www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zamenjava displeja na ACER Aspire

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.94
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 6:27 pm    Naslov sporočila:  Zamenjava displeja na ACER Aspire Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na prenosniku ACER Aspire 5742G-374G64 Mncc, sem polomil zaslon. V Angliji http://www.laptop-power.co.uk/ sem naročil novega. Na njihovi strani nisem našel točno tak računalnik kot je moj: našel sem ACER Aspire 5742G-374G64 MNKK, vendar so mi odgovovorili, da bi naj bil zaslon tega računalnika kompatibilen z mojim. Ko priklopim ta novi zaslon ne deluje. Na starem zaslonu je na tiskanem vezju oznaka B156XW02 V2, medtem ko ima novi zaslon oznako LTN 156MB6W LED 1.2 HF. Zanima kaj menite, je ta novi res compatibilen ali ne? Kaj narediti?

hvala

stari zaslon_1.jpg
 Opis:
stari zaslon
 Velikost datoteke:  54.98 KB
 Pogledana:  21 krat

stari zaslon_1.jpg

novi zaslon_1.jpg
 Opis:
novi zaslon
 Velikost datoteke:  62.13 KB
 Pogledana:  11 krat

novi zaslon_1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel podoben problem na starem HPju. Računalnik enostavno ni prepoznal zaslona. Po mukah in težavah (naročil še en panel) sem priključil prenosnik na zunanji monitor, da bi videl ali računalnik prepozna novi panel.
In glej ga zlomka, panel je pričel delati. Zakaj, se pa nisem poglabljal Brick wall .

rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A sem prav razumel? Na prenosnik si priključil samo zunanji monitor in je začel zaslon na prenosniku delovati?

lp
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2014 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, priklopil sem (tudi) zunanji monitor, zagnal računalnik in slika se je pojavila (mislim, da takoj) na obeh.
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2014 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal pri meni ta zadeva ne deluje. Sistem novega zaslona ne zazna. A mi lahko še kdo kaj svetuje?

lp

stari zaslon.PNG
 Opis:
stari zaslon prikjučen z zunanjim monitorjem
 Velikost datoteke:  154.15 KB
 Pogledana:  5 krat

stari zaslon.PNG

novi zaslon.PNG
 Opis:
novi zaslon prikjučen z zunanjim monitorjem
 Velikost datoteke:  149.73 KB
 Pogledana:  4 krat

novi zaslon.PNG

Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 1:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kontaktiral sem dobavitelja glede zaslona, saj je defelten ali pa nekompatibilen z mojim računalnikom. Vljudno so odgovorili, da ga naj pošljem nazaj. Do sem vse lepo in prav. Ko pa sem zaprosil, da mi dajo njihovo FedEx številko, da pošljem na njihove stroške pa se zaplete. Pravijo, da to ne gre in da krijejo samo do 15eurov pošnih stroškov. Če pošljem nazaj preko FedEx-a je poštnina nekje 60 eurov, pa še to mora poslati pravna oseba (se pravi jaz kot fizična oseba tega ne morem). UPS ima stroške pošiljanja cca 90 eurov, hitra pošta cca 150 eurov.,Po navadni pošti bi plačal 20 eurov, pošiljka bi pa hodla nekje 6 dni. Naj še povem da sem za zaslon skupaj z poštnimi stroški plačal 82 eurov. Ali poznate kakšno cenejšo varjanto, in kakšne izkušje imate s tem.

lp
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z DHL imam pogodbo, next day varianta bi bila po moji oceni nekje okrog 40-50 EUR.
GLS bi moral biti vsaj polovico cenejši, a žal počasnejši.

LP, g

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 2:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@rimci: kaj pa tukaj?
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja Jaka saj ta bi naj bil pravi. Na tej strani, ki si jo pripel tudi piše da bi naj ta displej (LTN156AT05), ki so mi ga poslali ustrezal. Ampak pri meni ne deluje. Zdaj iščem najugodnejšo rešitev (hitro pošto) da ga vrnem, pa da mi pošljejo displej, ki bo delal ali mi pa vrnejo dener. Če ne bodo imeli takega kot ga imam sedaj vgrajenega (B156XW02 V.2 H/W:4A F/W:1), ga bom naročil drugje.
lp
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2014 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da pri teh zaslonih ni razlik. Tile 15,6" LED so standard pri večina prenosnikih. Razlika je samo, da imajo eni na levi strani konektor, dugi pa na desni. Konektorji so vsi enaki. To govorim zato, da si lahko sposodiš od koga podoben ekran/prenosnik in zagotovo preveriš ali je problem v zaslonu. Seveda pri testnem ni pomembno ali je konektor na levi ali desni strani, le da je 15,6" LED.
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor je problem v zaslonu saj stari deluje, s tem da ne vidiš v redu slike, ker je počen.

lpv

zlomljen zaslon.jpg
 Opis:
zlomljen zaslon
 Velikost datoteke:  74.3 KB
 Pogledana:  0 krat

zlomljen zaslon.jpg

Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje je problem, če pošlješ preko pošte, zakaj nekaj kompliciraš z UPS ipd.?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni