www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

I2C Master in Slave med dvema 18F2620

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2006 9:12 pm    Naslov sporočila:  I2C Master in Slave med dvema 18F2620 Odgovori s citatom

Zanima me če ima kdo že delujočo kodo v C-ju ( MCC 18 ) za uporabo I2C za Master in za Slave komunikacijo z uporabo hardverskega vmesnika I2C na PIC 18F družini.

Verjetno bi mi koristila tudi koda v asemblerju, ampak bi raje pogledal kodo v C-ju.

Bom pa še malo opisal situacijo.

Imam eno vezje s procesorjem 18F2620, ki deluje kot Master. Na istem vezju imam en D/A pretvornik, s katerim komuniciram preko I2C in vanj samo vpisujem podatke. Ta komunikacija mi deluje.
Pozneje pa sem na to vezje priklopil še eno vezje in z njim komuniciram preko I2C. Na tem vezju imam tudi 18F2620, vendar ta deluje kot Slave (no, vsaj moral bi).
Komunikacija med njima pa je dvosmerna, torej najprej vpišem v Slave en ukaz, potem pa iz njega berem 1B podatek.

Problem je v tem ker mi ne uspe vzpostaviti komunikacije med tem Slave in Master. Sem poskušal ugotoviti kako vzpostaviti komunikacijo med njima iz datasheeta, vendar je tam protokol pomanjkljivo opisan.

Na Master procesor sem povezan tudi preko UART na PC in ga zato lahko delo debugiram, na drugem procesorju pa nimam nobene možnosti za debugiranje. Jutri bom tudi malo pogledal signale z osciloskopom, tako da bom vsaj videl kaj pošiljam.

Največji problem pri razumevanju datasheeta mi dela naslavljanje in sporočanje ali gre za vpis ali za branje podatkov v/iz Slave-a, saj ne vem kako ima Master to narejeno hardversko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
IR ELECTRONIC(ARROW)
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Dec 2006 10:08
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zivjo!
Na www.microchip.com imas SW z imenom Application Maesto.
Naredis download, zadevo instaliras.Imas mnogo opcij ( predvsem komunikacije), izberes I2C ( master ali slave) - program ti avtomatsko kreira asm ali C kodo.
To je to Smile
Za vec vprasanj sem ti na voljo

Armin

Drugič uporabi gumb "Povezava" zgoraj, da ne pišeš "klobasastih" linkov.
aly.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 12, 2006 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj lepo napisanega (ni pa v Cju) je tule: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/i2c.pdf

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni