|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2014 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se oproščam, tudi sam se imam za začetnika, ker je vsak dan kaj novega in ne bom nikoli vsega vedel.
Alergičen sem na Butale, na ponavljajoče se namerne napake, alergičen sem (tu nisi ravno ti v igri) na zastojnkarje, ki bi si nekaj izposodili, preizkusili če dela in potem mogoče celo kupili, no takim celo kaj zastonj pošljem, pa vseeno ne dojamejo.
Torej kar se tebe tiče:
Dal sem ti odgovor, da bi zadeva delovala, nič pa ne pišeš, da že imaš (ali nimaš) kateregakoli "arduino-ta", razen, če boš uporabil samo kakšno "mego" in na vhode pripeljal tvoje signale in tako naprej.
Je pa res, da toliko elektronike okrog nas leži....le ko nekaj rabiš določenega ne najdeš. Te pa v tej smeri podpiram.
A sedaj bo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2014 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
sax je napisal/a: |
Mislil sem da zato obstajajo takšni forumu, kjer strokovnjaki pomagajo tudi začetnikon. Če je ta forum namenjen samo strokovnjakom za elektroniki, potem pa sorry, pač tega nisem vedel. |
Z veseljem pomagamo začetnikom. Moraš pa malce razumeti kako deluje ta pomoč.
Tvoja vprašanja so v glavnem v stilu ali bo zadeva z linka X delovala v kombinaciji z zadevo z linka Y ali ne.
Konkretnega odgovora nisi dobil, ker pač tega najbrž še nihče ni preizkusil. Dobil si kar nekaj nasvetov, pa ti očitno ne ustrezajo. Omenjaš tone odpadne elektronike. Res je. Moral boš pač sam preizkusiti nekaj kg iz vseh teh silnih ton.
Začel si z idejo, da bi z zvokom vklapljal oziroma izklapljal neke zadeve preko starega mobilnega telefona. Simpatična ideja. Preizkusi in poročaj.
Potem si pa omenil, da bi nekako tako krmilil kurjavo (domnevam da v domači hiši). Tukaj pa jaz ne vidim več smisla v rabi (izključno) odpadne elektronike. Škoda časa.
Moje skromno mnenje pač. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sax Član

Pridružen-a: Pet 28 Maj 2010 19:45 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, da je bila tista DTM namesto DTMF moja napaka zaradi površno prebranih postov.
Bizgec65 je napisal/a: |
Torej kar se tebe tiče:
Dal sem ti odgovor, da bi zadeva delovala, nič pa ne pišeš, da že imaš (ali nimaš) kateregakoli "arduino-ta", razen, če boš uporabil samo kakšno "mego" in na vhode pripeljal tvoje signale in tako naprej. |
Moja zamisel je bila, da bi izhode iz DTMF demodulatorja direktno preklopil na modul z releji. Ker mislim, da je napetost prava, nisem pa prepričan kako je s tokom, ki je potreben za krmiljenje relejev. Piše namreč,
Citiram: |
Za Optocoupler Relay Modulom pa da potebuje na vhod 4mA (to sem malo skeptičen, ker kot sem gledal podobne vsi potrebujejo od 10 do 20mA). |
Obelix, se strinjam s tabo, bo treba poskusiti.
Krmiljenje kurjave v hiši je bila samo kot ideja za kaj bi lahko uporabil stare telefone, ki se mi valjajo doma. Uporaba stare elektronike pa bi bila samo za "prototip" (živim namreč v bloku z daljinskim ogrevanjem). Rad bi se malo naučil elektronike, za to pa ne bi rad zapravljal prevelike denarje (30 € je maksimum, ki sem pripravljen trenutno dati za ta hobi).
Ko pa smo že v prednovoletnem času, bi pa mogoče (glede na to da ta DTFM ima 4 izhode) lahko preko SMS-ov krmilil 4 komplete novoletnih lučk. 
Nazadnje urejal/a sax Pon Dec 22, 2014 7:54 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:40 am Naslov sporočila: |
|
|
sax je napisal/a: |
Priznam, da je bila tista DTM namesto DTFM moja napaka zaradi površno prebranih postov.
|
Potrudil si se in napake napačno popravil. Preberi še enkrat, tokrat prav.
LP, stursc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sax Član

Pridružen-a: Pet 28 Maj 2010 19:45 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Sorry DTMF.
Očitno mi kratice ne grejo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni