www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dva f t p serverja na domači mreži?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:02 pm    Naslov sporočila:  Dva f t p serverja na domači mreži? Odgovori s citatom

Na domačem omrežju imam "malino" na njem je zagnan f t p server. Do njega od zunaj dostopam preko prevzetega 21 porta. Še en računalnik z XP ji je praktično nonstop vključen. Včasih bi mi prišel prav f t p dostop, zato sem na njem zagnal f*p server. Port na serverju lahko sicer polubno nastavim o očitno drugje ne "posluša" Ok, lokalno sem uspel povezavo uspostavit preko porta 24. Od zunaj nikakor ne gre. 24 port sicer vidim kot odprt a prijava ne uspe. Kako to sploh izvesti.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na routerju naredi posredovanje vrat..oz port forwarding..recimo ko bos dostopal na f*p://tvoj_ip:24. Te bo router usmeril na tvoj_notanji_ip:21. Nevem kakšen router imaš, tako da ti ne morem povedat kje nastavit.
Jaz imam na tak način vse http serverje v mreži na portu 80, od zunaj dostopam pa na druge porte. Z ftpjem nisem še poskusil no, ma moralo bi delovat.
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še slika

image.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  289.28 KB
 Pogledana:  20 krat

image.jpg

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si prebral kaj sem zgoraj napisal ?

Citiram:
Ok, lokalno sem uspel povezavo uspostavit preko porta 24. Od zunaj nikakor ne gre. 24 port sicer vidim kot odprt a prijava ne uspe.

Port je seveda forverdan server celo posuša saj port vidim odprt. Dobim sicer okno za prijavo. Žal prijava ne uspe. Mislim da mi javlja napako 425

TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tole, to bi znalo rešiti problem pri meni je bilo podobno.
jmivsek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41
Aktiv.: 3.24

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

F T P protokol je kar zahteven za NAT prek usmerjevalnika, v privzetem načinu namreč uporablja še ena vrata, ne samo 21. Več pa sedajle na pamet ne vem, upam, da tale namig pomaga.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70771.39

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2014 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Če imaš možnost, poskusi s passive mode.

Tule imaš opisano, kako moraš nastaviti porte na strežniški strani:
http://slacksite.com/other/f*p.html

Mare hvala za tole. Bom tole jutri preštudiral in probal.

oobuco
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00
Aktiv.: 1.56
Kraj: Šentvid pri Stični

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2014 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kratkim sem moral narediti en majcen f*p strežnik, pa ti lahko pojasnim takole bolj po domače.

f*p ima dva osnovna načina, eden je običajen, pa mu reciva Active, drugi pa je pasivni pa mu reciva Passive.

Če sta klijent in strežnik oba za routerji, Active način skoraj nima smisla in se tudi zelo malo uporablja.

Pri Passive načinu pa mora strežnik poslušati na portu 21 (Command) in na nekaj zaporednih portih recimo od 55536 do 55543 (Data).

Se pravi, da boš za vsak strežnik (A in B) rabil preusmeriti svoj komplet portov.

Za prvi strežnik (A) v routerju nastaviš, da gre recimo port 21 na IP naslov A kot port 21, porti 55536 do 55543 pa na IP naslov A kot porti 55536 do 55543.

Za drugi strežnik pa v routerju nastaviš, da gre recimo port 2121 na IP naslov B kot port 21, porti 55544 do 55555 pa na IP naslov B kot porti 55544 do 55555.

Moraš pa seveda tudi vedeti, na katerih Data portih tvoja strežnika poslušata v Passive načinu in če tvoj router ne bo razumel preusmeritve niza portov na drug niz portov, ta niz na enem strežniku tudi zamenjati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni