www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako preimenovati direktorij
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:23 pm    Naslov sporočila:  Kako preimenovati direktorij Odgovori s citatom

Podoben problem sem svoj čas že nekako rešil, vendar se niti približno ne spomnim kako. Direktorij je poimenovan Inštalacija, s tem da je tisti š v ne vem kakšnem kodnem naboru. Pojavi pa se zanimiva reč. Ob poskusu preimenovanja explorer prijavi napako "Access is denied", enako se pojavi ob poskusu preimenovanja iz ukazne vrstice. Total commander škripne ... Confused . Ko želim vsebino prekopirati drugam pa škripne z obvestilom "File not found", čeprav je vsebina sicer regularna. Prepričan sem, da ni problem z dovoljenji in da me j...e tisti š v imenu.

Ima mogoče kdo kakšno idejo?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz s Total commanderjem (pa tudi explorerjem) preimenujem tudi š,č,ž brez problema. Torej to ni vzrok tvojih težav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če npr. v najdi.si vpišem besedo inštalacija, se namesto "š" pojavi "nekajodstotna" zadeva:
In%C5%A1talacija
http://www.najdi.si/search.jsp?q=In%C5%A1talacija

"š" v kodnem naboru 852 Slavic Latin2 -- AltGr 231
V ostalih naborih ga ni - gledam pa UserGuide za DOS.

Ali je v Nadzorni plošči nastavljen osnovni jezik Slovenščina? Morda bi nastavil English, ponovni zagon, Slovenščina, ponovni zagon.
LP, Igor

Pa pred tem napravi varnostno kopijo direktorja na nesistemski disk. Morda se bo tam pustil preimenovati, ker ne bo nič dostopalo do njega.
Morda v Varnem načinu?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Poskusi spremeniti v Control panel->Regional and language options->Advanced->Language for non-Unicode programs na Anglescino/Slovenscino, pac drugo kot imas sedaj. Very Happy Meni je se vedno pomagalo.

LP Bostjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi v DOS in spremeni ime

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
Pojdi v DOS in spremeni ime

LP

Tako - Frenki poskusi s starim dobrim Norton commanderjem

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče pa imaš to mapo v skupni rabi, ali pa jo sistem kako drugače uporablja in zato ne pusti preimenovanja.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi v DOS okno. Odtipkaj: chcp 852. Chcp zamenja code page. Poizkusi preimenovati.

Bolj verjetno je, da je direktorij v uporabi. Od sistema ali česa drugega. Naredi direktorij z pravilnim imenom (instalacija) in skopiraj tja vsebino iz direktorija inštalacija. Na koncu pobriši datoteke v napačnem direktoriju. Datoteke, ki jih nekdo drži odprte se ne bodo dale pobrisati.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 5:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sam sem si enkrat pomagal s kratkim imenom mape. Potem ni bilo nobenih šumnikov ....
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za vse namige, vendar ne gre. Mapa sklepam da ni v uporabi, ker nadrejeni imenik mirno preimenujem brez problema. Poskusil sem že v dos oknu vendar neuspešno. Total commander tega ne prežveči, čeprav vsebino direktorija pokaže. Kopiranje na drug disk ali v drugo mapo odpade, ker dobim zloglasni "File not found" Confused . Skoraj 100% sem prepričan, da je problem v kodni tabeli, ki jo microshit transformira v neko berljivo obliko, uporabi pa kot "nekajprocentno" ime (kot je napisal igo).

Ostane mi še prvi Jurjev hint, ki ga bom preveril. Napišem rezultat.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki: mozno, a dvomim - na mojem disku je par praznih direktorijev s povsem normalnimi imeni (npr "xerox", brez "", same majhne crke), ki jih ni mogoce preimenovati ali pobrisati zato, ker ima njihov file handle odprt kaksen proces (in ce proces, ki je sicer potreben za delovanje kaksne storitve sistema, umre nasilne smrti, se da problematicni direktorij normalno zbrisati/preimenovati, a ga potem ustvari proces nazaj ob naslednjem zagonu, tako da zame to ni relevantno).

Poberi z Interneta (brezplacni; ni adware ali spyware) Process Explorer ("processxp"), najdi proces, ki ima odprt doticni file handle, ubij ta proces, preveri, da se ni respawnal (v tem primeru ubij prej se njegovega ata, iterativno) in pobrisi/preimenuj problematicni direktorij. Ce je problematicni proces explorer.exe, potem najprej odpri Task Manager in se sele nato loti pobijanja. Ko koncas, lahko explorer.exe spet zazenes iz Task Managerja in nadaljujes z naslednjim korakom, torej brisanjem.

Ce v processxp ne najdes omenjenega direktorija, potem bo pa menda res kriva kodna tabela ali kaj podobno obskurnega Shocked

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki sedaj mi je prišlo nekaj na misel. Si prepričan, da je težava tisti "š" ? Spomnil sem se ene primitivne zaščite iz DOS časov. Zadnjo črko črko imena direktorija si dal karakter 255, ki je sicer viden kot presledek. Kdor ni poznal "trika", do tistega direktorija ni mogel. Kako je direkory viden iz dosovega okna?
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, ni bilo stvari, do katere ne bi mogel ... z Disk Editom Laughing Morda obstaja kaj podobnega za NTFS ?
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Silvo, ni bilo stvari, do katere ne bi mogel ... z Disk Editom Laughing Morda obstaja kaj podobnega za NTFS ?

Ja Norton je imel kup kvalitetih orodij za delo z(na) disku.

marktt
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 17:00
Aktiv.: 0.01
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam en programček, ki sem ga sam sprogramiral za delo z datotekami!

Podoben je File Explorerju, lahko pa kopiraš datoteke, preimenuješ, itd... Naredil sem ga na faxu za eno seminarsko!

Če želiš ti ga lahko pol pošljem, imam ga namreč na prenosniku!

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni