www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led osvetlitev prostora
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilibalt
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59
Aktiv.: 1.19
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 06, 2013 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Q:
danger_zone je napisal/a:
[slovenščina je zame španska vas] bi zaradi lepšega izgleda uporabil alu profile z pleksi steklom pa me zanima če veste kje bi se dalo to dobiti po pravi ceni?

A: AlCu v Kamniku.

lp

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(avg. '14)
Meritev moči; (za meritev svetilnosti bo najbrž treba izdelati neko škatlo v samogradnji); opažanja:
- če si v tihem prostoru, postane brenčanje moteče;
- po dobrih 2 urah se segreje dovolj dobro, da moraš malo počakati preden jo odvijačiš iz "lustra", da se ne opečeš; sem pričakoval, da bo hladna.

led16w.jpg
 Opis:
Merjenec:
 Velikost datoteke:  771.37 KB
 Pogledana:  4 krat

led16w.jpg

vklop.jpg
 Opis:
Vklop:
 Velikost datoteke:  328.29 KB
 Pogledana:  6 krat

vklop.jpg

po_1_uri.jpg
 Opis:
Eno uro po vklopu:
 Velikost datoteke:  238.55 KB
 Pogledana:  3 krat

po_1_uri.jpg

navadn_zarn.jpg
 Opis:
Meritev navadne žarnice:
 Velikost datoteke:  530.69 KB
 Pogledana:  6 krat

navadn_zarn.jpg

Nazadnje urejal/a psevdonim Tor Avg 26, 2014 7:14 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tale merilnik je (še vedno) med boljšimi, tako kot informacijo... nekoč je bil izveden tes s strani VIP-a in je tale conradov merilnik gladko zmagal.

glede same primerjave: primerjava 16W LED in 25W navadne žarnice je vse prej kot enakovredna...16W LED naj bi po vseh pravilih svetila dosti več, boljša primerjava bi bila s 75 ali celo 100W žarnico...
Greje se pa, seveda. Ledice imajo še vedno relativno slab izkoristek, čeprav mnogo večji od žarilne nitke... Ravno toplota pa je tista, ki jo ubija, zato je pametno design take razsvetljave narediti tako, da se ledice čimbolj efektivno hladijo. Raje pretiravat s hlajenjem kot imeti prevročo...
Z brenčanjem sicer jaz še nikoli nisem imel težav...kot kaže še nisem naletel na tako ledico, da bi imela tak napajalnik v sebi...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
botsub
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2012 21:50
Aktiv.: 1.55
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 20, 2014 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še mojih 5 centov.

Pravkar sem nabavil v firmi LED vgradne stropne svetilke toplo bele s COB diodo. Moči 18W kar naj bi bilo ekvivalent 100W navadni žarnici.

Barva je 3000-3500K. Barva je več kot "všečna" celo lepša kot pri klasični žarnici, ki je za moje okuse pretopla.

Sveti pa na oko dejansko kot 100W. Zadeva je vgrajena v sanitarijah. Montirane so 1 luč na 1,5m2 površine in zadeva sveti več kot zadovoljivo.

Nazadnje urejal/a botsub Tor Avg 26, 2014 9:28 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naročeno: LED 45W, 3000lm, link.
Dejansko stanje: LED diod je res 270, moč pa je 19W, ocenjena svetilnost: ustrezna LED 19W.
S prostim očesom utripanja ne zaznam (možno zaradi tega, ker so v prostoru še drugi izvori svetlobe), na sliki pa se vidijo močne "proge".

Meritve:

start.jpg
 Opis:
Vklop:
 Velikost datoteke:  170.13 KB
 Pogledana:  26 krat

start.jpg

po_eni_uri.jpg
 Opis:
Uro kasneje:
 Velikost datoteke:  117.86 KB
 Pogledana:  7 krat

po_eni_uri.jpg

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
moč pa je 19W

Poraba je res taka, vprašanje pa, kam gre ... Pri kitajcih sem že videl 5 in 10 W različico iste lampe, kjer je bila razlika ta, da je pri 10 W bil vzporedno LEDicam dodan en upor, kjer se je trošilo dodatnih 5 W ... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

LP, g

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

tale teden (upam da) dobim EXTECH 450HD luxmeter , krogle pa mi še ni uspelo najdit (DIY integracijska sfera )

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 10:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
že videl 5 in 10 W različico iste lampe, kjer je bila razlika ta, da je pri 10 W bil vzporedno LEDicam dodan en upor, kjer se je trošilo dodatnih 5 W
bi bilo zanimivo videti razliko v cos fi. Zgleda, da prodajalec ne razlikuje med W in VA, ker navidezna moč ustreza tistemu, kar on prodaja kot delovno moč.

Nazadnje urejal/a psevdonim Tor Avg 26, 2014 7:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.65
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2014 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Dejansko stanje: LED diod je res 270, moč pa je 19W, ocenjena svetilnost: ustrezna LED 19W.
S prostim očesom utripanja ne zaznam (možno zaradi tega, ker so v prostoru še drugi izvori svetlobe), na sliki pa se vidijo močne "proge".

S tole vrsto led žarnic imam jaz zelo slabe izkušnje. Namreč od utripanja me boli glava.

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 21, 2014 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
S tole vrsto led žarnic imam jaz zelo slabe izkušnje. Namreč od utripanja me boli glava.
sem opazil isto; namesto rednega sobotno-nedeljskega glavobola se je ta pojavljal vsak drugi dan. Sedaj imam v lustru eno 20W toplo, eno 16W hladno in eno navadno 60W. Zdaj pa je problem brenčanje teh LED sijalk. Zgleda, da bo še najboljše, če kupim halogenke, ki zgledajo kot navadne žarnice.

DSC00680.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  401.53 KB
 Pogledana:  0 krat

DSC00680.JPG

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 24, 2014 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

10-vatna, predvidena za v hodnik. Izmerjena moč kot piše na škatli. Je pa po 10 minutah neverjetno vroča (ne leča, ampak ohišje), tako da je ne moreš držati in tudi 5 minut po izklopu se še ne ohladi bistveno. In tudi ni videti nekih hladilnih lukenj ali reber.
20- in 16-vatno iz prejšnje slike pa sem zamenjal s halogenkami in eno varčno. Me je njuno brenčanje preveč motilo.

Clipboard_p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  501.45 KB
 Pogledana:  10 krat

Clipboard_p.jpg

psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(okt. '14)
tokrat sem iskal med prodajalci, ki imajo največ naročil in hkrati največ pozitivnih komentarjev. Izbranega sem pred naročilom vprašal, ali pozna razliko med W in VA, da voltamperov ne prodaja kot vatov. Običajni copy&paste odgovor "No problem, Friend". Malce sumljivo, ampak ok, naročeno 15W, 25W in 50W.

Na žalost tudi ta voltampere prodaja kot vate, ali pa merilnik (Voltcraft Energy Monitor 3000) kaže narobe. Slikano 5 minut po vklopu sijalke. Tudi takoj ob vklopu rezultati niso bili drugačni, mogoče kakšna decimalka gor-dol:

15_9_p.jpg
 Opis:
ta sijalka ropota, če jo potreseš. Nekaj znotraj ni prilepljeno ali prilotano
 Velikost datoteke:  272.26 KB
 Pogledana:  17 krat

15_9_p.jpg

25_11_p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  320.27 KB
 Pogledana:  5 krat

25_11_p.jpg

50_28_p.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  320.74 KB
 Pogledana:  4 krat

50_28_p.jpg

s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.78
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2014 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Paypal si pa nastavi, da preračuna banka, saj ima bolj ugoden tečaj, kot paypal.

Kje pa najdem tole nastavitev? Sem prebrskal PayPal pa nisem našel.
Nazaj na vrh
krofko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Avg 2008 21:13
Aktiv.: 0.23
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2014 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s56vha je napisal/a:
Citiram:
Paypal si pa nastavi, da preračuna banka, saj ima bolj ugoden tečaj, kot paypal.

Kje pa najdem tole nastavitev? Sem prebrskal PayPal pa nisem našel.

Je precej kompleksna pot.

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
Nazaj na vrh
s56vha
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 14:33
Aktiv.: 0.78
Kraj: Kamnik, Preserje pri Radomljah

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2014 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! So dobro skrili uporabno nastavitev.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni