki (sub + 2x full range) koštali takrat nekaj čez milijonček ... Ni vrag, da si potem modela ne bi zapomnil )
Zna biti, da so v štartu tudi za napajanje uporabljali Speakon (ko drugega ni bilo na voljo - razen euro), zdaj pa se uporablja Powercon/Truecon (tako nekako bi bilo tudi logično)
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2014 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
IEC309 glej. Pri 30A niti ne razmišljaj o čem drugem... malo debelejši kabel (recimo 6mm2) tudi ne bo škodil. |
Preveliki, veliko preveliki. Imam nekje 25x25 prostora na ohišju za konektor, tako da to odpade, žal. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.34
|
Objavljeno: Sre Maj 28, 2014 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem spregledal tole za 30A.
Če rabiš kompaktno izvedno, mehansko vzdržjivost, dobro "IP" zaščito ter velike tokovne zahteve potem bo pa treba pogledati za malo bolj nestandardnimi konektorji oz. v industriji niti ne tako nestandardnimi. Pri Amphenol imaš veliko izbiro takšnih konektorjev.
Če niso kakšen preveč eksotičen model dobiš razne klasične multipin Amphenol verjetno tudi kje pri nas. Je pa res da to ni ravno poceni zadeva. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2014 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma ne, gre za 12V in 30A maximalnega toke, čeprav nebo skoraj nikoli tekel skozi takšen tok.
Drugače pa nekaj čimbolj standardnega iščem, saj to menda ni takšna zahteva: Relativno nizka napetost in relativno velik tok. Nebo nobenih signalov, enakomerna izmenična napetost bo tekla skozi. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2014 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Neutrik Speakon vsekakor
Powercon je za 230V in ti bo kdo še mrežno napetost prikopil...
Speakon pa dobiš v dveh dimenzijah, manjši za Mid-High zvočnike in večji za basovce. Brez težav spravijo skozi tudi 10 kW. Imajo 4 kontakte, vežeš po dva vzporedno.
Namenjeni točno za take aplikacije; napetost do 100V in velike tokove.
So standardni in dobavljivi povsod.
Panel in kabel opcija.
To je to! _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2014 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Bo speakon še res najboljše za kar rabi. Na razpolago imaš 2,4,8 polne ter če rabiš malo bolj robustno zadevo tudi v kovinskem ohišju (STX serija). _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Maj 29, 2014 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh jaz sem tudi spregledal tistih 12V (gledal samo kabel na sliki).
Speakon verjetno še najboljša rešitev. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Tor Avg 05, 2014 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, speakON orej bo Sem našel celo poceni varianto (2-4€/konektor, odvisno od spola).
Mi je pa samo še ena prepreka, in sicer sem na strani zasledil:
"Attention: SpeakON is not to be used as an AC mains or power supply connector!"
Pod katerikoli konektor iz serije SpeakOn. Bi me moralo skrbeti, če to pritrdim? _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2014 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ni bilo rečeno da bo tole za 12V?
Kot se je že omenilo SpeakON ni namejen za 230AC tako, da ga tudi jaz osebno za to ne bi uporabljal, pa čeprav ima izolativno napetost do 250V. Sicer tudi nekateri ojačevalci z svojo izhodno napetostjo presegajo 230V ampak za 230VAC zadeva uradno ni namenjena. Verjetno ni namenjen za omrežno napetost tudi iz razloga da je to primarno konektor za povezovanje ojačevalca z zvočniki in bi lahko nekdo, ki dobi takšen sistem v roke to po pomoti priklopil na omrežno napetost...
Če rabiš za 230VAC potem PowerCON ali pa TrueCON.
Za ne-omrežno napetost pa SpeakON.
Pa še nekaj. Če ti je kaj do zanesljivosti ne kupuj raznih poceni kopij Neutrick konektorjev (še posebaj velja za SpeakON). V HTE vem da sem včasih lahko dobil neke poceni SpeakON-e pri katerih si že na daleč videl, da ni to to ampak sem jih vseeno vzel in po nekaj malega uporabe so nekateri od njih dobesedno razpadli narazen. Od takrat naprej še samo originale. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2014 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
A ni bilo rečeno da bo tole za 12V?
Kot se je že omenilo SpeakON ni namejen za 230AC tako, da ga tudi jaz osebno za to ne bi uporabljal, pa čeprav ima izolativno napetost do 250V. Sicer tudi nekateri ojačevalci z svojo izhodno napetostjo presegajo 230V ampak za 230VAC zadeva uradno ni namenjena. Verjetno ni namenjen za omrežno napetost tudi iz razloga da je to primarno konektor za povezovanje ojačevalca z zvočniki in bi lahko nekdo, ki dobi takšen sistem v roke to po pomoti priklopil na omrežno napetost...
Če rabiš za 230VAC potem PowerCON ali pa TrueCON.
Za ne-omrežno napetost pa SpeakON.
Pa še nekaj. Če ti je kaj do zanesljivosti ne kupuj raznih poceni kopij Neutrick konektorjev (še posebaj velja za SpeakON). V HTE vem da sem včasih lahko dobil neke poceni SpeakON-e pri katerih si že na daleč videl, da ni to to ampak sem jih vseeno vzel in po nekaj malega uporabe so nekateri od njih dobesedno razpadli narazen. Od takrat naprej še samo originale. |
Saj ni nihče rekel, da bom priklapljal omrežno napetost. Jaz sem dojel stavek "Attention: SpeakON is not to be used as an AC mains or power supply connector!"
kot, da naj nebo uporabljen za konstantni tok, temveč signalnega; da nebo konstantnih 30A skozi, recimo.
Drugače pa nevem točno, ali so kopije/originali, nimam jih fizično (še). _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2014 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo pogledal in zasledil podatek 30A RMS konstantnega toka. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2014 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
Sem malo pogledal in zasledil podatek 30A RMS konstantnega toka. |
model NL2FX
Current rating 40 A continuous, 50 A audio signal with 50% duty cycle _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni