|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Elektro99 Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.16 Kraj: Okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pet Okt 03, 2014 8:18 pm Naslov sporočila: Radio Slavka Avsenika |
|
|
Pozdravljeni.
Pred kakimi 3 leti sem ga dobil, zdaj pa je prišel čas, da ga obnovim.
Radio Slavka Avsenika, EI Simfonija F69.
Stanje radia: UKV dela, zelo lep zvok, SV, KV, (najbrž tudi DV) pa ne. Čista tišina, magično oko niti ne trzne.
Za začetek bi torej potreboval shemo, lahko pa tudi nasvet na kaj moram biti pozoren. Glavna kondenzatorja sem že zamenjal ko sem radio dobil. Sicer ne vem, katere vrednosti morajo biti, ker so napisi ravno tam zbrisani. Zamenjavi pa sta 47 uF 350 V. Radio z njima dobro deluje (več kot 2 uri), torej mislim, da to ni problem. Zanima pa me, ali lahko dobim tudi prednjo skalo. Nekje na forumu sem zasledil, da ima nekdo celo zalogo teh, a te objave ne najdem. Klasični problem-star salotejp.
Za odgovore se zahvaljujem.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
99 KB |
Pogledana: |
77 krat |

|
|
162.57 KB |
38 krat |

|
|
130.5 KB |
31 krat |

|
_________________ Lep pozdrav
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walter1 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jan 2013 11:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.31 Kraj: Beograd
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čest problem sa Ei radio lampašima je delimično izbrisana skala zbog selotejpa. Verovatno jedino rešenje da probaš da nađeš neki drugi neispravan, ali sa staklom u boljem stanju.
Što se tiče drugih područja, koja ne rade, probaj da poprskaš kontakte "klavijature" nekim sprejom za čišćenje i da ih razradiš brzim pritiskanjem. Može da pomogne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walter1 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam šemu od Simfonije 60, ako može da ti posluži okačiću je. Ima iste lampe, ali ne znam koje su razlike.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Elektro99 Član

Pridružen-a: Ned 24 Avg 2014 20:20 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.16 Kraj: Okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kontakt sprej sem že uporabil, ker so stikala močno hreščala, to pa je tudi vse. Vesel bi bil kakršnekoli sheme, da vsaj približno ugotovim, kateri deli radia so za delovanje DV, SV in KV (vem, da je elektronka ECC85 za UKV del).
_________________ Lep pozdrav
Nejc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
walter1 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 07, 2014 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link i od mene!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Baginana Član

Pridružen-a: Pon 27 Jun 2011 21:25 Prispevkov: 78 Aktiv.: 0.46 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2014 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri popravilu radia obvezno menjam vezni kondenzator. To je kondenzator, ki gre iz predzadnje elektronke (anoda) na končno elektronko (g1). Vrednost od 10 do 20nF
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni