www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

iščem dobre rj-45 klešče
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(januar '15)
zaradi počenih oranžnih klešč sem kupil nova, zelena. Problem: počena oranžna konektor stisnejo bolje kot nova zelena. Vsaj po mojih merilih. Zato me zanima, kakšna merila imate ostali za "dobro stisnjeno" in "slabo stisnjeno".

Na priloženih slikah se mi zdi "dobro stisnjen" konektor na črnem kablu, kjer gredo noži skozi žice. Pri konektorju na belem kablu pa noži samo malce privzdignejo izolacijo na nasprotni strani žice in je po moje slabše stisnjen kot črni (na sliki sta dva tovarniško narejena, zalita konektorja, ne konektorja, stisnjena s kleščami na sliki).

Ali pa se mogoče motim ? Ali noži s tem, ko prebijejo žico, naredijo več škode kot koristi in je dejansko bolje stisnjen konektor na belem kablu ?

20.jpg
 Opis:
noži skozi žico
 Velikost datoteke:  51.1 KB
 Pogledana:  14 krat

20.jpg

30.jpg
 Opis:
noži ne popolnoma skozi žico
 Velikost datoteke:  45.52 KB
 Pogledana:  11 krat

30.jpg

10.jpg
 Opis:
počena klešča
 Velikost datoteke:  85.84 KB
 Pogledana:  18 krat

10.jpg

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konektorji se razlikujejo glede na tip kabla: pri "licnatem" kablu morajo nožki kabel prebiti (navadno sta 2 zobčka), pri "trdi žici" pa je navadno samo en zobek, ta pa je nižji.

Po mojih izkušnjah se bolje obnese "zeleni" tip klešč, pri "oranžnem" se mi je dogajalo, da so klešče malo "zaplesale" po dolžini in pini klešč niso vedno točno nalegali na pine UTP konektorja.

LP, g

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah je boljši "zelen" sistem klešč - poglej, če se da kje nastaviti koliko stisnejo.
Jaz imam "modre" dvokilske Mr. Green in stisnejo še malo vode iz konektorja Whistle
Saj to verjetno veš, da obstaja več vrst konektorjev glede na debelino žičke in vrsto bakra (trda ali pletena).

s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.27
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:

zaradi počenih oranžnih klešč sem kupil nova, zelena. Problem: počena oranžna konektor stisnejo bolje kot nova zelena. Vsaj po mojih merilih. Zato me zanima, kakšna merila imate ostali za "dobro stisnjeno" in "slabo stisnjeno".

Moja klešča so počila sama od sebe, pospravljena v predal (v predalu) ne pa med uporabo, ali zaradi grobe uporabe. In to že po enem letu.

Tudi to se je zgodilo še na enih kleščih pri prijatelju.

Kaj to pove: da je tisti kateri je sestavljal klešča preveč zategnil vijake, ali da je zelo slaba plastika, materijal iz katerega so narejena.
(proizvajalec je za na pranger!)

So pa še vedno uporabna, konektorje solidno stisnejo, samo je treba paziti na izbiro konektorjev, odvisno kak tip kabla imaš, licnast ali trd.

Počena.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.04 KB
 Pogledana:  4 krat

Počena.jpg

Patent.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  77.55 KB
 Pogledana:  3 krat

Patent.jpg

Razpoka.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  106.21 KB
 Pogledana:  3 krat

Razpoka.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Moja klešča so počila sama od sebe, pospravljena v predal (v predalu) ne pa med uporabo, ali zaradi grobe uporabe.

So pa še vedno uporabna, konektorje solidno stisnejo, samo je treba paziti na izbiro konektorjev, odvisno kak tip kabla imaš, licnast ali trd.
tudi jaz jih nisem pretirano uporabljal, sem jih pa tu in tam posodil in sem mislil da je to posledica pravila "če orodja ne moreš sam uničiti, ga posodi".
Nisem pa vedel da je drugačen tip konektorja za licnasto ali trdo žico, pa tudi na konektorjih ne vidim da bi kaj pisalo. Torej pogledaš samo po zobeh: en zob trda žica, dva zoba licnasta ?

DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, pazit moraš kakšne RJ45 konektorje kupiš. Za trdi kabel ima 3 rezila, za mehki (licen) pa 2.
Klešče imam model HT-2008R kupljene pred leti v firmi Techtrade (Trzin) za cca.40 Eur. So pa z mehanizmom, da jih moraš stisnit povsem do konca, saj v nasprotnem primeru mehanizem ne popusti in jih ne moreš razkleniti.
Robustne in neuničljive !
RJ45 - 2
RJ45 - 3

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 12:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje so take
Sem zabil z njimi tudi kakšen manjši žebelj, ker drugega ni bilo pri roki Mr. Green
Počile ne bodo, ker nimajo odlitih delov ampak je vse pločevina ali rezkano železo Razz

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Nisem pa vedel da je drugačen tip konektorja za licnasto ali trdo žico, pa tudi na konektorjih ne vidim da bi kaj pisalo. Torej pogledaš samo po zobeh: en zob trda žica, dva zoba licnasta ?

Hm, ravno obratno, en ali dva zoba mehka žila, troje zob trda žila. Trdo žilo morajo zobje objeti na obeh straneh. V mehko pa je dovolj eden, ki se zapiči v sredino.

http://www.cableorganizer.com/articles/difference-between-solid-stranded-rj45-plugs.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Majhen popravek: en tip ima dva zoba, drug pa ne ENEGA zob ampak TRI. Na sliki v priponki je lepo narisano, kako in kaj...

Pa še to: tričetrt prodajalcev tega ne ve, oziroma se dogaja tudi da imajo v isti škatli nametana oba tipa (ravno iz tega razloga). Ko mu potem razložiš, gleda kot tele v nova vrata..."ja, to pa prvič slišim..."

Konektor pogledaš od strani in vidiš, kateri je.

Razlika UTP trdi - mehki kabel.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  52.46 KB
 Pogledana:  21 krat

Razlika UTP trdi - mehki kabel.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.26
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zeleni tip klešč je pravi, samo te zelene klešče, ki so na tvoji sliki, lahko samo vržeš v smeti. Sem imel točno takšne in premalo stisnejo konektor. Potem pa problemi čez pol leta, včasih dela, včasih pa ne dela. Sledi nakup novih klešč in stiskanje vseh konektorjev na novo
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Če je počila plastika, se jo lahko enostavno zamenja- dobi se tukaj za par EUR.

LP M.

urosr
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Aktiv.: 0.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Majhen popravek: en tip ima dva zoba, drug pa ne ENEGA zob ampak TRI. Na sliki v priponki je lepo narisano, kako in kaj...

Pa še to: tričetrt prodajalcev tega ne ve, oziroma se dogaja tudi da imajo v isti škatli nametana oba tipa (ravno iz tega razloga). Ko mu potem razložiš, gleda kot tele v nova vrata..."ja, to pa prvič slišim..."

Konektor pogledaš od strani in vidiš, kateri je.

Tole je pa napaka,

res obstajajo trije tipi, vendar, tudi na dva zoba, lahko delaš tako mehko kot trdo žičene kable, kajti tudi na dva zobca sta pina zamaknjena, da ob strani objameta trdo žico, in pravtako lahko na tri pine delaš mehke kable, obstaja pa še konektorji na tri pine ki je primeren SAMO za mehke, ta je res takšen kot ta na sliki zgoraj, ampak ga v trgovinah ne boš našel, mogoče če boš imel res veliko srečo.

pini konektor.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  55.74 KB
 Pogledana:  18 krat

pini konektor.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zeleni tip klešč je pravi, samo te zelene klešče, ki so na tvoji sliki, lahko samo vržeš v smeti
zgleda, da res; po prvih dveh stisnjenih konektorjih so se iz klešč vsuli neki plastični deli; sem najperj mislil, da gre za kakšno blokado vzmeti, ki se sprosti ko vzameš klešča iz ovoja, a zgleda, da gre dejansko za polomljen nosilec vzmeti

Nazadnje urejal/a psevdonim Sre Jan 14, 2015 2:05 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
urosr
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Dec 2013 15:11
Aktiv.: 0.22
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se pa klešč tiče, so pa točno tele best buy: https://www.mimovrste.com/orodje-mrezno-opremo-dodatki/oem-klesce-za-rj45-univerzalne-profi

pred leti jih pod 50€ nisi dobil, z njimi sem stisnil že par tisoč konektorjev, pa še vedno delajo kot nove, od rezil, do "zobekov" za stisk.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2015 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko gre že vse v napačno smer, torej, ko se ne govori več o orodju, temveč o obdelovancu.....
Konektorje s takimi pini, ki so na protončkovi sliki, se lahko kupijo v Justu in zagotovo še kje in pri tistem, ki ima dva zoba (za mehko žico) niso pini nič zamaknjeni in so točno taki kot na sliki.
Verjamem pa, da ni samo en proizvajalec RJ45 konektorjev in toliko kot je proizvajalcev toliko je različnih pinov, tako za licno, kot trdi kabel. Mi pa ni jasno, zakaj bi bili pini za mehki (licno) kabel zamaknjeni?

Kar se pa klešč tiče imam tudi sam tiste ki so na desni sliki v prvem prispevku, z njimi sem stisnil že kar nekaj RJ45 pa do sedaj (tudi po nekaj letih) ni bilo z nobenim konektorjem kakršnih koli problemov.
Ha sem jih pa tudi jaz ravnokar v roke prijel in ugotovil, da so moje tudi počene in tudi slučajno se mi ni sanjalo, da je počeni del plastika Brick wall .
Mislim pa, da niso počile zaradi stiskanja, temveč, kot je že nekdo napisal, ker je delavec v tovarni malo preveč pritegnil vijake.
Sam jih bom malenkost odtegnil, da ne bodo počile tako kot na sliki.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni