www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup baterijskega vrtalnega vijačnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 6:34 pm    Naslov sporočila:  nakup baterijskega vrtalnega vijačnika Odgovori s citatom

Kupujem akumulatorksi udarni vrtalni vijačnik, pa me zanima kaj menite o tem konkretno? Cena se mi zdi proti skoraj enakemu modelu na našem trgu razpolovljena, kljub uvoznim stroškom. Vesel bi bil vsakega nasveta.

LP cero
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cero, to je licitacija, in ni je še konec......še 54minut
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Um ja seveda, tudi uspelo mi ga je zlicitirat za 218 evrov (uvozni stroški vključeni), zdaj pa da vidimo kaj bo...
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja tale, je pa pri nas. Shocked Confused
Nazaj na vrh
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Amazon jih ima po 300$.
Verjetno pri nas nihče ne kupi, ker 800 € pa ne more biti vreden.

LP
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tak denar (800 evrov) dobiš hilti, ki je neprimerljiv s tem. Pa še za kakšno gajbo ostane (no, veliko gajb). tale cena je res Brick wall nimam besed...

Upam da so litijevi accuji pri devaltu boljši od NiMH, ker tisti so bili podn.
Za dobrih 200 evrov se pa splača, po moje, seveda.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bo prej okoli 225 EUR vse skupaj Smile
To je licitacija in vse je mozno.
Upaj, da deluje, ker bos v nasprotnem Brick wall

Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.03
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja imam milwaukee baterijsko orodje in ga ne morem prehvalit. Zadeva zdrži cel dan vrtanja v železo z eno baterijo.V firmi je popolnoma nadomestila električni vrtalnik, je pa zadeva dovolj močna da naredi navoj M10. Tudi za vijačenje je super,, ima pa tudi funkcijo vrtanja v beton.Imam pa tudi udarni vijačnik, ki brez problema odvijači M16 vijak.Menjava gum na avtu je prav užitek z tem orodjem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale za 234€ ima recimo "glavo" in menjalnik plastičen, navaden krtačni motor 350W, navora 35Nm pa baterijo samo 18V 1.6Ah in sploh ni udarni. Tisti s prvega linka pa glavo in menjalnik kovinski motor brezkrtačen motor 650W, navora čez 80Nm, baterijo 4Ah in je udarni.
Kakorkoli, ko in če dobim Pray , poročam tukaj.
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
....Zadeva zdrži cel dan vrtanja v železo z eno baterijo..

Ta podatek je popolnoma brez vrednosti.
Kot bi napisal :" Moj avto naredi 2000km z enim rezervoarjem"

Imam baterijsko ročno orodje Perles, Dewalt in Makita. Najboljše razmerje teže, cene, kvalitete in moči ima Makita. Perles-ka je najbrž najmočnejša, vendar nerodna in pretežka. Se pa z njo da odviti vijak avtomobilskega kolesa Smile.
Dewalt je neka sredina, sem pa že zamenjal na obeh Dewaltih akumulatorje in tudi vpenjalne glave.
Tudi če bi danes kupoval za čisto domačo uporabo bi se najbž odločil za Makito.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Tudi če bi danes kupoval za čisto domačo uporabo bi se najbž odločil za Makito.
Pred leti sem bil pred enako dilemo in sem se odločil za Makito. Ni mi žal, in če bi se še enkrat odločal bi se odločil enako.
cero
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Pobesneli je napisal/a:
....Zadeva zdrži cel dan vrtanja v železo z eno baterijo..

Ta podatek je popolnoma brez vrednosti.
Kot bi napisal :" Moj avto naredi 2000km z enim rezervoarjem"

Da ne bi spet prehitro začeli polemizirat, se strinjam imaš prav, ampak vseeno, če je bil odgovor namenjen meni si predstavljam kaj to pomeni, ker vem kaj pobesneli misli s tem.
Glede makite sem imel v mislih kaj takega ampak ima 40% manj navora kot dcd995 od dewalt-a.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pozabi na transformator iz 230 V na 110 V, če je vse skupaj iz ZDA.

Recimo:

http://www.buyincoins.com/item/48817.html#.VJXb6cCY3A
http://www.buyincoins.com/item/786.html#.VJXb5cCY3A
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
...od NiMH, ker tisti so bili podn.
Hm, mene so pa ravno vedno znova pozitivno presenecali, kljub stirim letom vsakodnevne trde tlake - bil sem monter na terenu, in podaljskom za "pravo" masino sem se izogibal kot hudic kriza... Mi je pa uspelo skuriti motor, termicni zasciti navkljub. Think Zameril sem jim samo prepocasno polnjenje - eno uro na terenu je (bilo) za moje potrebe prevec.

cero je napisal/a:
Tale za 234€ ima recimo "glavo" in menjalnik plastičen,
Verjemi, da vitalni deli glave niso plasticni.
qwertz je napisal/a:
Ne pozabi na transformator iz 230 V na 110 V, če je vse skupaj iz ZDA.
Ce prav pomnim, ima DeWalt napajalno napetost polnilcev 110-240 V. Upam, da se ne motim. Zagotovo pa lahko trdim, da imajo vgrajene stikalne napajalnike.

Kljub dobrim izkusnjam in ogromno uporabe Dewaltovih strojev, le ta ni tisti, ki bi ga kupil, ce bi kupoval. Svak ima Metabo brushless akumulatorko - stroj, vreden svojega denarja. Applause
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.76
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2014 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo. V moji bivši firmi smo imeli cca 5 dewaltk, pa so vse crkovale kot za stavo. res pa da so bile v uporabi dnevno po več ur. Accuje smo menjali na pol leta, leto...hiltijevi accuji so pa držali dve, tri leta s tem da mašina niti enkrat ni bila na servisu. Govorim o NiMH, to je bilo ...huh...8-10 let nazaj, takrat šeni bilo toliko litijevih accujev.

Sicer za doma bi tudi sam nabavil makito. Imam eno (tisto zeleno z rdečimi accuj), pa sta oba accuja zanič. Se moram enkrat odločit in predelat na litij, samo pravo velikost accujev moram najti, ker je škoda, da nabira prah...

Glede Metabo - kolega je imel en model, pa ga ni pohvalil - je rekel da je zelo hitro prazna in ni pretirano močna...očitno je pri nekaterih firmah očno odvisno od modela...Mucek je imel recimo slabo izkušnjo z litijevo makito (ko se accu "zaklene").

Aja...glede termične zaščite: kolega je nabavil novo makito (to zeleno) in na prvi montaži ob vijačenju nečesa se je pokadilo iz nje...zanimivo pa, da ni umrla niti takrat niti nikoli kasneje, tako da nimam pojma odkod je tisti dim takrat ušel...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni