|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zevnik Član

Pridružen-a: Pet 05 Jul 2013 17:41 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.12 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2014 5:07 pm Naslov sporočila: Iščem načrtovalca in izdelovalca elektronskega vezja |
|
|
Pozdravljeni,
upam, da vprašanja ne bodo preveč "mimo".
Imam nekaj projektov, za katere pa bi potrebovali tudi nekaj elektronskih sklopov. Ker sem sam ultra počasen pri izdelavi in načrtovanju vezij, iščem nekoga, ki bi mi pri tem pomagal, seveda proti plačilu.
V zelo optimističnem primeru, bi bili določeni projekti lahko tudi tržno zanimivi, trenutno bodo pa namenjeni samo interni uporabi.
Kar trenutno iščem:
1. 12V on-off vezje za vklop porabnika, ki se ga krmili s tasterjem (če prav razumem potrebujem T-flipflop, primer vezja je tule), izhod cca 2A. Taster bo kar NPN tranzistor - izhod iz drugega senzorja.
2. ista zadeva kot zgoraj, samo da je narejen kot PWM zvezno vezje, če je tranzistor dolgo odprt, se dolžina odprtega dela PWM veča/manjša, kratek impulz pa spremeni stanje.
Upam, da je specifikacija razumljiva. Vem, da je 1. popolnoma trivialna, ampak ker nimam ideje, kakšne so cene na tem področju, sem opisal tudi to. Bi pa, če bi zadeva bila tržno zanimiva, lahko naredili še kakšno nadgradnjo, predvsem v smislu znižanja stroškov celotnega vezja.
Rabil bi nekoga, ki bi mi podal ceno načrtovanja vezja in izdelave prototipa (ki je narejen na protoboardu) in to tudi izdelal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2014 9:08 pm Naslov sporočila: Re: Iščem načrtovalca in izdelovalca elektronskega vezja |
|
|
zevnik je napisal/a: |
Rabil bi nekoga, ki bi mi podal ceno načrtovanja vezja in izdelave prototipa (ki je narejen na protoboardu) in to tudi izdelal. |
Hmm,... kakšne številke pa pričakuješ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Avg 13, 2014 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako enostavna vezja, kot si jih opisal, lahko kot prototip sam sestaviš na univerzalnem tiskanem vezju z luknjicami
LP
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
55.21 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zevnik Član

|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 12:04 pm Naslov sporočila: Re: Iščem načrtovalca in izdelovalca elektronskega vezja |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Rabil bi nekoga, ki bi mi podal ceno načrtovanja vezja in izdelave prototipa (ki je narejen na protoboardu) in to tudi izdelal. |
Hmm,... kakšne številke pa pričakuješ? |
V neki drugi temi sem prebral, da je cena takega dela nekje med 30€ in 60€/uro. Časovno je za točko 1. za delujoči prototip na protoboardu (oz. na luknjani plošči) verjetno potrebno nekje od pol ure naprej, zgornje limite pa verjetno ni, oz. odvisno koliko je še dodatnih zahtev/omejitev.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zevnik Član

|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
milan62 je napisal/a: |
Tako enostavna vezja, kot si jih opisal, lahko kot prototip sam sestaviš na univerzalnem tiskanem vezju z luknjicami
|
Hvala, sem veliko razmišljal, ali grem sam v to, ali pa poiščem koga drugega, pa sem se odločil za drugo varianto, predvsem:
1. počnem to bolj za hobi in bi verjetno za enostavni prototip porabil vsaj pol dneva (skupaj z letanjem v ic-elektronik, iskanjem pravih komponent, brskanjem po forumih za možnimi shemami ...)
2. še bolj pomembno pa, ideja je narediti še nekaj bolj kompleksnih zadev v prihodnosti in bi se rad sedaj naučil, kako poteka proces naročanja/izdelave/komuniciranja pri takih projektih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jani18 Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.74 Kraj: Ojstri Vrh
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, sem veliko razmišljal, ali grem sam v to, ali pa poiščem koga drugega, pa sem se odločil za drugo varianto, predvsem:
1. počnem to bolj za hobi in bi verjetno za enostavni prototip porabil vsaj pol dneva (skupaj z letanjem v ic-elektronik, iskanjem pravih komponent, brskanjem po forumih za možnimi shemami ...)
2. še bolj pomembno pa, ideja je narediti še nekaj bolj kompleksnih zadev v prihodnosti in bi se rad sedaj naučil, kako poteka proces naročanja/izdelave/komuniciranja pri takih projektih. |
Kako pa se boš nauči proces naročanja, izdelave, komuniciranja, če pa ti bo
vezje oz. prototip naredil nekdo drug??
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70626.47
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
2. še bolj pomembno pa, ideja je narediti še nekaj bolj kompleksnih zadev v prihodnosti in bi se rad sedaj naučil, kako poteka proces naročanja/izdelave/komuniciranja pri takih projektih. |
V redu, vidim, da te malo daje in to na več področjih istočasno.
Moja ponudba je sledeča:
- en dan pri meni ( od 9:00 do 18:00, hrana vključena)
- skupna izdelava vse kar si boš zaželel. Vsako stvar lahko poskusiš sam, lahko naredim jaz.
- tempo diktiraš ti, če ne zmoreš, pač rečeš, rabim pavzo.
- cilj je, da se čim več naučiš, če bo tvoj projekt v tem času narejen še bolje,...
Za vse skupaj te vprašam 135€.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zevnik Član

|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
jani18 je napisal/a: |
Kako pa se boš nauči proces naročanja, izdelave, komuniciranja, če pa ti bo
vezje oz. prototip naredil nekdo drug?? |
Nisem bil jasen: proces naročanja storitve "izdelave in načrtovanja elektronskih vezij", komuniciranja z izvajalci, izdelava je bila odveč. Če pa se bom kaj zraven naučil glede izdelave, bom pa seveda vesel.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zevnik Član

|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
V redu, vidim, da te malo daje in to na več področjih istočasno.
Moja ponudba je sledeča:
- en dan pri meni ( od 9:00 do 18:00, hrana vključena)
- skupna izdelava vse kar si boš zaželel. Vsako stvar lahko poskusiš sam, lahko naredim jaz.
- tempo diktiraš ti, če ne zmoreš, pač rečeš, rabim pavzo.
- cilj je, da se čim več naučiš, če bo tvoj projekt v tem času narejen še bolje,...
Za vse skupaj te vprašam 135€. |
Kot sem prejle odgovoril, raje bi spoznal/se naučil proces naročanja take storitve
Ampak ponudba je zelo mamljiva, pošljem ZS, da se dogovoriva glede hrane:).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70626.47
|
Objavljeno: Čet Avg 14, 2014 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni