|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.11 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2014 10:22 am Naslov sporočila: Logični analizator |
|
|
Svoj čas je bila nekje tema "Iskanje po forumu" pa niti tiste ne najdem.
Se pravi, iščem temo v kateri ste se pogovarjali o poceni logičnih analizatorjih iz ebaya. Vem, da jih nekaj oseb ima in da so različna menja, tako da se priporočam za tisto temo, oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jospeti Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14 Prispevkov: 170 Aktiv.: 0.72 Kraj: Mengeš
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejko1 Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21 Prispevkov: 271 Aktiv.: 1.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2014 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj gesel za iskanje: Saleae logic, Buspirate, USBEE, SUMP
Sam sem imel vse od naštetih (usbee in saleae sta bila klon, SUMP pa samo SW naložen na eno spartan razvojno ploščico). Za usbee in saleae lahko tudi samo naložiš SW (v bistvu rabiš zapisat samo USB ID) na razvojne ploščice CY7C68013A.
SW je pri Logic in USBee vezan na USB ID ploščic, tako da rabiš ustrezen HW da deluje. Seveda uporaba na klonih ni legalna, dela pa vseeno. Cene originalov so rahlo zasoljene glede na "malo" hardware-a ki ga dobiš, ampak se odkupijo s softverom Sploh ko primerjaš kakšne so cene dekoderjev na osciloskopih...
Analogni del z 8 biti do +-10V in brez predojačevalnikov/preddelilnika je marginalno uporaben.
Drugače izgleda da sta obe firmi že malo napredovali v HW, tako da vprašanje če najnovejše verzije programov še podpirajo klone. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2014 1:23 pm Naslov sporočila: Re: Logični analizator |
|
|
diehart je napisal/a: |
...... oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira). |
Bom še jaz malo vskočil v tole temo .
Za "pokušino" se tudi jaz naročil en logični analizator iz Kitajske in sicer tale. A kdo tega že uporablja? Ali deluje zanesljivo? Kateri software je najboljše uporabiti za njega?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IzidorM Član

Pridružen-a: Sob 01 Jan 2011 17:54 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.61 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Sob Okt 25, 2014 2:42 pm Naslov sporočila: Re: Logični analizator |
|
|
arksi je napisal/a: |
diehart je napisal/a: |
...... oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira). |
Bom še jaz malo vskočil v tole temo O:) .
Za "pokušino" se tudi jaz naročil en logični analizator iz Kitajske in sicer tale. A kdo tega že uporablja? Ali deluje zanesljivo? Kateri software je najboljše uporabiti za njega?
LP |
Jaz uporabljam doticno zadevo. Vec ali manj za dekodiranje i2c-ja. Sicer namesto original softwara uporabljam sigrok sw, ki ponuja enotno okolje za kup instrumentov:
http://www.sigrok.org/
Lp, I _________________ Lp, I |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Okt 25, 2014 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
O tem je že tekla tema, uporabi iskanje!
Na hitro: zadevo ima Kroko, preizkusil sem ga tudi jaz in deluje ...ne odlično, ampak ZELO odlično. Je točno tisto,kar človek rabi za dekodiranje serijskega signala!
Jaz ga čakam --- mora priti v tednu, dveh... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Okt 25, 2014 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo....meni je Krokotov klon delal z verzijo 1.1.15 kot tudi z najnovejšo beta 2.xx. Bom videl, kaj bo z mojim...
Glede na to, da se "kregamo" glede FTDI-ja naj povem še, da če bi ne bo uspelo usposobiti klona bom zagotovo nabavil original! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajdec Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.51 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2014 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, danes sem prejel logični analizator in mi ga Windows 8 ne zazna, napiše neznana naprava. Medtem ko ga Debian Linux zazna normalno.
Bo treba menjat VID in PID? Gonilnike sem namestil, pa ni nič bolje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2014 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
bajdec je napisal/a: |
Hm, danes sem prejel logični analizator in mi ga Windows 8 ne zazna, napiše neznana naprava. Medtem ko ga Debian Linux zazna normalno..... |
Katerega si pa nabavil? Lahko prilepiš link.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajdec Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56 Prispevkov: 287 Aktiv.: 1.51 Kraj: Zagorje ob Savi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2014 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm...skoraj enakega sem (končno) dobil predvčerašnjim, priklopil, zadeva deluje kot raketa... Lahko pa pogledam, kateri čip je pri meni vgrajen...mogoče se razlikujeta po HW delu...
Sem pa jaz svojega naročil preko ebaja, in to TEGALE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
bajdec je napisal/a: |
http://www.banggood.com/USB-Saleae-24M-8CH-24MHz-8Channel-Logic-Analyzer-Latest-Support-1_1_15-p-74101.html
Tegale sem kupil. Moram ugotovit, zakaj z windowsi ne deluje. |
Točno takega sem tudi jaz naročil.
protoncek je napisal/a: |
Hm...skoraj enakega sem (končno) dobil predvčerašnjim, priklopil, zadeva deluje kot raketa... Lahko pa pogledam, kateri čip je pri meni vgrajen...mogoče se razlikujeta po HW delu.......... |
Protonček, kateri softwer si uporabil za zajem signalov na računalniku? Mogoče tega https://www.saleae.com/logic16 ali kaj drugega?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Tega z linka, ja. Samo jaz sem namestil zadnjo beta verzijo gor.
Sicer je pa še ena možnost: računalnik spravi v način, ko ne preverja podpisa gonilnikov: (zdaj bo tole malo približno, na pamet) nastavitve računalnika (tam desno spodaj, ko se odpre pokončni trak, ko daš miško skrajno desno) tam najdi zagon in obnovitev ter daj dodatne možnosti zagona - napredni zagon ter mislim da ob rebootu F7 - disable driver signature. Mogoče bo tako šlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni