|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Okt 29, 2014 8:48 pm Naslov sporočila: Težave z brskljalnikom |
|
|
Preden poinštaliram na novo svoj PC bom vprašal še tule. Najprej naj povem, da PC in programi delujejo brez posebnosti. Imam Win7 Ultimate. Težave pa imam tako s Firefox-om kot tudi z IE. Težave se kažejo kot zelo počasno delovanje upravljanja. Da razložim na primerih. Na primer, na spletnih straneh se normalno na menijih le ti "označujejo" ko se z miško pelješ preko njih. Ravno tako ko se z miško zapeljem na katerega od linkov, se le ta označi. Tukaj še nič ne klikam. Pri meni pa se to dogaja zapoznelo. Pri menijih se mi označuje predhodni meni, čeprav sem z miško na naslednjem izboru. Še večja težava je pri pisanju besedila na Gmailu. Tudi pisanje preko tipkovnice se izpisuje na ekran šele po kakšni sekundi, tudi brisanje enako. Tudi označevanje dela besedila gre tako, da mi zadnjega znaka ne potemni.
Omeniti moram, da je hitrost prenosa na internetu normalna. Uporabil sem že CCleaner, Spyboot, brisanje vseh vtičnikov ... Če pa poženem Firefox v varnem načinu, zadeva dela OK. Zadeva mi počasi nažira živce, novi inštalaciji sistema pa bi se najraje ognil
Zadevo opažam po inštalaciji VisualStudia. Tudi tega sem deinštaliraal, pa je zadeva ista.
Se je kdo že ukvarjal s takšnim delovanjem, mi lahko kdo pomaga  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Recimo, da PC ni "staknil viroze"....
Se brskalnika tudi pri zasebnem brskanju obnašata enako ali podobno?
So pobrisani piškotki in zgodovina brskanja?
Kaj pravi, recimo, Task Manager, ko se zadeva "zatika" (kateri procesi so "najbolj aktivni")?
Pred ponovnim nameščanjem OS: (včasih) pomaga obnovitev sistema na zgodnejši čas (restore point). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Recimo, da PC ni "staknil viroze".... |
mislim da PC ni okužen, saj deluje čisto v redu
Se brskalnika tudi pri zasebnem brskanju obnašata enako ali podobno? |
ne razumem čisto besede "zasebno brskanje"
So pobrisani piškotki in zgodovina brskanja? |
sem tudi to že naredil
Kaj pravi, recimo, Task Manager, ko se zadeva "zatika" (kateri procesi so "najbolj aktivni")? |
najbolj aktiven proces je firefox.exe *32
Pred ponovnim nameščanjem OS: (včasih) pomaga obnovitev sistema na zgodnejši čas (restore point). |
obnovitvena točka je daleč nazaj, ter bi mi naredila "štalo" z novejšimi programi. Zaenkrat to ne pride v poštev. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zasebno brskanje? Zaženeš en ali drug spletni brskalnik in na tipkovnici pritisneš kombinacijo Ctrl+Shift+P
In potem poskusiš z brskanjem po spletnih straneh.
EDIT: Firefox, 33%? O kateri verziji govorimo? Sam imam rahlo starikavo, pa mi Task Manager kaže na tej spletni strani 0%, ko miška miruje. Ko z miško zapeljem čez linke, pa 1...3%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z "zasebnim" brskanjem situacija enaka.
EDIT: Firefox, 33%? Shocked O kateri verziji govorimo? Sam imam rahlo starikavo, pa mi Task Manager kaže na tej spletni strani 0%, ko miška miruje. Ko z miško zapeljem čez linke, pa 1...3%. |
ne ne, zasedenost je do 10% ko premikam miško. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
@mirkatmir:ali je ta Ultimate verzija iz pašnikov? Zakaj to sprašujem?
Doma imam na enem čarunalniku kupljeno verzijo Win7 Pro na drugem pa Win7 Ultimate iz pašnikov in slednja mi povzroča take in drugačne težave. Ko sem te zadeve malo raziskoval, kajti nikakor nisem mogel gledati chm datotek direktno iz NASa, prav tako pa se nikakor ni hotel skonektati na stran, ki je sicer podprta z javo, za igranje šaha.
Za hec sem šel pogledat malo pravice na direktorijih na sistemskem disku C in te so drugačne kot na legalni verziji Windowsov in je prav zanimivo, da avtoriziran uporabnik pri Ultimate verziji nima pravic spreminjanja in pisanja v te mape, kljub temu, da je administrator.
Ko sem dodal te pravice na "Program files" sta zgoraj omenjeni težavi odpravljeni, vendar se mi zdi, da okna še vedno ne delajo tako kot legalna!
Preglej pravice na mapah, kjer so težavni programi inštalirani. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če zadeva dela v varnem načinu, bi se morda splačalo pogledati tudi tukaj in tukaj (predvsem od tukaj dalje...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2014 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo pregledal napotke 6dan8 za teževe na Firefox-ovi strani in med drugimi našel namig. Izklopil sem možnost strojnega pospeševanje ko je ta na voljo, in zadeva dela tako kot prej. Hvala obema. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni