www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kontrola releja preko izhoda za slušalke na GSMu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se oproščam, tudi sam se imam za začetnika, ker je vsak dan kaj novega in ne bom nikoli vsega vedel.
Alergičen sem na Butale, na ponavljajoče se namerne napake, alergičen sem (tu nisi ravno ti v igri) na zastojnkarje, ki bi si nekaj izposodili, preizkusili če dela in potem mogoče celo kupili, no takim celo kaj zastonj pošljem, pa vseeno ne dojamejo.

Torej kar se tebe tiče:
Dal sem ti odgovor, da bi zadeva delovala, nič pa ne pišeš, da že imaš (ali nimaš) kateregakoli "arduino-ta", razen, če boš uporabil samo kakšno "mego" in na vhode pripeljal tvoje signale in tako naprej.

Je pa res, da toliko elektronike okrog nas leži....le ko nekaj rabiš določenega ne najdeš. Te pa v tej smeri podpiram.

A sedaj bo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sax je napisal/a:
Mislil sem da zato obstajajo takšni forumu, kjer strokovnjaki pomagajo tudi začetnikon. Če je ta forum namenjen samo strokovnjakom za elektroniki, potem pa sorry, pač tega nisem vedel.

Z veseljem pomagamo začetnikom. Moraš pa malce razumeti kako deluje ta pomoč.
Tvoja vprašanja so v glavnem v stilu ali bo zadeva z linka X delovala v kombinaciji z zadevo z linka Y ali ne.
Konkretnega odgovora nisi dobil, ker pač tega najbrž še nihče ni preizkusil. Dobil si kar nekaj nasvetov, pa ti očitno ne ustrezajo. Omenjaš tone odpadne elektronike. Res je. Moral boš pač sam preizkusiti nekaj kg iz vseh teh silnih ton.
Začel si z idejo, da bi z zvokom vklapljal oziroma izklapljal neke zadeve preko starega mobilnega telefona. Simpatična ideja. Preizkusi in poročaj.
Potem si pa omenil, da bi nekako tako krmilil kurjavo (domnevam da v domači hiši). Tukaj pa jaz ne vidim več smisla v rabi (izključno) odpadne elektronike. Škoda časa.
Moje skromno mnenje pač.
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Maj 2010 19:45
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priznam, da je bila tista DTM namesto DTMF moja napaka zaradi površno prebranih postov.

Bizgec65 je napisal/a:
Torej kar se tebe tiče:
Dal sem ti odgovor, da bi zadeva delovala, nič pa ne pišeš, da že imaš (ali nimaš) kateregakoli "arduino-ta", razen, če boš uporabil samo kakšno "mego" in na vhode pripeljal tvoje signale in tako naprej.

Moja zamisel je bila, da bi izhode iz DTMF demodulatorja direktno preklopil na modul z releji. Ker mislim, da je napetost prava, nisem pa prepričan kako je s tokom, ki je potreben za krmiljenje relejev. Piše namreč,
Citiram:
Za Optocoupler Relay Modulom pa da potebuje na vhod 4mA (to sem malo skeptičen, ker kot sem gledal podobne vsi potrebujejo od 10 do 20mA).

Obelix, se strinjam s tabo, bo treba poskusiti.
Krmiljenje kurjave v hiši je bila samo kot ideja za kaj bi lahko uporabil stare telefone, ki se mi valjajo doma. Uporaba stare elektronike pa bi bila samo za "prototip" (živim namreč v bloku z daljinskim ogrevanjem). Rad bi se malo naučil elektronike, za to pa ne bi rad zapravljal prevelike denarje (30 € je maksimum, ki sem pripravljen trenutno dati za ta hobi).

Ko pa smo že v prednovoletnem času, bi pa mogoče (glede na to da ta DTFM ima 4 izhode) lahko preko SMS-ov krmilil 4 komplete novoletnih lučk. Smile

Nazadnje urejal/a sax Pon Dec 22, 2014 7:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sax je napisal/a:
Priznam, da je bila tista DTM namesto DTFM moja napaka zaradi površno prebranih postov.

Potrudil si se in napake napačno popravil. Preberi še enkrat, tokrat prav.

LP, stursc
Nazaj na vrh
sax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Maj 2010 19:45
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 22, 2014 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sorry DTMF.
Očitno mi kratice ne grejo Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni