www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Radio Slavka Avsenika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Stari radijski sprejemniki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Elektro99
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20
Aktiv.: 0.16
Kraj: Okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2014 8:18 pm    Naslov sporočila: icon_warning Radio Slavka Avsenika Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Pred kakimi 3 leti sem ga dobil, zdaj pa je prišel čas, da ga obnovim.
Radio Slavka Avsenika, EI Simfonija F69.

Stanje radia: UKV dela, zelo lep zvok, SV, KV, (najbrž tudi DV) pa ne. Čista tišina, magično oko niti ne trzne.
Za začetek bi torej potreboval shemo, lahko pa tudi nasvet na kaj moram biti pozoren. Glavna kondenzatorja sem že zamenjal ko sem radio dobil. Sicer ne vem, katere vrednosti morajo biti, ker so napisi ravno tam zbrisani. Mad Zamenjavi pa sta 47 uF 350 V. Radio z njima dobro deluje (več kot 2 uri), torej mislim, da to ni problem. Zanima pa me, ali lahko dobim tudi prednjo skalo. Nekje na forumu sem zasledil, da ima nekdo celo zalogo teh, a te objave ne najdem. Klasični problem-star salotejp.

Za odgovore se zahvaljujem.

radio1.JPG
 Opis:
Simfonija E69
 Velikost datoteke:  99 KB
 Pogledana:  77 krat

radio1.JPG

radio2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  162.57 KB
 Pogledana:  38 krat

radio2.JPG

radio3.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  130.5 KB
 Pogledana:  31 krat

radio3.JPG

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
walter1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jan 2013 11:45
Aktiv.: 0.31
Kraj: Beograd

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2014 2:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čest problem sa Ei radio lampašima je delimično izbrisana skala zbog selotejpa. Verovatno jedino rešenje da probaš da nađeš neki drugi neispravan, ali sa staklom u boljem stanju.
Što se tiče drugih područja, koja ne rade, probaj da poprskaš kontakte "klavijature" nekim sprejom za čišćenje i da ih razradiš brzim pritiskanjem. Može da pomogne.
Nazaj na vrh
walter1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2014 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam šemu od Simfonije 60, ako može da ti posluži okačiću je. Ima iste lampe, ali ne znam koje su razlike.
Nazaj na vrh
Elektro99
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20
Aktiv.: 0.16
Kraj: Okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2014 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kontakt sprej sem že uporabil, ker so stikala močno hreščala, to pa je tudi vse. Vesel bi bil kakršnekoli sheme, da vsaj približno ugotovim, kateri deli radia so za delovanje DV, SV in KV (vem, da je elektronka ECC85 za UKV del).
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.92
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 06, 2014 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shema je v knjigi Radio prijemnici sa 500 shema - jerotic.pdf katero si potegni iz tega linka
http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1398974915
na strani 306/307/308.
Nazaj na vrh
walter1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2014 8:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za link i od mene! Smile
Nazaj na vrh
Baginana
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Jun 2011 21:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2014 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri popravilu radia obvezno menjam vezni kondenzator. To je kondenzator, ki gre iz predzadnje elektronke (anoda) na končno elektronko (g1). Vrednost od 10 do 20nF
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Stari radijski sprejemniki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni