|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:05 pm Naslov sporočila: Izjava o prostovoljnem sodelovanju v programu svit |
|
|
Dobil sem naslovljeno pošto name z omenjenim vabilom. Glede na to, da so v vabilu navedeni osebni podatki poleg naslova še letnica rojstva (česa ne najdeš kar tako na spletu) sem mnenja, da je nekdo krišil varstvo osebnih podatkov. Z oenjeno institucijo namreč nisem nikoli sodeloval ali jim dajal kake osebne podatke. Zanima me, če je še kdo dobil to izjavo? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno so dobili podatke iz zavarovalnice ali zdravstvenega doma. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.37
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kdo daje njim pravico, da posredujejo osebne podatke ostalim? _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.98
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeve začnejo običajno pošiljat ko te vseka peti križ.
Poznam kar nekaj ljudi, ki sodelujejo pri tem. Več kot polovici so našli in poščipali polipe.
Meni se zdi koristno, tudi za ženske "težave" obstaja nek podoben program (svit zajema oba spola). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.81 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
In kdo daje njim pravico, da posredujejo osebne podatke ostalim? |
Točno, ravno v tem je poanta. V tem primeru gre za zlorabo osebnih podatkov. So pa po vsej verjetnosti prišli od kake zavarovalnice. Morebiti jih je tam kak oslužbenec prodal ali ko je menjal delovno mesto enostavno ukradel. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem dobival po peddesetem, pa sem kar prelagal, potem pa sem se le enkrat odločil k sodelovanju. Takrat se nisem nič spraševal odkod jim podatki. Enkrat sem oddal blato in k sreči pa je bilo v redu. Pred enim letom pa sem imel težave in sem opravil gastro in kolonoskopijo. Pošipali nekaj polipov, ki pa k sreči niso bili rakavega izvora.
Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč obremenjeval od kod jim podatk,i saj je ta pregled samo tebi v prid.
Verjetno pa iz tvojega zdravstvenega kartona. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko napolniš 50 let ti sami pošljejo. Mislim da je to evropski program. Gre se zgodnje odkrivanje rakavih obolenj na črevesju. Oddaš blato na analizo, vse dobiš po pošti z navodili in tudi izvide. Je zelo koristna stvar in brezplačna. Ponavlja se baje na dve leti nekje do 65 leta. Dobil sem lani, moram reč da mi ni bilo vseeno ko so prišli izvidi. Saj ne veš ali so pozitivni ali negativni. No na srečo bili so negativni. Imam vsake dve leti sistematski zaradi službe, ampak to je nekaj drugega.
Še nasvet, sprejmi in se testiraj. Upam da boš imel rezultate negativne. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.46 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je za temo "dobra volja", ampak genau paše tud v to temo :
Žalio se Ciga doktoru da ga boli stomak.
Doktor ga primi, pregleda na brzinu i reče:
• Morate mi doneti uzorak vaše stolice.
Ode Ciga kući i sutradan donese punu kesu govana.
Doktor uze jednu žličicu, a Ciga izbezumljeno gleda, pa mu reče:
• Pa tol’ko sam mog’o i sa gaća da sastružem! _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.69 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Država ima vse tvoje podatke in ti vedno lahko pošlje pošto. To je državni program in baje je zelo koristen.
http://www.program-svit.si/ |
Tako je. Letnica rojstva in naslov stalnega prebivališča ni nekaj, kar bi smatral kot "tajni podatek" (evidenca ZZZS). Drugo bi bilo, če bi poslali vabilo na osnovi neke medicinske kartoteke - to pa so osebni podatki in osnova za ugotavljanje kršitve.
Vsak se sam prostovoljno odloči, ali se bo vabilu odzval ali ne.
Mene osebno ne moti, če mi pošljejo tako vabilo. Zaenkrat še nisem v tej starostni skupini, sem pa razmišljal da bi se sam prostovoljno prijavil - pač preventiva, ker imamo raka in posledično smrtnosti v familiji precej. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.69 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
gumby je napisal/a: |
In kdo daje njim pravico, da posredujejo osebne podatke ostalim? |
Točno, ravno v tem je poanta. V tem primeru gre za zlorabo osebnih podatkov. So pa po vsej verjetnosti prišli od kake zavarovalnice. Morebiti jih je tam kak oslužbenec prodal ali ko je menjal delovno mesto enostavno ukradel. |
Kdo je potem zlorabil podatke, ko jih je potrebovala policija, da ti je poslala sliko s položnico za globo, ko si nagazil na radar?
Šalo na stran - ne gre tu za nobeno zlorabo. Dobronamerno vabilo na presejalni program, s katerim (statistika tako kaže) lahko ugotovijo tudi začetne stadije neke bolezni (rak črevesja, danke ali je drugje v prebavnem traktu), podatke pa dobijo iz centralnega registra prebivalstva - od tu letnica rojstva in naslov prebivališča. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2014 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj dejansko gre. Enostavno ne zaupam več mikomur. Dobiš kuverto polno z letaki fotografj nekih oseb kot so recimo Peterle itd. Enostavno mi pride to tako naprej kot recimo tisti "merilci" krvnega tlaka, ki hodijo od hiše do hiše. Najprej ti brezplačno izmerijo tlak, ja potem ti bi po vsej sili radi prodali še napravo, če tudi že jo imaš. Češ tista ni dobra.... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.68 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2014 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Božo, Nace,Elson2k,... se popolnoma strinjam z vami in vsekakor to podpiram. Tudi sam sem že pred leti to opravil.
lp _________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2014 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Prav je da si previden. To je popolnoma brezplačno, nič ne prodajajo nič te ne silijo. Če ne želiš sodelovati enostavno pozabi na to. _________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.78 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2014 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
To je dobilo mnogo mojih prijateljev. Sam še nisem ker sem "na meji" starosti. V tem ne vidim nič slabega, škodit ti ne more.
Saj razumem osnovno vprašanje- odkod jim podatki.
Seveda od zdravstvene zavarovalnice ali zdravstvene ustanove pri kateri si.
Sicer pa v današnji dobi najverjetneje že marsikatera institucija ve št. čevljev ki jo nosim... _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni