www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motnje digitalnega el. števca

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kangoo2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17
Aktiv.: 0.35
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2015 1:42 pm    Naslov sporočila:  Motnje digitalnega el. števca Odgovori s citatom

Pozdravljeni, imam problem z indukcijsko ploščo (2 indukcija in 2 plin priklop 1F. stara cca 5 let) indukcijo zelo težko prižgem in to od tistega trenutka dalje k so mi iz elektro podjetja (elektro Celje) zamenjali stari števec z novim digitalnim z dalinjskim odčitavaljem. Probleme sem imel tudi z nočno lučko, ki deluje na dotik ohišja in ima 3 nivoje jekosti osvetlitve. Lučka se je sama prižigala in menjala nivoje osvetlitve zato sem kupil novo v prepričanju da se je ta pokvarila a na žalost je tudi nova lučka delovala enako. Poklical sem na elektro Celje in prišli so preverit zadevo in njihova ugotovitev je bila da je pri števcu vse v redu in da je napaka na instalacijah. Moram povedati da se števec nahaja zunaj idukcija pa na notranji strani (logično) stran vsega 1,5m, nočna lučka pa v 1 nadstropju tudi 1,5m stran.Ko sem nočno lučko vklopil na drugo vtičnico v drugem prostoru je pa delovala normalno, zatorej sem v el. razdelilcu zamenjal fazne vodnike in lučka deluje normalno indukcija pa ne. Sumim da števec komunicira z centrom za popis porabe energije in oddaja signal kateri bi lahko motil delovanje elektronike v indukcijski plošči. Oznaka števca Iskra MT 371-D1A54-B11L11-M2KO4-gZ
Ali ima kdo podobne izkušnje oziroma kakšno idejo morebiti filter proti motnjam ali kaj drugega.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2015 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Indukcijska plošča ima običajno 2fazni priklop. Priklopi tiste dve faze (eno si z lučko že našel), kjer števec ne komunicira.
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2015 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je samo delno res, indukcijska plošča ima po navadi možnost priklopa 1, 2, ali 3 faz. Ne samo 2 faz.

O tem problemu pa so pisali tudi tukaj.
Nazaj na vrh
kangoo2
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Nov 2012 10:17
Aktiv.: 0.35
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2015 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično, hvala za te podatke bom povprašal na elektru, ker sedaj se lahko malo drugače pogovarjam o mojem problemu ker sem seznanjem z dodatnimi informacijami, bom pa povprašal o filtrih in jih po potrebi tudi nabavil. Glede priklopa na 1 ali 2 faze je pa tako , da včasih je steklokeramika imela 3f. priklop sedaj pa prakticirajo kar 2 f. , v mojem primiru sta samo 2 plošči indukcija in gre tudi na 1f.
Še enkrat hvala Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni