www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

[3Dp] Kaljeno steklo za ogrevano mizo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
korosecs
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2011 23:27
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 06, 2014 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se kapton trak tudi dobro obnese. Seem imel park rat tezavo z oprijemljivostjo ki sem jo resil z abs juice on (seveda za abs)
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2014 1:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Imam še nekaj kapton traku viška (v roli, širina 200mm, dolžina 30m, cena 30 EUR)
Ali je tvoj trak drugačen kot tisti iz eBaya (beri Kitajske)?
skat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Aktiv.: 2.03

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2014 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mere stekla so 215 x 215 mm debeline 5mm

Meni je steklo počilo potem ko sem predelal ogrevanje mize z 24 na 12V, ker se mi ni dalo čakat ca 20minut. Vendar sem malo površno postavil steklo, tako da so ga vijaki oz podložke mogoče malo preveč napenjali. Nameravam pa še malo popravit podložke, da ne bodo tiščale preveč na rob.
Zaenkrat sem raje malo nanj zategnil vijake, pa kar bo pa bo.

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2014 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2013 23:03
Aktiv.: 1.86
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2014 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti ki uprabljate kapton trak, a tiskate direkt nanj ali namažete s abs-om prej?

Imam še vedno obe original stekli, ki jih prej namažem s absom. Napajanje imam priklopljeno kot 24V. Napajalnik navit do konca, in pred tiskanjem počakam kakšnih 5 minut. Kakšna je temperatura nevem. Pridejo pa prvi trije sloji podlage še vedno mehki po končanem printanju.

Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 1:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš pretoplo če so prvi trije sloji še vedno mehki.

Neposredno na kapton za normalen oprijem, kapton + abs juice oziroma uhu lepilo za ekstra oprijem. Recimo tisk zelo kvadratnih zadev ipd.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Citiram:
lucca brassi je napisal/a:

s tem ga direktno uničiš

Zakaj ? saj ga peskaš v "mehkem" stanju potem pa zakališ in tekstura naj bi se ohranila.

Kaljeno steklo je ''prednapeto steklo'' . Naredi se ga tako da se še vroče površinsko hladi , tako nastane trdnejša površina in mehkejša sredica .
Če ti strukturo po površini narediš hrapavo jo ne narediš enakomerno , vezi niso enakomerne zato ob ohlajanju prej ali slej poči.

Citiram:
VARNOSTNO STEKLO

so plasti stekla medsebojno lepljene s tankim filmom plastike .Njegov namen je da ob poku delsi stekla ostanejo prilepljeni na plastičen film da ne poškodujejo
osebe v avtu npr . Sloj plastike pa ni odporen na hude temp spremembe - temperaturno razliko

skat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10
Aktiv.: 2.03

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2014 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Jaz printam na kapton in na alu ploščo. Se mi super obnese.

Imam še nekaj kapton traku viška (v roli, širina 200mm, dolžina 30m, cena 30 EUR)

Kroko! Eno rolo kaptona rezerviraj zame ! Ko pridem po CNC vzamem še to, če je prevzem že na vidiku, sicer pa zadolžim spet mirkatmira.

diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sta meni počila oba stekla sem dal gor navadno šipo 3mm, ki se pa je dokaj enostavno ukrivila in se mi tako ni preveč obnesla.

Potem sem šel do steklarja po kaljeno steklo, na katerega se pa nič ne prime (na navadno steklo se je lepo prijelo z uhu lepilom).
UHU ne deluje, tako da sem moral prešaltati na abs juice.

Pred tem sem poizkusil povečati oprijemljivost s brušenjem površine stekla, pa ni preveč pomagalo. Brusil sem ga po kaljenju.

IMG_3466a.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  194.76 KB
 Pogledana:  11 krat

IMG_3466a.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Jaz printam na kapton in na alu ploščo. Se mi super obnese.

Kako si pa rešil ravnost plošče ? Jaz imam kos Al 5mm ki je bil odrezan na hidravličnih škarjah pa je kar zvit-napet na sredini.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> 3D Tiskanje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni