www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave z Avast!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03
Aktiv.: 0.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 8:58 pm    Naslov sporočila:  Težave z Avast! Odgovori s citatom

Torej, pred kratkim sem se odločil namestiti Avast anti-virust, in sicer brezplačno 'home edition' (na originalni Windows XP SP2). Stvar namestim, po navodilih resetiram računalnik, stvar najprej pregleda disk (torej preden se Okna naložijo). Ko pa pridem v Windows pa ena velika zmešnjava. Firefox sploh ne dela (za nekaj sekund se pokaže aktivni kurzor, to je pa tudi vse), Total commander rabi več kot minuto da se zažene, itd. Vmes resetiram, enako. Pustim računalnik prižgan čez noč (če Avast slučajno skenira disk), nič ne pomaga. Ustavim vse Avastove zaščite, in Firefox kar na enkrat spet dela.

Je to normalno delovanje?

Nisem prepričan ali je povezano ali ne, ampak hkrati mi je danes Grub popolnoma odpovedal. Poleg Windows imam še Gentoo, Debian in Ubuntu (vse tri so distribucije linuxa), za bootanje pa skrbi Grub, nameščen na MBR (master boot record), nastavitvena datoteka menu.list je pa v Debianu, ki se ga redko kdaj sploh dotikam (se ga nisem že kak dober mesec). Danes zjutraj pa se namesto menuja pojavi samo 'enter CD:' spodaj pa 'grub:' (tole pišem na pamet), tipkanje ne pomaga.

Močno sumim da je Avast kriv za Grubove težave. Sedaj sem ponovno namestil grub in odstranil Avast, tako da vse dela, ampak vseeno bi rad nek brezplačen anti-virusni program, o Avastu pa sem slišal dobre stvari. Mogoče prešaltam na ClamAV? (ki je sicer odprto-koden).

Kakšne ideje, predlogi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avast uporabljam že eno leto na Win XP SP2. Nobenih težav.
Prav zadovoljen sem z njim.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2006 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni Avast vedno opazno upočasni računalik, ko potegnem kakšno večjo stvar iz interneta. Takrat preverja "varnost" vsebine. Mogoče ti pa vedno nekaj preverja in s tem zavira računalnik.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.66
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No money no fu*k.
No money no music.

Zastonjske stvari niso ravno prava stvar.

Za test poberi dol trial verzijo nod32 antivirusa. Mogoče že imaš na sistemu kakšno drugo svinjarijo.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.62
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam NOD32. To ni direktna reklama, ampak je programček res dober. Prej sem imel Panda Antivirus, pa zadeva zelo obremeni računalnik.

NOD-a imam tudi na serverju (pentium III, 600MHz) in se ne opazi da je antivirus naložen.

Pač reskiraš tistih nekaj kSIT na leto in s tem dobiš - poleg stabilnega sistema - tudi dobro zaščito, ker so ljudje tam plačani za to, da posodabljajo knjižnice virusov.

LP

psic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za vse komentarje, bom sprobal NOD-a. Mogoče se komu sanja če je imel Avast kaj zraven pri ne-delujočem Grub-u? Sumim da, ampak ne vem kako.
Nazaj na vrh
Sergej
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43
Aktiv.: 1.22

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni avast dela brez problema. Z njim sem zamenjal nortona, ki mi ga je sral. Očitno imamo precej različne izkušnje.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Avast že tretjo licenco (home edition) torej že tretje leto. Na PCju imam nameščen Pingo (SLO RedHat) ter XP SP2 PRO. Brez kakšnih problemov. Avast si najprej ustvari neko svojo bazo podatkov, to lahko traja nekaj časa. Vsekakor pa, je dober program, še posebej ker je res zastonj. Update-a se 1x do 2x na dan (VRDB). Razen s kakim ultra novim trojancem do zdaj nisem imel še nobenih nevšečnosti.

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 06, 2006 2:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo za update, sprobal sem poskusno različico programa NOD32, ki ni našel ničesar sumljivega na disku. Mogoče bom vseeno spet sprobal Avasta, možno da bi ga moral na začetku pustiti nekaj več časa pri miru da bi si ustvaril bazo.

Sicer za kakršno koli resno delo uporabljam Linux, ampak zihr je zihr Smile
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 06, 2006 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa Kaspersky ? Saj ni tako strašno drag.
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 06, 2006 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Kaj pa Kaspersky ? Saj ni tako strašno drag.

Avast je cenejši Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MrPizza
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17
Aktiv.: 0.24
Kraj: Okolica MB

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam že več kot dve leti uporabljam Avast! in doslej vedno brez težav. Vendar kreiranja VRDB baze ne omogočim (sicer z tem avast! ne more obnovit datotek, ki so bile inficirane),a do zdaj ni bilo potrebe po tem, tako da sem nase vzel tudi možnost, da bom imel v primeru infekcije težave. Z GRUB-om nimam nobenih težav.
Do zdaj sem kar nekaj WinXP pc-jev zaščitil z Avast!-om in je vedno delovalo in še vedno deluje brez težav.
Če uporabljaš kakšen dodatni požarni zid, še lahko preveriš, če ima kakšno povetavo z opisanimi težavami ( kolikor je meni znano je imel Avast! težave v povezavi z ZoneAlarmom).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni