www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izjava o prostovoljnem sodelovanju v programu svit
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.81
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:05 pm    Naslov sporočila:  Izjava o prostovoljnem sodelovanju v programu svit Odgovori s citatom

Dobil sem naslovljeno pošto name z omenjenim vabilom. Glede na to, da so v vabilu navedeni osebni podatki poleg naslova še letnica rojstva (česa ne najdeš kar tako na spletu) sem mnenja, da je nekdo krišil varstvo osebnih podatkov. Z oenjeno institucijo namreč nisem nikoli sodeloval ali jim dajal kake osebne podatke. Zanima me, če je še kdo dobil to izjavo?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno so dobili podatke iz zavarovalnice ali zdravstvenega doma.
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.37

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kdo daje njim pravico, da posredujejo osebne podatke ostalim?
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.98

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeve začnejo običajno pošiljat ko te vseka peti križ.
Poznam kar nekaj ljudi, ki sodelujejo pri tem. Več kot polovici so našli in poščipali polipe.
Meni se zdi koristno, tudi za ženske "težave" obstaja nek podoben program (svit zajema oba spola).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:

Točno, ravno v tem je poanta. V tem primeru gre za zlorabo osebnih podatkov. So pa po vsej verjetnosti prišli od kake zavarovalnice. Morebiti jih je tam kak oslužbenec prodal ali ko je menjal delovno mesto enostavno ukradel.

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem dobival po peddesetem, pa sem kar prelagal, potem pa sem se le enkrat odločil k sodelovanju. Takrat se nisem nič spraševal odkod jim podatki. Enkrat sem oddal blato in k sreči pa je bilo v redu. Pred enim letom pa sem imel težave in sem opravil gastro in kolonoskopijo. Pošipali nekaj polipov, ki pa k sreči niso bili rakavega izvora.
Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč obremenjeval od kod jim podatk,i saj je ta pregled samo tebi v prid.
Verjetno pa iz tvojega zdravstvenega kartona.

Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko napolniš 50 let ti sami pošljejo. Mislim da je to evropski program. Gre se zgodnje odkrivanje rakavih obolenj na črevesju. Oddaš blato na analizo, vse dobiš po pošti z navodili in tudi izvide. Je zelo koristna stvar in brezplačna. Ponavlja se baje na dve leti nekje do 65 leta. Dobil sem lani, moram reč da mi ni bilo vseeno ko so prišli izvidi. Saj ne veš ali so pozitivni ali negativni. No na srečo bili so negativni. Imam vsake dve leti sistematski zaradi službe, ampak to je nekaj drugega.
Še nasvet, sprejmi in se testiraj. Upam da boš imel rezultate negativne.

Božo
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je za temo "dobra volja", ampak genau paše tud v to temo Smile :

Žalio se Ciga doktoru da ga boli stomak.

Doktor ga primi, pregleda na brzinu i reče:
• Morate mi doneti uzorak vaše stolice.
Ode Ciga kući i sutradan donese punu kesu govana.

Doktor uze jednu žličicu, a Ciga izbezumljeno gleda, pa mu reče:
• Pa tol’ko sam mog’o i sa gaća da sastružem!

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Država ima vse tvoje podatke in ti vedno lahko pošlje pošto. To je državni program in baje je zelo koristen.

http://www.program-svit.si/

Tako je. Letnica rojstva in naslov stalnega prebivališča ni nekaj, kar bi smatral kot "tajni podatek" (evidenca ZZZS). Drugo bi bilo, če bi poslali vabilo na osnovi neke medicinske kartoteke - to pa so osebni podatki in osnova za ugotavljanje kršitve.

Vsak se sam prostovoljno odloči, ali se bo vabilu odzval ali ne.

Mene osebno ne moti, če mi pošljejo tako vabilo. Zaenkrat še nisem v tej starostni skupini, sem pa razmišljal da bi se sam prostovoljno prijavil - pač preventiva, ker imamo raka in posledično smrtnosti v familiji precej.

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.69
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 28, 2014 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
gumby je napisal/a:

Točno, ravno v tem je poanta. V tem primeru gre za zlorabo osebnih podatkov. So pa po vsej verjetnosti prišli od kake zavarovalnice. Morebiti jih je tam kak oslužbenec prodal ali ko je menjal delovno mesto enostavno ukradel.

Kdo je potem zlorabil podatke, ko jih je potrebovala policija, da ti je poslala sliko s položnico za globo, ko si nagazil na radar? Mr. Green

Šalo na stran - ne gre tu za nobeno zlorabo. Dobronamerno vabilo na presejalni program, s katerim (statistika tako kaže) lahko ugotovijo tudi začetne stadije neke bolezni (rak črevesja, danke ali je drugje v prebavnem traktu), podatke pa dobijo iz centralnega registra prebivalstva - od tu letnica rojstva in naslov prebivališča.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj dejansko gre. Enostavno ne zaupam več mikomur. Dobiš kuverto polno z letaki fotografj nekih oseb kot so recimo Peterle itd. Enostavno mi pride to tako naprej kot recimo tisti "merilci" krvnega tlaka, ki hodijo od hiše do hiše. Najprej ti brezplačno izmerijo tlak, ja potem ti bi po vsej sili radi prodali še napravo, če tudi že jo imaš. Češ tista ni dobra....
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.68
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Božo, Nace,Elson2k,... se popolnoma strinjam z vami in vsekakor to podpiram. Tudi sam sem že pred leti to opravil.

lp

Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav je da si previden. To je popolnoma brezplačno, nič ne prodajajo nič te ne silijo. Če ne želiš sodelovati enostavno pozabi na to.

Božo
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.78
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2014 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je dobilo mnogo mojih prijateljev. Sam še nisem ker sem "na meji" starosti. V tem ne vidim nič slabega, škodit ti ne more.
Saj razumem osnovno vprašanje- odkod jim podatki.
Seveda od zdravstvene zavarovalnice ali zdravstvene ustanove pri kateri si.
Sicer pa v današnji dobi najverjetneje že marsikatera institucija ve št. čevljev ki jo nosim...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni