www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Deformatiranje USB-ja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
USB_Tm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 09 Dec 2006 16:49
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 09, 2006 5:20 pm    Naslov sporočila:  Deformatiranje USB-ja Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ko sem formatiral disk sem v računalniku pustil (pozabil) priključen USB ključ. Tako sem med formatiranjem izgubil vse podatke na USB-ju. Shocked

Ker so bili na USB-ju shranjeni pomembni podatki, sem poskusil deformatirati USB , vendar mi do zdaj to še ni uspelo. Mad

Pogledal sem že pod temo unformat a: v WinXP, žal so programi namenjeni deformatiranju disket. Rolling Eyes

Če ima kdo že izkušnje, oziroma rešitev za reševanja problema, prosim napišite na forum.

Hvala, pozdrav! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 09, 2006 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.
Med iskanjem programčka, ki bi unformatiral disketo, sem našel mnogo takih, ki znajo unformatirati tudi USB ključ.

Takrat sem za kolegico iskal takega, ki nima omejitve z velikostjo datotek.
Katerega bi pa drugače uporabil, pa sem tudi napisal. Vendar si najprej obnovi definicije v tvojem protivirusnem programu Twisted Evil .
LP, Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cupacup
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 21:28
Aktiv.: 0.29
Kraj: Tam kjer ma mraz mlade

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 09, 2006 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj programov:
HandyRecovery
Restoration
FreeUndelete
filerecovery

stran http://www.ubcd4win.com/contents.htm poglej pod recovery
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2006 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

še:
getdataback for ntfs in
getdataback for fat32

LP, Grega
Nazaj na vrh
USB_Tm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2006 8:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam za predlagane rešitve (programe)!

Po dogotrajnih inštalacijah (več raznih programov, ki ste mi jih predlagal), mi je ustrezal (deloval) GetDataBack (demo). S pomočjo tega program sem našel podatke, vendar jih nisem mogel obnoviti (demo). Tako sem snel program prek eMula s serijsko številko in stvar je delovala. Priporočal ga bi vsem! Very Happy Very Happy Very Happy

LP
Nazaj na vrh
USB_Tm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2006 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj, mam pa še en problem. Zdaj bi rad formatiral USB, ker ga ne morem odpreti (prosim vstavite disk) ko je vstavljen, formaterati ga ne morem ne v Winsih XP ne v MS-DOS-u.

Imate kake rešitve?

LP
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taka diagnoza je običajna, če hočeš formatirati napačno črko od usb ključa (primer: format f: namesto format g:), ali pa poizkušaš formatirati CD ali DVD.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Start->Zazeni->compmgmt.msc

Storage->Disk management

Pa ce ga tu vidis, probaj sformatirat. Ce ne gre, izbrisi particijo in jo ponovno ustvari in formatiraj.

LP Bostjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
USB_Tm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 14, 2006 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Problem je bil v zbrisani particiji, tako, da sem moral prvič usvariti novo particijo na USB-ju, tam ko sem jo zbrisat, torej v (Inštalaciji windowsov)glej 1. sporočilo, in nato formatiral v windowsih in stvar deluje! Very Happy

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni