|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TheChemist Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2014 19:10 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.41 Kraj: Šmarje-Sap
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 12:24 pm Naslov sporočila: Small footprint transformator |
|
|
Pozdravljeni,
že nekaj časa iščem transformator za nizke tokove (do max 100 mA, 7-10 V). Edina res velika želja je, da je ta transformater čim manjši zaradi omejitev pri ohišju. Do sedaj sem videl in uporabljal takšne, ki imajo širino nekje 4-5 cm in višino 3,5-4 cm in so malce preveliki/previsoki.
Ali morda kdo pozna kakšen mini transformator, ki bi ustrezal mojim željam?
Do sedaj sem sicer uporabljal napajalnik iz kondenzatorja, upora in diod, a bi rad zaradi varnosti vseeno uporabil trafo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oobuco Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00 Prispevkov: 206 Aktiv.: 1.56 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Switcher ?
Mogoče kar razdreš kakšnega 230/USB.
Če ti ustreza 5V, ampak se da tudi malo predelati.
_________________ Pred EUR sem bil SIT! (sposojeno z grafita) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TheChemist Član

|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
oobuco je napisal/a: |
Switcher ?
|
Morda switcher niti ne bi bil slaba izbira. Bi pa potreboval kar nekaj kosov, tako da razdiranje raznih napajalnikov ne pride v poštev.
Realnost je pa takšna, da z linearnimi napajalniki nimam težav, switching PS pa nisem še nikoli naredil.
Kratko podvprašanje, kako zahtevno bi bilo naredit switching PS from scratch?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TheChemist Član

|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali morda kdo pozna kakšen primer enostavnega Switching napajalnika (220 V vhodne napetosti, 5 V izhodne, do 100 mA tok)?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oobuco Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00 Prispevkov: 206 Aktiv.: 1.56 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, ravno tako rabiš transformator, le da je lahko precej manjši, ker pač deluje na višjih frekvencah.
Tu pri tem iskanju pa se jaz žal vdam.
Praviš večja količina.
Če pa to, kar delaš, delaš za trg, je pa tako ali tako najbolje, da se znebiš notranjega napajalnika in uporabiš že certificiranega zunanjega.
_________________ Pred EUR sem bil SIT! (sposojeno z grafita) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ena od rešitev je tudi ta, da ga kupiš tistega vtičnega, zaviješ v nekaj brisače ter po njem s kladivom vdarjaš. Tu pride na vrsto pametnejši popusti in ko vari na ohišju popustijo ohišje zavržeš in imaš komplet stikalni napajalnik za vgradnjo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si mogoče razmišljal o AC/DC Converter Modules. Mogoče se kaj najde da bi pasalo.
Za primer en pdf.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
RAC01_02-SC.pdf |
Velikost datoteke: |
79.53 KB |
Downloadano: |
9 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena od rešitev je tudi Myrra AC/DC pretvornikov, kjer ti potem poleg transformatorja odpade še greatz, elko in regulator, recimo 9V ali 5V.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če želiš uporabiti prav transformator, si poglej serijo EI20 (verjetno bodo za odtenek prešvoh) ali EI30 serijo pri PETEZE. Dimenzije so 22x23x19mm in 32x27x15mm.
Sicer so pa tile majhni transformatorji dražji od tistih, ki jih uporabljaš zdaj.
Če se prav spomnim, imamo tam člani popust. Samo to ne velja, če si podjetje...
_________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Če se prav spomnim, imamo tam člani popust.... |
ko smo že pri popustih...v ICju sem že parkrat vprašal, pa noben nima niti blage veze o tem, da bi društvo imelo kakršenkoli popust...ali imam smolo ali pa čudno izgledam...
Nazaj na temo: vedeti moraš tudi da če se odločiš za uporabo switcherjev, bodo umirali na vsakih nekaj let (elektroliti). Z nekaterimi izjemami je to pač ena od slabih stvari te sorte. Trafo drži 10, 20 let...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TheChemist Član

|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje! Res hvala za tele ACDC pretvornike. Glede na specifikacije, je to točno to, kar potrebujem.
Moj pogoj je, da je 5V napetost galvansko ločena oz. da obstaja neka zaščita, zato sem pomislil na trafo. ACDC pretvornik, pa eliminira trafo, diode, regulator napetosti in kondenzatorje. Stvar je fantastična!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jure94 Član

Pridružen-a: Sre 05 Maj 2010 17:11 Prispevkov: 433 Aktiv.: 2.35 Kraj: Jesenice / Lj
|
Objavljeno: Čet Okt 02, 2014 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
matjazkariz je napisal/a: |
Če se prav spomnim, imamo tam člani popust.... |
ko smo že pri popustih...v ICju sem že parkrat vprašal, pa noben nima niti blage veze o tem, da bi društvo imelo kakršenkoli popust...ali imam smolo ali pa čudno izgledam... |
Sam sem ga še vedno dobil, samo člansko izkaznico moraš imati s seboj (pa so bili že 3-je različni prodajalci).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni