|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Dec 11, 2006 9:12 pm Naslov sporočila: I2C Master in Slave med dvema 18F2620 |
|
|
Zanima me če ima kdo že delujočo kodo v C-ju ( MCC 18 ) za uporabo I2C za Master in za Slave komunikacijo z uporabo hardverskega vmesnika I2C na PIC 18F družini.
Verjetno bi mi koristila tudi koda v asemblerju, ampak bi raje pogledal kodo v C-ju.
Bom pa še malo opisal situacijo.
Imam eno vezje s procesorjem 18F2620, ki deluje kot Master. Na istem vezju imam en D/A pretvornik, s katerim komuniciram preko I2C in vanj samo vpisujem podatke. Ta komunikacija mi deluje.
Pozneje pa sem na to vezje priklopil še eno vezje in z njim komuniciram preko I2C. Na tem vezju imam tudi 18F2620, vendar ta deluje kot Slave (no, vsaj moral bi).
Komunikacija med njima pa je dvosmerna, torej najprej vpišem v Slave en ukaz, potem pa iz njega berem 1B podatek.
Problem je v tem ker mi ne uspe vzpostaviti komunikacije med tem Slave in Master. Sem poskušal ugotoviti kako vzpostaviti komunikacijo med njima iz datasheeta, vendar je tam protokol pomanjkljivo opisan.
Na Master procesor sem povezan tudi preko UART na PC in ga zato lahko delo debugiram, na drugem procesorju pa nimam nobene možnosti za debugiranje. Jutri bom tudi malo pogledal signale z osciloskopom, tako da bom vsaj videl kaj pošiljam.
Največji problem pri razumevanju datasheeta mi dela naslavljanje in sporočanje ali gre za vpis ali za branje podatkov v/iz Slave-a, saj ne vem kako ima Master to narejeno hardversko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IR ELECTRONIC(ARROW) Član

Pridružen-a: Sre 06 Dec 2006 10:08 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 12, 2006 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo!
Na www.microchip.com imas SW z imenom Application Maesto.
Naredis download, zadevo instaliras.Imas mnogo opcij ( predvsem komunikacije), izberes I2C ( master ali slave) - program ti avtomatsko kreira asm ali C kodo.
To je to
Za vec vprasanj sem ti na voljo
Armin
Drugič uporabi gumb "Povezava" zgoraj, da ne pišeš "klobasastih" linkov.
aly. _________________ ARMIN ČATAK DFAE |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni