|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jozekuch Član

Pridružen-a: Ned 06 Apr 2008 15:47 Prispevkov: 161 Aktiv.: 0.77 Kraj: Brezova reber
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:16 am Naslov sporočila: Pralni stroj - stikalo na vratih |
|
|
Spoštovani,
sumim, da se je pokvarilo stikalo na vratih pralnega stroja (Gorenje PS 306 BM).
kateri dve žici moram kratko zvezati, da bom preveril?
Na stikalu so tri žice ... črna, vijolična in bela.
hvala in dob'r dan
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
67.87 KB |
Pogledana: |
22 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozekuch Član

Pridružen-a: Ned 06 Apr 2008 15:47 Prispevkov: 161 Aktiv.: 0.77 Kraj: Brezova reber
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 1:22 am Naslov sporočila: |
|
|
pri žicah so sledeče oznake:
C - črna žica
N - bela žica
L - vijolična žica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbrane Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02 Prispevkov: 590 Aktiv.: 2.69 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Skleni tisti dve ki sta debelejši ( ne vem na pamet barv ) - tam teče bremenski tok !
LP
_________________ En poizkus je vreden več kot tisoč strokovnih mnenj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot so ti je že svetoval bbrane in bo delovalo v primeru okvare.
Potem pa ˇOBVEZNOˇ menjaj stikalo, da nebo poplave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
romc je napisal/a: |
Potem pa ˇOBVEZNOˇ menjaj stikalo, da nebo poplave. |
Ma kaki....pri meni je bill prejšnji Gorenje veliiiiko let brez njega...v bistvu je bil še pod garancijo, ko je uradni serviser rekel, da ga sicer lahko zamenja, a bo čez leto, dve spet crknil, zato ga povsod brikajo.
Poplava bo, če je upravljalec prazne glave. Resnično ni treba da prav za vsak "drek" skrbi elektronika, ljudje pa se poneumljamo... Ne vem, za druge,ampak jaz najprej POGLEDAM, če je izključen (na poziciji stop), šele potem odprem. Enako velja za pomivalni stroj. Če je vsaj malce pameti, potem stikalo ni potrebno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
romc je napisal/a: |
Potem pa ˇOBVEZNOˇ menjaj stikalo, da nebo poplave. |
Ma kaki....pri meni je bill prejšnji Gorenje veliiiiko let brez njega...v bistvu je bil še pod garancijo, ko je uradni serviser rekel, da ga sicer lahko zamenja, a bo čez leto, dve spet crknil, zato ga povsod brikajo.
Poplava bo, če je upravljalec prazne glave. Resnično ni treba da prav za vsak "drek" skrbi elektronika, ljudje pa se poneumljamo... Ne vem, za druge,ampak jaz najprej POGLEDAM, če je izključen (na poziciji stop), šele potem odprem. Enako velja za pomivalni stroj. Če je vsaj malce pameti, potem stikalo ni potrebno. |
Če pametno razmišljaš, ga boš zamenjal, ker deluje obene tudi kot zapah.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno...pri meni je bil zapah in to stikalo čisto ločeno.
Zanimivo, da včasih, ko tega ni bilo (pralni stroji so pa ŽE bili)vseeno ni nobenega potegnilo noter...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57be Član

Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 23:06 Prispevkov: 65 Aktiv.: 0.42 Kraj: polzela
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjaj stikalo cc.12eur,pa bo mir, če je res stikalo.Stikalo odpove zaradi vlage , je pa res da skozi njega gre velik tok.Ako ti ps. ne daje nobenih znakov življenja je stikalo,v primeru da pa sprejema vodo pa je nekaj drugega narobe
.Lp......
_________________ radioamater |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Odvisno...pri meni je bil zapah in to stikalo čisto ločeno.
Zanimivo, da včasih, ko tega ni bilo (pralni stroji so pa ŽE bili)vseeno ni nobenega potegnilo noter...  |
Ne gre za to da koga not potegne ampak da imaš stanovanje v najslabšem primeru pod vodo, ko se med pranjem odprejo vrata.
Tisto na sliki ima funkcijo zapaha.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2015 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, sem narobe napisal. Bom pa takole rekel:
od cca. leta 67, odkar imamo pri nas pralni stroj nismo niti enkrat imeli stanovanja pod vodo, pa je bil stroj vedno brez tega varovala.
Še vedno mi namreč ni jasno, zakaj hudiča bi odpiral vrata med delovanjem. Saj tudi vrata avtomobila ne odpiraš med vožnjo
Ta varovala so same ena izmed neumnosti EU in oh in sploh varovanja. Resno me čudi, kako smo (so?) ljudje včasih preživeli brez teh varoval in podobne krame...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2015 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi pisal brez veze, če ne bi občutil na lastni koži. Starejši stroji so imeli samo navadno vratno stikalo-dve žici in sem jih enostavno premostil. Tisti kavelj na vratih in na stroju plastična ploščica pa nista dosti držala vrat zaprtih, ko je bil stroji prenapolnjen in je stroj malo poskočil in posledično so se vrata odprla.... Če me nebi bilo doma bi plavali.
Ko že omenjaš avto, pri starem fičotu je bil prednji pokrov že malo zdelan od rje in se mi je med prehitevanjem odprl in tema pred očmi. K sreči se je vse dobro izteklo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni