www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Časovni rele za kratek premik snopa

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fixy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 15 Sep 2014 8:20
Aktiv.: 0.07
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 8:26 am    Naslov sporočila:  Časovni rele za kratek premik snopa Odgovori s citatom

Pozdravljeni, lep čas je že minil odkar sem se ukvarjal z elektronika, pa sem malo zarjavel, zato potrebujem vašo pomoč. Potrebujem namreč rele, ali kaj v tem stilu, ki bi ob vklopu imel čas delovanje 1 sekundo, potem se pa bi izklopil. Ob vsakem vklopu bi zadevo ponovil.
Za kaj ga potrebujem? Prosim izogibajte se komentarjem, da ni zakonito.... V avto vi vgradil original Bixenon luči, ker so samo plug & play, ker avto nima serijsko vgrajenega samodejnega nastavljanja snopa luči, ki je nuja za xenon bi rad naredil zadevo tako da bo sprejemljiva za policaje in tehnični pregled. Se pravi da ob kontaktu se na lučeh spusti snop dol in takoj dvigne avtomatsko na zgornjo pozicijo.
Kako bi to izvedel?
Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorčke boš tudi zamenjal?
Original od ne-xenon so vsaj ene 15x počasnejši od xenon verzije.
Navadni se premika celo večnost, tapravi pa v manj kot sekundi. Opazno iz aviona...

Saj vem, da ne boš poslušal, pa vseeno: daj ti vseeno raje spucaj luči (parabole in stekla) in vgradi malce boljše žarnice. Če imaš probleme z vidom, potem ni prava rešitev to, da =beš druge udeležence v prometu...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[offtopic]
Ojej, ne spet... Sad

O ksenonu se govori TUKAJ in TUKAJ, ta tema je o timerju o katerem govori avtor.

(sicer proti pravilno nastavljenemu HID v projektorju z zaslonko za HID nimam nic, nudi visjo vidljivost, nasproti vozecim pa bistveno manj blesci kot halogen)
[/offtopic]

Ce imas dovolj hitre motorcke (recimo Laguna Phase II jih ima kljub halogenu), ti priporocam da naredis majhno ploscico z mikrokontrolerjem - recimo AtTiny13 bo vec kot prevec za to nalogo. Pa se cisto po svoje mu lahko ukazes, kako naj deluje. Pa na pol zastonj je. Smile

Nazadnje urejal/a zok Pon Sep 15, 2014 10:20 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
fixy
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:

Ce imas dovolj hitre motorcke (recimo Laguna Phase II jih ima kljub halogenu), ti priporocam da naredis majhno ploscico z mikrokontrolerjem - recimo AtTiny13 bo vec kot prevec za to nalogo. Pa se cisto po svoje mu lahko ukazes, kako naj deluje. Pa na pol zastonj je. Smile

Gre se ORIGINAL BIXENON žaromet, ki ima pravilen hitri elektromor. Dj mi mal povej glede tega mikrokontroloerja, AtTiny13-to je kater od članov foruma, da mi lahko pomaga glede tega?
Hvala
lp
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem si ze na pol zmagal. Smile

Za kateri avtomobil gre? Odvisno od konstrukcije motorcka - morda sploh ne potrebujes nobenega vmesnika...
Nazaj na vrh
fixy
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre se za Alfa Romeo 159. Jutri grem iskat žaromete, kaj več bom jutri izvedel.
lp
Nazaj na vrh
fixy
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdevo sem uštimal brez dodatnih komponent. do letnika 2009 so imele vse alfe 159 napeljavo že not za vse možne kombinacije in je bila zadeva samo plug&play, če si dokupil senzorje in jih zmontiral spredaj zadaj, samo priklopil ker je konektor že zraven bil je vse skup delalo. ker je moja 2011 so ji vse pobral ven, zaradi teže al česa, nevem, v glavnem, elearn, pa shema kak je vse zveza, sem na pin 9 na vsaki luči potegnil INT(kontakt) in pa pina 12 povezal med levo in desno lučjo, ker je leva luč master, desna pa slave in očitno preko pina 12 pošilja podatke in to je to. daš kontakt, se spustijo dol in dvignejo gor na višino.
napisal sem toliko če bo komu to kaj pomagalo.
lp
Mitja
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni